lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lelli-hauva

Rento lauantai-aamu, mamma antoi nukkuakin tavallista pidempään, melkein 7 asti. Aamulenkin jälkeen takaisin lakanoihin ja pikku tirsat. Tämän idyllin rikkoi vasta aamupäivän imurin ääni ja se kun emäntä tuli kiskomaan lakanoita mun alta. Kuulemma petivaatteiden vaihtopäivä. En jaksanut heti ensimmäisiin lakanan nykymisiin reagoida niin emäntä sanoi että *olet sinä Nero semmoinen lelli-hauva kun ei sais häiritä kesken unienkaan vaikka lakanat pitäis vaihtaa*
 
Sitten se oikein innostu perustelemaan että minkä muiden asioiden takia olen ansainnut
'lelli-hauva'-tittelin. Kuulemma sekin kun menen välillä syliin istumaan niin on lelli-hauvan tunnusmerkki. En tuota perustelua kyllä ymmärrä, eikös se sylissä istuminen kuulu joka koiran perusoikeuksiin. Eläinlääkärikin sanoi yks kerta että *Nero se luulee olevansa pikkuinen sylikoira*,eikä ottanut syliinsä vaikka kuinka yritin pungeta. Mistä palveluista sitä oikein sinne lääkärille maksetaan, ehkä ne on ne odotusaulan makupalat mitkä pitää lähtiessä maksaa.
 
Emäntä oli jo lattianpesuvaiheessa kun se vielä jatkoi sitä 'lelli-hauva'-monologiaan. Kuulemma autossakin meitsillä paras paikka, eniten tilaa ja paras näkyvyys. Ikinä ei tarvii murehtia liikennesäännöistä, senkuin vaan istua möllötän tai väsyn iskiessä makoilen koivet suorana kyljellään. Emäntä taas joutuu lepäämään repsikan paikalla puoli-istuvassa asennossa. Mulla on välillä ollut lonkka pikkasen jäykkä ja kipeä niin isäntä on nostellut mut auton kyytiin. Emäntä sano että vaikka sillä olis jalka paketissa niin ei varmana isäntä sitä autoon nostelis vaan sanois että jää kotia jollet itse pääse kyytiin.
 
Sano se mamma kyllä lopuksi että onhan se kiva kun on tuollainen lelli-hauva aina kotona odottamassa kun töistä väsyneenä kotiin tulee. Ja lomareissutkaan ei olis yhtään kivoja ilman lelli-hauvaa. Olen kuulemma ansainnut kaiken passaamisen. No meitsihän ihan liikuttui noista sanoista, niin paljon että suostuin ottamaan ylimääräisen annoksen jauhelihaa siivousten päätteeksi.
 
Sitten vielä kuulin iloisen uutisen, ollaankin menossa kyläilemään tänään. Lelli-hauva on kuulemma pyydetty mukaan ja meitä tullaan oikein hakemaan autolla. No mikä jottei ! Meitsi on sitä mieltä että kyläily avartaa ja vaihtelua se on matkustaa jossain muussa kuin omassa autossa.
 

"Mamma älä viitsi nykiä niistä lakanoista...meitsillä on tirsat kesken !"

"Mikä ihmeen lelli-hauva ? Pesepäs nyt mamma hyvin se meitsin ruoan-odotus paikka niin ei jää tassut kiinni tahmeaan lattiaan seuraavaa ateriaa odotellessa !"


"Minkä pienenä oppii sen suurena taitaa !"

"Täs mä nyt mamma oon sitten, 40 kiloa lutuista sylikoiraa. Ite oot opettanut !"
"Enää kolme tuntia kun meitä tullaan hakemaan kyläilemään. Aikas mukava tämä paljas patjakin on odotuspaikkana"

14 kommenttia:

 1. Äet sano että sinä oot ihana. Pittää kuulema ottoo sylliin vaekka paenasit tuplaten sen 40 killoo :) Sylissä oleminen kuuluu minunnii mielestä jokakoeran perusoekeoksiin.
  Ja pittää sitä suaha olla lelli-koera :) Nuor emäntä sano minusta sammoo. Että oon lellipentu talossa. Katteellinen taetaa vuan vähä olla :)
  Toevottavasti sulla on mukava kylläelypäevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Iivari, sylikoiriksi ollaan synnytty eikä luovuta niistä oikeuksista :)
   t. Nero

   Poista
 2. Jos lelli-Nero olis täällä, kepsahtaisin kyllä tuohon viereen nokosille ja unohtaisin koko lakanoiden vaihtamisen :)

  PS: tekis mieli kysyä, mistä tuollaisen valkoisen nojatuolin vois löytää... nimim. sisustuVimma ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askosta tais olla, Pohjanmaan Kaluste. Neron mielestä ihan ok :)

   Poista
 3. Hyvin otat paikkasi laumassa Nero. Kyllä syliin kuuluu päästä aina kun siltä tuntuu. Ja hyvähän se on lakanatkin vaihtaa sopivin väliajoin, että koiralla on raikas unipaikka. Mutta voisihan sen lakanoiden vaihdon hoitaa silloin, kun koira ei just ole siinä uinailemassa...
  Sinä kyllä olet huomattavasti kohteliaampi tapaus kuin meikäläinen. Minä olen olevinani hyvin vihainen, jos minua siirrellään pois jostakin, kun juuri olen untenmailla. Murisenkin, mutta varmuuden vuoksi heilutan häntää, että Palvelijatar tajuaa minun vain vitsailevan. Sehän ei minun murinoistani välitä, nostaa vain tyynesti syliinsä ja motkottaa, että "mullehan et kuule kiroile senkin nakki!!" Se on meidän yhteinen leikki eikä kumpikaan ota hernettä neenuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa kiva nähdä joskus Parekin 'se vihainen ilme' ja häntä vispaa vimmatusti :)

   Poista
 4. Tuo viikon kuva on mahtava! Aivan super!
  Lellivauva - Lellihauva ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lelli-hauva on oikeastaan ihan kiva titteli, sillä varjolla saa hyvät kylpylä- ja muut palvelut :)
   T Nero

   Poista
 5. Uskomatonta uhraavaisuutta Nero, saisi olla emäntä onnellinen kun suostuit syömään sen ylimääräisen jauheliha-annoksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja vieläpä paistijauhelihaa ! :)
   t. Nero

   Poista
 6. Mitä ajattelemattomuutta lakanoiden vaihdon kanssa! Täysin väärä ajoitus.
  Ilman muuta syliin pitää päästä. Meilläkin Elli, ihan pieni siro tanskandoggi, istuksii sylissä. Omien ja vieraiden. Sohvi, ihan kunnon mäyräkoira, taas ei halua syliin muuten kuin autossa. Pesunkestäviä lellihauvoja molemmat. :-) Kyllä hauvat tietää, miten asioiden kuuluu olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanskandoggi onkin jo aika haastavaa saada mahtumaan syliin :) Mutta ilman muuta samat oikeudet kuin muillakin sylikoirilla ! :)

   Poista
 7. Isot suukot täältä Nero-lellikin kuonolle! <3 Ei voi emäntää syyttää mistään. Itsepä olet Nero ollut niin perusteellin söpö, ihku ja suloinen ihan vaavista asti! <3 Silloin joutuu vain myöntämään, että lellihauva mikä lellihauva! :-D

  VastaaPoista