sunnuntai 23. elokuuta 2015

Joutsenten etsintää

 
Emäntä sano eilen mökillä, että tänä vuonna ei enää tule yhtä lämpimiä mökkikelejä. En tiedä mistä se noita sääennusteita loihtii, ehkä sammakoista tai kastemadoista. Pikkasen tuli kuitenkin haikea mieli, jos se emäntä onkin tällä kertaa oikeassa. Meitsi tykkää makoilla auringossa, siinä voi olla vaikka monta tuntia kunhan vaan emäntä kantaa välillä virvokkeita, piimää tai kanalientä.
 
Emäntä kertoi lauantaina että menee taas sunnuntaina aamulla aikaisin kuvaamaan ja tällä kertaa meitsi sais jäädä nukkumaan kun olin edellisenä aamuna mukana. Emäntä oli huolissaan kun ei ollut koko viikonloppuna nähnyt järvellä asustelevaa joutsenpariskuntaa, nyt pitäisi saada joku havainto että tietää kaiken olevan kunnossa. Lauantai-aamuna usvasta lähti lentoon yksinäinen joutsen mutta emäntä sanoi että se on joku vieraileva yksilö, ei toinen siitä pariskunnasta.
 
Ensin mietin, että onpa kiva kun meitsin ei tarvii herätä sunnuntaina taas kukonlaulun aikaan mutta sitten alko mullakin tulla huoli niistä joutsenista. Ne on niin hienon näköisiä siellä järvellä, ekana kesänä haukuin niitä mutta mamma kielsi. Ei se mun haukkuminen kylläkään ollut mitään hätistely-haukuntaa vaan ihan vaan morjensta-morjensta ! Tuli vaan mieleen jos ne joutsenet luulikin että yritin hätistellä eikä enää tuu sen takia meidän järvelle. En saanut viime yönä oikein nukuttua kun huoli joutsenista painoi hartioita.
 

"Mamma sun herätyskello pirisee ! Nouse sieltä alkovista, mennään etsimään joutsenpariskuntaa !"

 
 
"Olisko tuolla ketään...aika hiljaiselta näyttää !"


"Rapisiko tuolla joku....olisko ne joutsenet ??""Voih ei ole tuollakaan puolella järveä mitään liikettä...tulkaa esille joutsenet...en enää hauku"

"Päivä jo valkenee....ei ketään...ootteko joutsenet suuttuneet...ei meitsi tarkottanut...se haukunta oli tervehdys !"
"Mamma ei lähdetä vielä kotiin...tuolla järven toisella puolella näkyy jotain valkoista...tuu vielä kattomaan  jooko !"
 

"Kato mamma siellä ne on ! Ei oo suuttuneet meitsille ja vaihtanut järveä ! Hau Hau kiva nähdä !""Hau hau muistakaa tulla ensi kesänäkin meidän järvelle ! T. Nero "


"Nyt voi lähteä hyvillä mielin kotiin...joutsenet on edelleen mun kamuja !"

14 kommenttia:

 1. Hui sentään, kun ihan säikähdin! Karmeeta, jos olisivat ihan turhan takia ottaneet (kirjaimellisesti) nokkiinsa ja muuttaneet muualle. Voit taas sinäkin, Nero, nukkua yösi rauhassa. Joutsenet on parasta, ja tulevat jo ihan ajoissa keväisin takasin. Löysin minäkin juuri kolme isoa sulkaa, jotka olivat jättäneet tervehdykseksi meidän rantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet on vaan niin uljaita :) Enhän minä niitä ole hätistellyt mutta säikähdin että joku väärinkäsitys saattanut tulla mun haukunnasta.

   Poista
 2. No huh, onneks lööty ne linnut! Äet sano että on mualiman sulosin kuva tuo missee on sinun takaraevos ja ne joohtenet :) Kaekki kuvat on kyllä minunnii mielestä mahottoman kommeeta.
  Onse hyvä että sinnäe oot vähä tuommonen herkämpuoleenen poeka. Niinku minnäe :) Ku kyllä se pittää kaveristaa huolta kantoo. Voepi sitä siitä huolimata olla kulumankingi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitten meitsillä sama kuin emännälläkin, takaraivo on se kuvauksellisin kohta kehossa :)
   t. Nero

   Poista
 3. Olipa hyvä että menit mukaan järvelle. Voi nääs olla niin, ettei mamma olisi ilman sinua lainkaan huomannut koko joutsenia vaan olisi lähtenyt tyhjin toimin kotia päin.
  Hienoja kuvakulmia. On kyllä kohdekin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta hyvä että oli etsinnöissä mukana, mamma on niin likinäköinen että ei välttämättä joutsenta sorsasta erota jos kauempana järven selällä uiskentelevat :)

   Poista
 4. Siis apuva! Meidänkin mökkijärvellä on ollut aina joutsenpariskunta. Nyt niitä ei ole näkynyt vähään aikaan. Meidänkin pitää valpastua ja lähteä aamusella vakoilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yleensä ne ilmeisesti ovat aika uskollisia omalle järvelle, toivottavasti bongaatte niin tiedätte että kaikki hyvin :)

   Poista
 5. Sulla on, kuomahyvä, uljaita kamuja, mut uljashan se oot sinäkin. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uljaat on joutsenet ja ahvenen sintit meidän järvessä :)
   t Nero

   Poista
 6. Voi teitä ihanat aamusumussa harhailijoita =D
  Nero, voitko auttaa mammaa, jolle on blogissamme "muutama" haasteellinen kysymys...

  VastaaPoista
 7. Onneksi löysitte lintukamut! Ihana muuten tuo ekan kuvan nunnahuntu. :-D Mutta ihan turhaan teit katumusharjoituksia, sillä kyllähän joutsenet ystävällisen haukun tunnistavat.

  VastaaPoista
 8. Nunnahuntu on ihan hyvä mutta mamma sanoa mua mummo-bulldogiksi...:)
  t. Nero

  VastaaPoista