sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Viidenkympin hiihto

Odotettiin tänään koko perhe miesten viidenkympin hiihtoa. Tankattiin emännän kanssa hyvissä ajoin ennen tv-lähetystä ettei tarvii keskeyttää jännittävää kisan katsomista ainakaan nälän takia. Kotikatsomoon oli tuotu kaikki tarvittava, myös vettä ja peittoja. Ei tarvisi keskeyttää myöskään nestehukan tai vilun takia kisojen katselua.
 
Ensimmäiset kilometrit kotikatsomassa tuli terävää kommenttia hiihtotyyleistä ja emäntä kyseli isännältä hiihtäjien taustatietoja. Minkä maalainen, minkä ikäinen, onko pärjännyt muilla matkoilla. Suomalaiset emäntäkin tunnisti nimeltään ja kovasti huuteli kannustushuutoja *hyvä heikkinen* ja *jauhojärvi jaksaa !* Emäntä sanoi että kannustaminen on tärkeätä vaikkei ne hiihtäjät kuulekaan kotikatsomon tsemppausta, ne kyllä aavistaa onko kotikatsomoissa kisatunnelmaa. Huippu-urheilijakin väsähtää jollei kukaan kannusta jatkamaan ja tsemppaamaan.
 
Viiden kilometrin kohdalla emännällä alkoi kannustushuudot jo vaimenemaan. Pikkasen muisteli siinä mietaan tyyliä ja marjaliisan saavutuksia kunnes alkoi omat jutut ramasemaan. Sanoi isännälle katselevansa tuolin sijasta sohvalta kyljellään kun oli oma juoksulenkki takana ja keho kaipas nyt venyttelyä.
 
Olisko ollut jossain kympin kohalla kun emännän kommentit hiljeni ja tilalla alkoi kuulua kissankehräystä muistuttava ääni. Kahdenkympin kohdilla se avas silmät hetkeksi ja huuteli että onkos mietaa vielä kärjessä ?
 
Aika rauhassa eteni viidenkympin kisat kotikatsomossa kolmeenkymppiin saakka. Siinä se emäntä ponkasi sohvalta pystyyn ja hihkaisi että jäätelötauko ! Mullekin passas hyvin se jäätelöpaussi kun olin itsekin pikkaset tirsat ottanut loppukirejä odotellessa.
 
Hyvä ajoitus oli meillä, jäätelöä nauttiessa saatiin katsoa kisan loppu ja kotikatsomossa oli taas jännitystä ja meteliä. Ei ihan kärkeen suomalaiset päässy, onkohan emännällä yhtään syyllinen olo kun ei jaksanutkaan kannustaa koko matkaa.
 
 
"Kotikatsomossa menossa viidenkympin hiihto"

"Mamma kyllä täällä muillakin suu napsais sitä jäätelöä !"


"Kiva pikantti vaniljan maku. Kyllä nyt jaksaa taas tsempata hiihtäjiä !" 


"Ei auttanut loppu-tsemppaus, ei suomalaisia kymmenen joukossa ja mietaata ja marjaliisaa ei ole kuulut vieläkään maaliin vaikka virallinen kisa jo loppu. Emäntä onkos huono omatunto kun et jaksanut koko kisaa kannustaa"

14 kommenttia:

 1. Oiii, ihana koira! <3
  Käythän vilkaisemassa/kommentoimassa blogiani?
  ---> http://mybeatywonderland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista !
   Juu menen kyllä katsomaan blogiasi :)

   Poista
 2. Jaa, mut teil oli sentäs kisakatsomo tarjoiluileen, meil ei mitään. Meijän porukat on gaumeen epäurheilijamaisia semmosia gotltetteja enemmänkin. Joo. Hianosti tsemppasitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkiurheilu se vasta rankkaa onkin, varsinkin jos eväät loppuu kesken niin kuin meillä usein :)

   Poista
 3. Kuule, minä luulen mietaan ja marjaliisan menneen yhdessä kaffeelle, kun eivät olis saaneet kunnon vastusta niistä muista. Ja meidän miehet taas luottivat, että kyll mietaa ja marjaliisa homman hoitaa, otetaan me vaan rennosti. Ja niin sit kävi kuten kävi.
  Meillä muuten oli kisakatsomossa pizzaa ja yksi purnukka karhua. Juu, en saanu maistiaisia, taaskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon teorian minäkin haluan oskoa mietaasta ja marjaliisasta, muutenhan ne olis tulleet tasatahtia voittajina maaliin :)

   Poista
 4. Ee mittää kahtommoo meellä tarjoeluista puhumatakkaa! Äet sano että ku koolussa olj pakko hiihtee ni nyt ee ies tie mielj kahtoo sitä :D Eekä muutakkaan urheeluva.
  Sullon ollunna sielä iha oekeeta kilipatunnelmata :) Ja jiätelöhän seon paras asija joka ohjelmata kahtoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelö on hyvä laastari katikatsojille jollei omat suosikit pärjää. :)

   Poista
 5. Täälläkin sivusilmällä kisoja seurattiin. Ei kyllä kannustettu senkään vertaa.... Ja tottakai pitää aina olla jotain herkkuja jos katsoo urheilukilpailuja...! :)

  VastaaPoista
 6. Eiks mietaa pärjänny? Mut ei varmaan johtunut kannustuksen puutteesta! Nero, sä oot kyl kaikin tavoin sporttinen koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja meitsi tietää myös että levossa ne lihakset kasvaa :)
   t. Nero

   Poista
 7. Heh, meidänkin emäntä muistaa, ku mietaa hävis jotain ihan vähän. Vaikka tulikin toiseksi. Ihan hyvä saavutushan sekin on. Meidän emäntä lopetti urheilun seuraamisen siihen, kun se tajusi jonku Lahden kisojen jälkeen, että on olemassa joku douppinki... Mutta teillä on sentään hyvät eväät!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Douppinkki on kyllä ihan mälsä juttu, semmoset on sallittuja vaan kotikatsomossa ja nekin ihan luonnontuotteita :)

   Poista