perjantai 27. helmikuuta 2015

Kevättä kirsussa

 
Mamma kertoi tänään että kevät on tullut. Kuulemma sen tunnistaa siitä kun aurinko jo pikkasen lämmittää, linnut laulaa ja koirankakat tulee lenkkireiteillä lumen alta näkyviin. En tiedä tuosta viimeisestä mitään koska mamma aina pakkaa meitsin kakat sellaseen mustaan pussiin lenkkireiteillä. Siitä on tullut meitsillekin mukava lisäbonus lenkille kun seuraan miten se emäntä keräilee niitä mun jutskia. Varsinkin jos lumiseen aikaan menen ojan toiselle puolelle asioille, herttasen näköistä kun emäntä kapuaa ojan pohjaa pitkin, lumi polvitaipeisiin asti, kasan luokse. Sitten tasapainoilee meitsin hihna toisessa kädessä ja vapaalla kädellä noukkii kohteen pussiin. Meitsi sattunut pari kertaa nykäsemään hihnaa kun on kirsuun tullut hyvä tuoksu kesken keräilyn...pikkasen vois se emäntä parantaa tasapainon hallintaa kun niin pienestä horjahtaa ojan pohjalle pussiensa kanssa. 
 
Edellisestä vois luulla että meitsi on itse pyhimys-koira, joka ei jätä niitä jutskia luontoon vaan kaikki menee siististi pussiin. Ei se kyl niin välttämättä ole, sai emäntäkin tuta tänään kun takapihalta lumet väheni auringon paisteessa.
 
Mentiin emännän kanssa iltapäivälenkin jälkeen pelaamaan pihalle ruttupalloa, kaikki meni kivasti siihen asti kunnes emäntä lipesi ensimmäiseen liukumiinaan. Siinä se ihmetteli miten Nero täällä näitä kasoja on yhtäkkiä. No ei ollut mitenkään yhtäkkiä. Talven pimeinä hetkinä oon mieluummin sinne päästellyt kuin kaikkien ihmisten harmiksi lenkkireitille. Vois se emäntäkin kiittää meitsiä kun olis muuten joutunut tuplasti tai triplasti rämpimään ojan pohjia ja kävellä kilometritolkulla lämmin ja höyryävä pussi valkoisessa talvihanskassaan.
 
 
"Kivaa tänään pelattiin pihalla ruttupalloa !"

"Kato mamma meitsi on ruttupallon piirinmestari !""Ai toi kasa vai mikä pilkottaa lumen alta...no mikä on omalla pihalla on poissa lenkkireitiltä !"

"Hei mamma oikeesti...en oo tehnyt kovin montaa kasaa takapihalle"


"Voidaanko jo vaihtaa puheenaihetta ja kuunnella vaikka musiikkia perjantain kunniaksi. Tehtyjä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi ja onhan sulla mamma se iso lapio millä voit keräillä vaikka liidelin pussiin ja vain yksi kerta roskikselle tarvii kuskata."6 kommenttia:

 1. Kyllä oot uattelevaenen ollunna ku et oo muihen tielle jättännä nuita tekeleetä. Ee oo emännänkää tarvinna kantoo niitä pussukoeta.
  Loppus lyhyvveen nuo koerankakkakeskustelut kevväällä jos muuttii tekis saman :)
  Ruttupallompelluu on mukavata hommoo. Harmi ku se minun ruttupallo jäe lumen alle. Löötynnöö kevväällä. Sittä ku se kevät jollonnii tänne asti kerkijjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan Iivari kuva sitten sun ruttupallosta kun sen löydät :)

   Poista
 2. Kivaa hommaahan se keräily on, joten ei haittaa, vaikka siitä pitkästi keskusteltaisiin! :o) Jotkut hamstraa postimerkkejä tai kiiltokuvia. Mä keräsin pienenä noin tunnin ajan autojen rekkareita. Se oli hyvä harrastus, mutta nykyisin mulla on tuota samaa kikkareiden pussittamista, tosin tietty hiekkalaatikosta eikä ojanpientareelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe...oikein kokonaisen tunnin harrastit rekkareiden keräilyä, tuohan melkein pääsis Guinness ennätysten kirjaan *maailman lyhytkestoisin harrastus* :) :)

   Poista
 3. Meilläkii on toi kakkankeruuharrastus, mutta niinkuin Sandrallakin niin hiekkiksistä. Kaatumisvaara nolla. Varsinkin kun täällä laiska istuu hiekkisen edessä haraastustaan tehdessä ;)

  Mutta ihan hyvä Nero kyllä, että susta löytyy vähän tollainen tuhmispuolikin, koska sä kyllä muuten olet niin kunniallinen koira ettei tottakaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He vähän mä oon nyt leso uudestan lempinimestä....Tuhmis-Nero ! :)
   t. Tuhmis

   Poista