lauantai 22. syyskuuta 2018

Maurin kanssa pizzaa ja renkaanpyöritystä

Terveiset mökiltä ! Ollaan täällä haravointitalkoissa. Mamma haaveili koko viikon että sitten mökillä haravointalkoiden jälkeen on ansainnut talkoopizzan. No ei meillä isännän kanssa oo mitään sitä vastaan vaikka ois pizzaa joka toinen päivä, mammahan se on aina dieetillä ja yrittää vältellä pizzaa. 

No niissä haravointitalkoissa kävi sitten niin että vettä oli satanut sen verran ettei kannattanut alkaa haravoimaan märkiä lehtiä. Talkoot siirtyi seuraavaan kertaan, ei saatu talkoopizzaa vaan pelkkää pizzaa. Käytiin kylältä hakemassa pizzaa koko porukan voimin ja meitsille luvattiin yksi pala isännän ja toinen pala mamman pizzasta.

Nythän on puhuttu paljon että Mauri-myrsky pyyhkäisee koko Suomen yli lauantaina. Mauri on aika hiljanen kaveri ollut meidän mökillä. Kolme vaahtopää-aaltoa oli järvessä ja kaksi risua autotiellä kun pizzaa haettiin. Sääihmiset on sanonut että illalla olis jo Mauri mennyt menojaan niin taidettiin selvitä pelkällä myrskyn odottelulla. Mamma meinas pikkasen taas ylireagoida jo oli laudoittamassa mökin ikkunoita, onneksi isäntä sano että maltahan nyt ja tuu sisälle pullakaffeelle pahimman myrskyn ajaksi.

Isännän kanssa pelattiin pahimman myrskyn aikana renkaan pyöritystä ja kepukan heittoa. Mamma joi pullakaffeeta sisätiloissa ja katseli ikkunasta meidän touhuja."Jeee kylille hakemaan pizzaa....meitsi voi jo tuntea kirsussa ihanan juuston ja kinkun tuoksun"

"Siinä ne pizzat matkustaa mökkiä kohti....voi mitkä aromit ja vielä pitää odottaa vartti ennen kuin ollaan perillä"


"En mamma mitään kerjää....huomasin vaan just kärpäsen tuolla katon rajassa"


"Kiitos isäntä....njam hyvää ja niin hienosti tarjoiltu"

"Kiifos mamma.....niin hyfää ja pifääkö ne kynnet fyöntää sinne suufun"


"Jes renkaan pyöritystä....kaikki mitä isännän edellisestä autosta jäljellä"


"Vedä vaan isäntä niin kovaa kun jaksat meitsi valmiina renkaanvetoon !"


"Kato isäntä meitsi on mestari renkaanpyörittäjä !"


"Nyt isäntä homma ei etene mihinkään suuntaan"


"Odota isäntä meitsi ottaa vielä pienen maistiaisen..."


"Oho vielä kepukanheittoa ennen päiväunia !""Moi mamma hyvinkö pärjäsit myrsky-evakossa täällä sisätiloissa ? Meitsi ja isäntä ottaa nyt päivänokoset, Mauri saa mennä sillä aikaa menojaan"

14 kommenttia:

 1. Mukava mökkireissu teillä, ilman Mauriakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva mökkiviikonloppu, paljon puuhaa ja hyvää ruokaa. Seurakin oli ihan kohtuullista.
   t. Nero

   Poista
 2. Ei se Maukka täälläkään pahemmin puhaltanut. Puut taipuivat somasti ja lehdet lenteli ympäriinsä, mutta ei yhtään talon kattoa irronnut. Espoossa ja Nuuksiossa oli voimallisemmin mellastanut. Ai jukra, sait Nero pizzaakin siellä mökillä kaiken kivan renkaanpyörityksen ja kepin heiton päätteeksi. Olipas hieno reissu teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa se on aina pikkasen puuhastella vaikka mamma keskittykin nyt vaan myrskyn odotteluun.
   t. Nero

   Poista
 3. Hauskannäköinen mökkiviikonloppu ilman talkoitakin näköjään. :) Renkaan pyöritys varsinkin näyttää vauhdikkaalta ja hauskalta lajilta! Meillä tosin pitäisi olla leikkiauton rengas korkeintaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autonrengasta on kiva pyöritellä ja välillä vetää kilpaa isännän kanssa.
   t. Nero

   Poista
 4. Musta sisätiloissa oleminen Maurin aikana on vaan fiksua ;) . Tosi rohkeat tosin voi oll aulkona, niin teidän miesväki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meitä isännän kanssa pelottanut yhtään vaikka lehtiä tippu puista ihan viereen
   t. Nero

   Poista
 5. Hyvä juttu ku ee se myrsky teetä häerinnä pahemmin. Pitsa ja renkaanpyöritys kepukan heeton kansa kuulostaa ihan parraalta mökkiviikollopulta :) Haravoentitalakoot kerkijjää kyllä vielä pittee. Luntakkaa ku ee tule ennenku vasta marraskuulla jos on ennustajjiin uskominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai marraskuussako vasta päästään Iivari lumessa pyörimään, siihen on aika pitkä aika. No onhan tässä vielä lehtitanssi ennen sitä.
   t. Nero

   Poista
 6. No ny kyl on lelkku miästä myäden, Nero! Mahtava toi autonrengas. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ek kyl ymmärrä miksen saa yhtä auntorengasta kotiin olkkariin, ois kiva leikkiä kun porukat katsoo telkkua.
   t. Nero

   Poista
 7. Huh, onneksi Mauri ei iskenyt esim. teidän pizzojen kimppuun! Meilläkin oli viikonloppuna pizzaa - juurikin niin, ettei mitään talkoopizzaa vaan ihan vain pizzaa. Njam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois se kyllä kamalaa jos mamman pizza joutus myrskyn silmään, varmaan tulis aika monta rumaa sanaa.
   t. Nero

   Poista