lauantai 6. kesäkuuta 2015

Grillaamista


Moro kamut, meitsi vaihto maisemaa viikonlopuksi. Tänne maalle tultiin kalastelemaan ja grillaamaan. Oikeasti meitsi on meidän laumasta ainut joka ymmärtää kalastuksen päälle. Kyllä ne muutkin syö kalaa mutta laiskuuttaan ostaa aina kaupasta. Jos olisivat fiksumpia niin palkkaisivat mut kalastajaksi mökillä, pientä korvausta vastaan voisin tuoda kalat ruokapöytään. Pitäis ehkä varata pikkasen enemmän aikaa siihen saalistamiseen kun emäntä syö vaan filettä. En oikein tiedä kuinka paljon sitä ahvenfilettä on suhteessa järven kalakantaan. No sehän selviää tutkimalla.
 
Eilen illan pääkohta oli kuten monesti muulloinkin se grillaaminen. Tuntuu vain aina kestävän kohtuuttoman kauan ennen kuin grilli kuumenee. Pitää laittaa ruoat jääkaappiin, lämmittää sauna ja vaatteiden paikalleenasettulua. Ai niin ja emännän vessan päälle laittaminen. Sillä on sellainen polttava vessa sisätiloissa kun ei uskalla mennä ulkohuussiin. Omituisia pelkoja, kuitenkin se uskaltaa muuten liikuskella siellä ulkohuussin läheisyydessä, mikähän siitä tekee sitten pelottavan jos astuu sinne sisälle. Taitaa vaan hakea isännän huomiota.
 
Tästä nyt tuli vähän tällainen yhdistetty ruoka- ja huussijuttu. Jos oon oikein emäntää tulkinnut niin se ei tykkäis että yhtä aikaa puhutaan näistä kahdesta jutusta. Kuitenkin se itse monesti huutelee  meidän aamulenkin jälkeen isännälle suoraan aamupalapöytään että hyvä kakka tuli Nerolta !
 
"Kivaa kivaa mutta koska grillataan !?"

"Hihhei mun kuulo-aisti kertoo että makkarapaketti aukaistiin kuistilla ! Nyt ihan maltilla paikalle ettei ne sano että aina se Nero ekana kerjäämässä ruokaa"

"Mitäs täällä...ihan sattumalta kävelin ohi niin ajattelin kysäistä mikä meininki ! (nuuh)"
 
 
 
"Jaa mun petikin oli sopivasti tässä grillin vieressä....jaa täälläkö jo grillataan. Nuuh....taitaa olla Sörkän grilleriä. En kerjää mutta jos jää yli..."

"Ei oo kerjäämistä...otan vaan pystytirsat !"


"Pikkasen vaikea saada unen päästä kiinni kun tulee se makkaran tuoksu suoraan kirsuun"


"Jaa no voin mä pikkusen palan ottaa niin ei tarvii heittää mitään pois. Tosi vaikea erottaa tota makkaraa isännän sormista, toivotaan parasta"

 
"Huh ja puh vatsa täynnä grillimakkaraa...jos saisin pikkasen cleimata...voisko harkita isompaa sohvaa tänne mökille"
 


20 kommenttia:

 1. Pystytirsat ennen syömistä ne koiran tiellä pitää!

  VastaaPoista
 2. Nero, ilman muuta ihmisetkin osaa huomionkerjäämisen :) Mitäs muuta se on kun sanotaan aina: "Katso, tänne, paikka..."
  Ihanat grillailu- ja ohikulkupaikat sulla :) Nautiskelkaa mökkiviikonlopusta, itse kukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on kyllä niin huomionkipeetä porukkaa...:)
   t. Nero

   Poista
 3. Eihän sohvalle muiden tarvii mahtuu!
  Jee Nero, sul on hiano mökkiviikonlopou menossa...näytät nauttivan ja
  makkaraa vaan runsaasti massuun!! Nuuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten enää valita, hyvin mahtuu yksi bulldoggi sohvalle :)
   t. Nero

   Poista
 4. Pystytirsojen jälkeen se nälkä vasta onkin !

  VastaaPoista
 5. Pystytirsat ja rillimakkara. Ja niihe jäläkeen vielä ruokaperräeset:) Mikäs sen mukavampoo.
  Suattaa ne ulukohuussit olla vähä semmosija paekkoja ettee naesimmeesen tie mielj männä. Varsinkaa pimmeellä. Minähä en siitä tiijjä. Vuan äet sano.
  Huluppeet on sulla sielä maesemat. Toevottavasti on hyvä ilima.
  Mahtavata mökkiviikolloppuva sulle ja sitä kalaonnee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä ainankin lihaa on grillissä riittänyt vaikkkei kala niin syönnilla ollut...
   t. Nero

   Poista
 6. Kalamiehiä olet, Nero? Meikä ei ole tassujaan pahemmin meressä eikä järvessä kastellut, mutta kuka sen tietää miten tässä innostuis, jos kalakoiran kaverina olisin. Ihan mahtavat olot sulla kyllä siellä on. Polttava vessa sisätiloissa olisi Palvelijattarenkin ensimmäinen vaatimus, jos vielä mökin hankkisi. Edellisessä oli perinteinen ulkohuussi, oikea Palvelijattaren painajainen. Minä en ollut vielä syntynytkään sen mökin aikaan. Palvelijattaren keskikokoinen villakoira Garo nautti siitä kesät ja viikonloput.
  Hienoa viikonloppua teille kaikille ja maukkaita grillailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja kivaa viikonloppua sullekin Parek ! Terkut Palvelijattaralle myös :)
   t. Nero

   Poista
 7. Ihan hyvin voi höptellä kakkaroista ja makkaroista samalla kertaa. :-D Ei se ruokahaluun ainakaan näytä vaikuttavan. Ihanan kesäistä menoa. Tuli tosin taas nälkä tätä teidän blogia lukiessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäistä on vaikkakin tällä hetkellä myrskyinen tuuli.
   Ei se onneksi ruokahaluun vaikuta
   t. Nero

   Poista
 8. Teil on rillikausi korkattu maukkaasti. Me saatiin vaan pari käpästä nakkipalaa palkkioksi, ku meijän kynnet leikattiin. Kyä sulla on hyvät oltavat, Nero. Voijaanko muuttaa teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne meitsinkin herkut taas vähene kun arki koittaa :)
   t. Nero

   Poista
 9. Siis meilläkin aamun ensimmäiset kuulumiset isäntäväen välillä on, että tuliko kakka... Siis jommalta kummalta meiltä. Meidän edellinen koira joutui nimittäin kerran lekuriin, kun siltä ei tullut kakkaa. Siitä lähtien tämä ao. asia on ollut aamun ykkösaihe.

  Ja kesä ja rilli. Parempaa ei vois toivoa. Aina sieltä jotain heruu, koirillekin! Ja meidän emännän mielestä tuo teidän emännän polttava vessa kuulosti mielenkiintoiselle. Meillä on isäntäväelle vain semmoinen hämähäkin seittien verhoama huussi...Kummitushuussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kummittushuussille ! :)
   Hyvä se on että meitä koiriakin huomioidaan myös kuumimpana grillauskautena :)
   t. Nero

   Poista
 10. Saitpas näköjään kuitenkin makkaraa, baikka alkuun epäilit.. :) Mukavaa mökkikautta teille!

  VastaaPoista