maanantai 13. heinäkuuta 2015

Noutajan päiväkirja

Mamma kertoi että tälle päivälle oli luvattu sadetta eikä aurinkoa ollenkaan. Hehe toisin kävi, onneksi sääennusteet ei pidä monesti paikkaansa. Meidän lauma tykkää kaikki auringosta mutta ei helteistä. Tänään oli just sellainen meidän lomakeli !
 
Käytiin me mökiltä käsin kylilläkin. Meillä on yleensä sellainen työjärjestys kesällä että isäntä menee ruokakauppaan listan kanssa. Mamma jää siksi aikaa pitämään auton takaluukkua auki ja tuulettaman meitsiä, niin kuin se emäntä asian perustelee.
 
Tuosta *Neron tuuletusjärjestälmästä* on monenlaista hyötyä. Meitsillä ei tule liian kuuma auton parkissa ollessa, meitsi näkee takaluukun auki ollessa paremmin mitä parkkipaikoilla tapahtuu ja ketä siellä liikkuu, raikasta vettäkin mulle aina tarjoillaan isännän kauppareissuilla ja emännän mielestä tästä järjestelystä on myös taloudellista hyötyä. Sen ei tarvii maksaa kauppalaskua.
  
 
"Laiturilla hilljaista...kylille menossa ja siellä varmaan äksöniä riittää"

"Kuortissa porukkaa ja säpinää riittää ! Meitsiä tuuletetaan mutta vahdin myös emännän kassia missä on huulipuna ja iphone. Mukavan näköiset alaskan malamuutit menossa koira-aitaukseen. Emäntä kertoi että silläkin on ollut joskus kolmen lauma tuollaisia malamuutteja. Myönnetään komeita ne on, ei muuten sudesta erottaisi jollei olisi valjaat päällä"
"Kylillä alkoi huikomaan....teillä on kahvit ja vehnäpullaa...bulldogille lihapullaa ?"


"Tulihan sitä päivähuikopalaa...nyt on kova jano. Ruttukoripallon kanssa pienet huikat"

"Mamma sanoi että muka karkaat laineiden mukana jollen pidä huolta...no rantaudu siitä !"

"Jos juon veden niin sittenhän se pallo on kuivalla maalla !"

"Hyvä on sitten mamma....et kylläkään ole opettanut meitsiä noutamaan ja varsinkaan tuomaan leluja mutta tämän kerran...miten olis pienet palkintokalkkunat ?"
 
"Paljon nähtävää tänään...ja vahdittavaa...uusi temppukin...pallon palautus kuivalle maalle. Ansaitut päivätirsat Kermitin kanssa"

8 kommenttia:

 1. Voe Nero ku sinä oot sittä mukava :)
  Kyllä peittoot malamuutit ihan tääsillä. Vaekka kommeita koerijahan neon nehhii.
  Ee myö määräkoeratkaa mittää nootajia olla. Vuan jos on tarpeeks hyvät palakat ni jollonnii voep jottae hakkeehhii. Niinku justiisa vaekka tuo kalakkuna.
  Rankkoo hommoo se näkkyy olovan tuohhii lommaelu. Muistahhan huilata tarpeeks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan vedetty 11 tunnin yöunet, nyt jaksaa taas :)
   t. Nero

   Poista
 2. Kyllä sulla on mukavaa lomailua, kun välillä olet mökillä ja välillä pääset kylille. Mammallesi voit kyllä antaa pienet lipaisut siitä, että on sinun kanssasi auton luona kun isäntä käy kaupassa (ja tuuletuskin pelaa). Ei se kuule ole kaikilla noin hyvin asiat. Jotkut joutuu odottamaan kuumassa autossa kun toiset menee kaupoille.
  Jäikö järveen vielä vettä (vai joitko kaikki =D) että saat ruttupalloa uittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun emäntä on tarkka siitä ettei autossa tarvii kuumentua, toivottavasti kaikki lemmikin omistajat tuulettelee tauoilla, pelkät ikkunat raollaan ei riitä.
   Vielä pystyy järvessä uimaan, ei tyhjentynyt tällä reissulla :)
   t. Nero

   Poista
 3. Minä jo ihastelin, että onpas Nero sulla mukavankokoinen vesikuppi. Palvelijatar kertoi sen olevan järvi. Jaha. Minä olen nähnyt vain meren, eikä siitä passaa juoda, pthyi se on hirveän suolaista se meri, älä vain siitä juo, jos sen rannalle pääset.
  Niitä malamuutteja minäkin olen päässyt haistelemaan, ovat kilttejä ja tykkäävät mäyräkoirista. Ainakin ne, jotka minä tapasin.
  Mukavaa lomailun jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä koskien merivettä, turha juoda jollei jano lähde :)
   Loma jatkuu ja aurinkokin taas paistaa :t. Nero

   Poista
 4. Sulla pitää kiirettä siellä mökkeilemässä. Tuo on loistava ajatus, että sulle pidetään tuuletusta kauppareissun ajan. Eihän sitä koiraa voi yksin autoon jättää vaikkei hellettä olekaan. Jossain oli ollut jo uutinen, että Espoossa oli kaveri kuollut autoon, kun perhe oli kaupassa. Se olis ihan hirveetä. Hienoa, että toit pallon pois järvestä. Olis ollut kurja menettää hyvä lelu. Mukavaa loman jatkoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kesähän jatkuu vielä pitkään vaikka loma loppusuoralla
   (emännällä siis) :)
   t. Nero

   Poista