perjantai 20. helmikuuta 2015

Emännän Palkkapäivä

Semmonen viikko takana, että samasta syystä meitsillä on hyvä mieli ja paha mieli. Voiko semmonen olla edes mahdollista...voi se. Isäntä on nimittäin ollut koko viikon kuumeessa ja köhässä niin ei oo kivaa kun joku perheessä sairastaa. Sitten se kiva puoli, se on ollut koko viikon kotona meitsin seurana ja ollaan lakanoissa makoiltu kaikki päivät ! Meitsihän makoilee muutenkin kaikki päivät lakanoissa mutta nyt oikein luvan kanssa !
 
Emäntä on nyt ollut sitten koko viikon 'perheen pää'. Hoitanut meitsin aamu- ja iltalenkit, käynyt toimistolla, kaupassa, tehnyt ruoat ja vaihtanut lakanoita kun ollaan hikoiltu niin paljon...isäntä kuumeen sahailun takia ja meitsi muuten vaan myötätunnosta.
 
Iltapäivän kohokohta on ollut emännän puhelinsoitto toimistolta. Se huolehtiminen....miten ootte jaksaneet...miten kuume...yskittääkö...mikä ruoka se maittaisi. Tähän viimeiseen lauseeseen meitsikin on sängyn pohjalta havahtunut. Ollaan tehty sitten isännän kanssa tilaukset illalliseksi. Isännälle tuntuu maistuvan pasta bolognese kuumeessakin ja meitsi on siinä siivellä tilannut sian korvia ja ankanmaksapalleroita riisipedillä.
 
Kerrankin emäntä ei kaupasta tullessaan ole voivotellut että ostoskassit painaa...ja että oli ruuhkaa...maksoikin paljon. Nöyränä vaan luistellut jäisen pihan poikki ostoskassien kanssa ja alkanut heti valmistamaan illallista. Joskus ottanut kylläkin takin ensin pois.
 
Kiirettä toimistolla...niin se emäntä on välillä tuumaillut kun ollaan odoteltu isännän kanssa  illallistarjoilua. Onneksi emäntä on kuitenkin palkittu tällä viikolla kiireistään. Oli näköjään jo toinen tilipäivä uudessa työpaikassa kun oli saanut työkaveriltaan, siltä jonka nimi on Pomo, uuden toimistopallon. Meitsi kyllä toivoo että emäntä pysyy tässä työpaikassa pitkään kun on noin hyvät luontaisedut.
 

"Kiva mamma että sulla oli jo toinen tilipäivä uudessa työpaikassa vaikka vasta kolme kuukautta ollut listoilla. En en tietenkään pure palloa rikki, tästä riittää iloa taas moneksi viikoksi
 
 
"Ihan kevyellä tassulla tässä vaan..."
"Oho...vähän lipes..."


"Ei huolta mamma, meitsi käy vaan pikkasen pallon kanssa alakerrassa. Jatka vaan ruoan laittoa ihan rauhassa !"


"Ai moi mamma....ruoka valmis ? No...toi pallo vaan lysähti ihan omia aikoajaan"

"njam....njam...paras toimistopallo ikinä"

10 kommenttia:

 1. Tuommonen työmua on hyvä ku on nuin hyvijä etujahhii. Toemistopalloja oekeen.
  Vuan aeka heekkotekosija ovat nuo :)
  Jopa on harmi ku sielä on isäntä kippeenä. Hyvä kuitennii että oot siinä kuumepotilasta lämmittännä. Sinä oot hoetovuorossa päevän ja emäntä sittä illan. On sullae sittä semmosta ommaeshoetajan vappaata :) Paranemista sinne isännälle ja sulle voemija tuoho hoetohommaa. Seon vuativata työtä. Onneks on hyvä palakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noi toimistopallot kestäneet kuitenkin pidempään kuin muut lelut yhteensä :) Kai se pitäisi olla lyijyä että olisi bulldogin leuat kestävä lelu :)

   Poista
 2. Iivari tuossa jo ehti sanoakin just ne jutut, jotka mulla oli mielessä. Voiskohan sille Pomolle jotenkin vihjaista tuon toimistopallon laadusta? Ei varmaan kuitenkaan... ettei pahoita mieltään.
  Palvelijatar nostaa olematonta hattuaan sun mammalle, kun noin ahkerasti ja kiltisti hoitelee teitä kahta miestä. Mikäs on isännän sairastellessa ; ) Tokihan me kaikki toivotaan, että tauti taittuu ja kaikki pysyy terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole Pomon vika jos ei kestä meitsin purentaa.
   Amerikan bulldogin yksi määritelmistä tai sloganeista kuuluu:
   *leuat terästä, sydän kultaa*
   Emäntä tuolla huutelee että toi on niin totta ! :)
   t. Nero

   Poista
 3. Erikoinen työsuhde-etu tuo pallo. Alkaa väkisinkin mietityttää, että missähän se mamma päivät muka oikein on? Valmentaa kuitenkin jotain futisliigaa. :) Nuppua ja Jujua ihmetyttää, että miksei niiden emo kanna toimistolta laserhiiriä tai sulkahuiskia. Parantumista sinne potilaalle, ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos samoin kivaa viikonloppua Hupsuille, Höpsöille ja perheelle :)

   Poista
 4. Ei ole kiva sairastella. Toivottavasti isäntäsi voi jo paremmin. Ohoh, kun kävi köpsästi pallollesi:) Terveiset Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämäkin lenssu jo voitonpuolella, pallolla voi vielä pelata vaikka onkin ihan kurtussa :)

   Poista
 5. Toivottavasti isäntä on jo parantunut! Sairastaminen on ihan mälsää... On sulla Nero kyllä hyvätnhampaat kun noin hienon pallon saat tuollalailla puhki! :) meiän Sasulla on niin tylsät kulmahampaat, ettei varmaan yhtä helposti menis puhki... :D

  VastaaPoista