tiistai 21. heinäkuuta 2015

Rytmin muutos

Meidän perheellä on yhdellä alkanut loman jälkeen työt tällä viikolla. Viiden pisteen vihjeet: se on meistä se kovaäänisin kailottaja, ikuinen laihduttaja, syö paljon jäätelöä ja Vanhoja Autoja, lisäksi sillä on omituinen huumorintaju. Taisitte jo arvata, se on emäntä.

Se kyllä varoitti jo etukäteen sunnuntaina että loman jälkeen vaikeinta on se rytmin muutos. Heräämiset ja nukkumiset eri aikoihin työpäivinä kuin lomalla. Joo kyllähän sen vaikean muutoksen ymmärtää kun lomalla se menee nukkumaan vartin myöhemmin kuin työpäivinä. Aamulla heräämiset vastaavasti lomalla puoli seitsemän kun työpäivinä varttia yli kuusi.

Maanantai-aamuna kellon soidessa emännälle herättiin isännän kanssa samaan aikaan. Ei siihen kellon pirinään vaan siihen kun emäntä suihkua etsiessä törmäsi vaatehuoneen oveen. Päästi vielä sellaisen ruman sanankin. Yritä nyt sellaisessa paineessa nukkua.

Hyvin se sai kahvit keitettyä ja tukan kammattua. Vaatteet ja huulipunakin meni ihan sutjakasti päälle. Autolta kylläkin palasi vielä hakemaan eväs-keiton kun oli pelkkä keitetty kananmuna kädessä lähtenyt ensin ovesta ulos.

Tämä aamu  oli jo helpompaa, rytmin muutos alkaa selvästi tasaantumaan. Suihku löytyi ensi yrittämällä ja eväätkin kerralla matkaan. Palasi se siis kerran tänäänkin autolta mutta se oli vaan työpaikan avaimet kun oli jäänyt eteisen pöydälle.


"Emäntä etsii loman jälkeen suihkua...ei täällä saa nukuttua lomalaisetkaan...hirvee meteli"


"Paras odottaa täällä sivummalla aamupalaa, ettei joudu emännän tallaamaksi. Onkohan se huomannu että parvekkeelle on kasvanut liaani loman aikana."

"Emännän ilme oli tämmönen kun se söi voileipää töihin lähtiessä. Semmonen zombie- tuijotus kaukaisuuteen ja rutiinilla pisti voileivän menemään"12 kommenttia:

 1. No ankeeta on kyllä töehillähtö, ja varsinnii jos ee suihkuva löövvä :) On aenahhii loma rentoottanna ku ee muistu nuo uamuruttiinit mieleen.
  Eehän se oo mukavata herätä kesken unniin semmosseen metakkaan. Iltapäevälehti ties eelen kertoo ettee koeroo sua herättee :) Että kyllä nyt pittää emännän äkkijä ossaatuva tuas uamu-urillesa ettee tule yljmiärästä iäntä. Kyllä siinä koerapolosen herkkä sielu suap muuten kolohuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis munkin mielestä koko perheen (uni) rytmi mukauttaa lemmikin mukaan :)
   t. Nero

   Poista
 2. Vartin aikaero, karmeeta! =D
  Onpa hyvä, että emäntä toipuu ja hukkaa aamu aamulta vähemmän tavaroita, pääsee vissiin itsekin perille töihin asti eksymättä ;) Jos loma on nimittäin liian pitkä, voi olla, ettei enää muista mihin pitää kurvata, ja löytääkin itsensä torin jätskikiskalta aamulla kello 7 =D Se olis ankeeta se :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätskikitskalle se muutenkin eksyy tosi usein vaikka on dieetillä ! :)
   t. Nero

   Poista
 3. Kuinka sen oven kävi, johon emäntäs törmäsi suihkunetsimisreissullaan? (Palvelijatar rypistelee kulmiaan minun viattomalle kysymykselle.)
  Meillä on ihmisen sisäinen kello täysin sekaisi jo viikonlopunkin jälkeen. Onneksi Sen ei enää tarvitse töihin lähteä sekoilemaan.
  Sujuvaa töihin palaamista emännälle ja letkeää lomaa lomalaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä ainakin sano kun emäntä törmäs oveen että hyvä kun on ovi on täyspuuta eikä lastulevyä niin ei tullut edes lommoa.
   t. Nero

   Poista
 4. Kyllä noin "isoon" rytmin muutokseen kestääkin hetken tottua. Ei ihme, että vähän törmäilee. Onhan sitä vielä ihan puolinukuksissa tuohon aikaan.
  Jos tuollaisia kuvia sinusta tulee kuin tuo eka kuva on, niin tulen kohta täältä antamaan sinulle nenunenua =D <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä nenunenua se emäntäkin aina tökkii mun kirsuun vaikka kesken unien :)
   t. Nero

   Poista
 5. Vai on teillä ollut tuollainen rytminmuutos. Meillä menee ensi viikolla vasta toisin päin, kun äippä aloittaa loman. Mutta siitä neljän viikon päähän en halua edes ajatella. Sitten tulee olemaan päiviä, että olen ihan yksin. Ihmisveikka lähtee taas Kainuuseen, toiset on siellä intissä ja Jäbä lähtee töihin Hesaan. Ja äippäkin on päivät töissä. APUA! Mutta nyt nautitaan ensin näistä viikoista. Ja toivottavasti teilläkin emäntä kohta pääsee jo työrytmiin niin elämä taas tasoittuu. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt Eka vaan kaikki kiva irti tulevista lomaviikoista ! :)
   t. Nero

   Poista
 6. Onpa nyt myllerrystä! :-D Toivottavasti ei tullut törmäilystä mustelmaa varpaaseen. Meilläkin muuttui nyt kattien arki, kun mummin kanssa vietetty deluxe-loma on ohi ja pitäisi taas totutella emoon ja iskään... Onneksi loma jatkuu vielä jonkin aikaa, en olisi vielä valmis zombiaamupaloihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on hyvä että reissun jälkeen pääsee palautumaan vielä lomalla ennen töihin paluuta.
   t. Zombie :)

   Poista