perjantai 6. maaliskuuta 2015

Ennakoimisia

Tere ! Mun mamma monesti sanoo että meitsiä on niin helppo tulkita etukäteen. Mulla on kuulemma rutinoituneet tavat ja ennakoivat eleet...? Kuulemma se tietää esimerkiksi että iltalenkin jälkeen meitsi poistuu takapihalle kaksi kertaa vaikka pyydän viisi kertaa. No myönnetään että välillä ketuttaa kun ei saa isäntäväeltä  huomiota tuijottamalla silmiin tai retuuttamalla omaa petiä. Jos pedin kääntäminen ylösalaisin ja mörinä lelu suussakaan ei auta niin onhan se mentävä kuistin oven eteen seisomaan. Se on varma että kohta sieltä emäntä tai isäntä tulee käsi ojossa ovea aukaisemaan. Välillä meitsi tekee oharit ja kääntyy ovelta takaisin sisään. Emäntä voivottelee siinä vaiheesssa että taas sä Nero huijasit ja haet vaan huomiota. No pointtihan on siinä että emäntä keskeyttää siinä vaiheessa vähäksi aikaa tv:n tuijottamisen ja hyvässä lykyssä saan rapsutuksia ja joskus sian korvankin.

Emäntä kuulemma osaa myös ennakoida että aamuisin tulen kolmessa sekunnissa keittiöön kun se napsauttaa kalkkunaleike-rasian auki. No ei siinä kyllä mitään kolmea sekunttia mene.
Sen emäntä kyllä osaa ennakoida ihan oikein että meitsi ei lopeta keittiössä tuijottelua ennen kuin on kolme kalkkunaleike-siivua tarjoiltu. Meitsi on keksinyt sille rituaalille nimenkin, se on 'kolmen kalkkunaleikkeen strategia'.

Voisin kyllä tähän väliin kertoa, että ihan sama pätee emäntään. Kyllä on niin helppo tulkita välillä sen ennakoivia eleitä. Nytkin kun on perjantai niin meitsi tietää, että se tulee muita päiviä rehvakkaampana töistä. Ei ole naama rutussa satoi vettä tai räntää. Autosta ulos pungettuaan iloisesti vilkuttaa meitsille ikkunan taakse, ei paina ostoskassit kädessä eikä haittaa sohjossa kastuvat korkokengät. Sekin on niin ennakoitavissa että kengät jää keskelle eteisen lattiaa ja takki roikkumaan portaikon kaiteeseen, perjantaina voi olla boheemi. Siis siihen asti kun isäntä tulee kotiin ja muistuttaa että märät kengät voi mennä huonoksi siinä lattialla päällekkäin ja joku voi kompastuakin kun ne on sijoiteltu keskelle kulkuväylää. Isäntääkin osaan ennakoida, se ei jaksa aina siitä emännän takista huomauttaa ja siirtää sen vaatenaulakkoon muiden takkien joukkoon.

Kun nyt kerran perjantain otin puheeksi niin vielä yksi juttu missä on helppo tulkita emäntää etukäteen. Kotiin perjantaina tullessa se laittaa musan kovaa soimaan musiikki kornerissa, kipittää viinikaapille ja sanoo ottavansa lasillisen viiniä. Pikkasen mua naurattaa kun oon kuullut kun se ystäville sanoo että onpas kiva joskus ottaa yksi viinilasillinen työviikon jälkeen.
Eihän se koskaan ota yhtä viinilasillista, ei ole yhtä ilman toista tai kolmatta.

Sen muutaman viinilasillisen jälkeen se alkaa tekemään perjantai-illallista ja kertoilee kuinka nyt valvoo pitkään kun on perjantai ! Arkisin kun se menee viimeistään yhdeksältä nukkumaan niin nyt pitää ottaa takaisin menetetyt valveillaolo-tunnit ! Osaanpa ennakoida senkin että kun emäntä on syönyt  perjantai-illallisen ja asettuu katselemaan viikolla nauhoitettua Amerikan talenttia niin silmä alkaa luppasemaan jo puolessa välissä. Siitä ensimmäisestä haukotuksesta menee max tunti niin on jo unten mailla ja taas menettämässä hyvää valveillaolo-aikaa.


"Meitsi ennakoi että pääsen perjantai-suihkuun kun jätettiin tähän lenkin jälkeen odottelemaan. Se kestää hetken kun vesi suihkussa lämpenee bulldogin hipiälle sopivaksi"


"Mitäs sanoin....oikein miellyttävä lämpötila, kiitos"


"Mammaaaa  mul on asiaa takapihalle ja äkkiä !"

"hehee nyt se mamma nousi tv-tuolista ja antaa varmaan mulle siankorvan että saa jatkaa tv:n töllötystä"

10 kommenttia:

 1. Immeeset on nii heleppoja. Niistä het näkköö mittee ne meenoo. Ja eevät ite älyväkkää mitenkä kuavoehisa neon kangistunna :) Heleppo on niitä ällyyttee.
  Sinnoot viisaasti uatellunna nuo asijat.Että kyllä ne ruttiinit on enämpi immeesten itellesä keksimijä. Ja meejjän pittää vuan koettoo tulla toemee niihen kansa...
  Mukavata viikolloppuva sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Iivari allekirjoitan kaikki nuo sun aatteet, Hyvää viikonloppua sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 2. Vai sellasia ennakoitavia komentoja annat aina emännälle. Meidän entinen koira Saana oli ennakoitavissa silloin kun se halusi ruokaa. Oli selvät nälän merkit ilmassa, kun Saana haki keittiöstä oman valkean ruokakuppinsa ja rupesi heittelemään sitä pitkin ja poikin olohuonetta... :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, onpas Saana ollut viisas :) Hyvää viikonloppua sinnekin !

   Poista
 3. Tuota ennakointipeliä voi selvästi harrastaa puolin jos toisin! :) Täälläkin kyllä huomataan selvästi, milloin on perjantai: emo retkahtaa raadoksi sängynpäälle ja kärttää pikkukissat kainaloon. Näin illan tullen alkaa sitten taas olla ihan uutta viikonloppuenergiaa... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä sentään riittää sitä ilta-energiaa, täällä alkaa hiipumaan kun kello käy yhdeksättä tuntia....:)

   Poista
 4. Ny me kyl annetaan teitsille täydet pojot tosta ihmisväen koulutuksesta, Nero. Älä vaan kerro meijän ihmisille, että me harrastetaan ihan samaa, keh heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on aika oppivaisia vaikka monesti aika jääräpäisiä :)
   t. Nero

   Poista
 5. Otte te kyllä sellaisia ! :D

  VastaaPoista