keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mustasukkaisuutta ilmassa

 
Viimeinen lomaviikko menossa isännän kanssa. Kivaa on ollut enimmäkseen, pitkät aamu-unet ja pitkät lenkit. Sitten vähän puuhasteltu ja otettu päikkäreitä. Yks päivä meidän piti isännän kanssa kylläkin tehdä ruoka osittain itse. Emäntä oli tehnyt edellisenä iltana Bolognesen mutta unohtanut keittää pastat niin piti itse laittaa pastat kattilaan että saatiin se emännältä tilattu Pasta Bolognese. Pikkasen on emäntä tullut huolimattomaksi.
 
Emännästä puheen ollen...se oli yksi päivä eka kerran katsomassa sitä varsa-jätkää, joka täytti 5 päivää. Ihan kiva oli kuunnella emännän kertomuksia Nova-varsasta mutta jossain vaiheessa meni vähän överiksi.  Kaikki oli niin ihanaa varsa-jätkällä. Sen näkö, koko ja luonnekin. Kuulemma jopa tuoksuu niin somasti pikku hevoselle. Mun mielestä emäntä ainakin tuoksui hevosen kakalle kun tuli kotiin. Sopii mulle että se kehuu Novaa mutta sitten alkaa tuntumaan pahalta kun meitsi ei saa tarpeeksi huomiota.
 
Kyllä meitsi oikeesti tietää että emäntä uskaltaa rapsuttaa ja pussata varsa-jätkää niin kauan kun emännän leuka on korkeemmalla kuin varsan pakarat. Sitten kun se varsa siitä kasvaa niin emäntä jännittää hevosia eikä mene liian lähelle.
 
Pikkasen jouduin kuitenkin emäntää kouluttamaan kesken sen varsa-huuman. Ihan vaan sen takia ettei se unohtais meitsiä hoitaa ja ruokkia.
 
 

"Joo...joo...on se varsa-jätkä vaan niin ihana...tulisko mieleen ketään omaa lemmikkiä ketä pitäis hoitaa !"

"Varsa-jätkä osaa seisoa takajaloilla...no niin meitsikin mutta kun on kielletty laittamasta etutassuja ihmisten rintalastan päälle !"


"Varsa-jätkä käy maitobaarissa. No huh huh onpas iso ihme....meitsi oli jo kuukausi sitten Joensuussa terdellä !"


"Varsa-jätkä ja emännän turpapusu...no Novan onneksi se kasvaa kohta niin korkeeksi että emäntä ei ylety"


"Mamman huomio....miten....hmmm...ovi on auki tuon koivuhalon varassa..."

"Ovi oli auki ja kohta se on kii !!!"


"Tähänkö on taas mentävä että viaton luontokappale ja lemmikki saa emäntänsä huomion !"


"No tulihan se mamman huomio ja turpapusu, joka kuitenkin meni hieman huti"14 kommenttia:

 1. Mitenkä meistä tuntu, että sä oot ihan lillasti mustis, Nero? Onneks mammas huamioitti lopulta suakin, vaik kyl se varsa näyttää ylen söpöseltä, sori, mut niin säkin tai silleen miäsmäisesti söpölt, kyä sä kässäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen saattoi vihlasta rintalastan alta kun se mamma niin paljon hössötti yhden varsan tapaamisesta...:)
   t. Nero

   Poista
 2. On se otettava kaikki keinot käyttöön, että saa mamman huomion. Tuo kenkäjuttu varmaan tepsii. Sait ainakin pusun, vaikkakin se meni "ihan pikkasen" sivu suun =D

  Varsa on kyllä aikas söpö. Hauska häntäkin sillä, mutta kyllä minä enemmän sinusta tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mun korkkari-taktiikka puree aina, se on se viimeinen keino jollei muuten huomiota heru :)
   t. Nero

   Poista
 3. Oi että kuinka suloinen pikkuvarsa! <3 hyvä, ettei Nero ole niin iso kuitenkaan, että emäntä ei uskaltaisi siulle pusua antaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiiä olisinko niin pahoillaan jos pari metriä korkeutta kasvaisin....:)
   t. Nero

   Poista
 4. Joo ne pienet ja söpöt hevoset kasvaa isoeks kavijokkaeks. Eekä niitä sittä vissii ennee pussaella. Paetsi meejjä äet. Sano emännälles ettee pane huuljpunnoo jos semmosta meenoo sittä ku varsa on iso. Ee uskokkaa mitenkä paljo jiäp muute huuliin karvoja :D Äet käski sannoo.
  Onse surkeeta että kaekki konstit pittää ottoo käättöön ja työtä tehä olantakkoo ennenku suap oma lemmikki huomijota.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmana kerro emännälle tota huulikarvajuttua.
   Saa itse huomata jossain vaiheessa kun on kierrellyt pitkin kyliä hevosen jouhia naamassa :)
   t. Nero

   Poista
 5. Katoppa Nero ku kaikki tuommonen kouluttaa tässä elämän elossa. Niinku tuommoset muka söpöt varsat... Kyllä se emäntä susta enempi tykkää. Ainaskin sitte loppupeleissä, jos pitää esim. jätöksiä kerätä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo jätösjuttu...eihän emäntä jaksa edes niin isoa kakkapussia kantaa. :)
   t. Nero

   Poista
 6. Mustasukkaiseksi sua ei voi sanoa, kun on niin puhtaan valkoiset sukat joka käpälässä, mutta hiukan kade? Se on nätimpi ja osuvampi sana. Ja miten vanhakansa sanookaan, kukas sen kissan eiku koiran hännän nostaa, jos ei se koira itse. Eli hyvin teit, kun keksit kaikki temput, että mamma huomasi sinutkin ja sait sen turpapusunkin ja ihan hyvä, ettei pussannut sua ihan turpaan, kuka nyt olisi varsankakan hajuista halunnutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan taivaan tosi että kyllä tuota isäntäväkeä, varsinkin emäntää, joutuu välillä aina uudelleenkouluttumaan. :)
   t. Nero

   Poista
 7. Ihan ymmärrettävää tuo sydänvihlonta! Muakin riipaisi, kun en itse pääse Novaa muiskauttamaan! <3 Sitten kirpaisi vielä enemmän, kun ei ole mahiksia edes rapsuttaa sua, Nero - suukoista nyt puhumattakaan. Onneksi täällä voi kuitenkin pusuttaa kissoja lättäniksi. <3 Mitä rotua ihana Nova ja hellä äitiheppa muuten edustavat? Mahtavat nuo vuohiskarvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi ei muista Didin sukupuusta mitään ja emäntä vielä vähemmän. :)Jouduttiin kääntymään Tyttären puoleen ja näin meille kerrottiin:
   Isä on P.R.E. eli Espanjalainen täysverinen
   Äippä eli Didi on Boulognen hevonen
   Didi on 170 cm korkea ja painaa 800-900 kg
   Sitten vielä sellainen noppitieto, että on aika todennäköistä että Nova-varsa kimoutuu kun kimogeenejä löytyy myös isän puolelta. Eli kuulemma se geeni tekee on valkosen värin kuten Didillä.
   t. Nero & emäntä

   Poista