perjantai 28. elokuuta 2015

Emännän kanssa treenausta

 
Emäntää oli hieman jäänyt vaivaamaan mieltä edellisen postauksen jälkeen, se missä kerrottiin meitsin ja isännän fudis-treeneistä ja kun emäntä katseli samaan aikaan töllöttimestä draamaa. Niin emäntä alkoi huolestumaan että nyt kaikki luulee että se on semmonen sohva-potaatti ja ei treenaa mitään meitsin kanssa.
 
Se oli tänään töissä keksinyt että sen potaatti-väärinkäsityksen voi korjata...dokumentoimalla meitsin ja emännän juoksulenkin. Pari kertaa viikossa meillä on sellaista juoksu-treeniä, eikä liian pitkiä matkoja. Viisi kilsaa korkeintaan. Eläinlääkärikin oli joskus sanonut kun emäntä kysyi voiko meitsiä juoksuttaa, että kyllä voi muttei liian pitkiä matkoja kun on noin raskasrakenteinen yksilö. Ettei vain olis emäntää tarkoittanut ?
 
Tänään taas mentiin juoksujalkaa ja on toinenkin syy miksi emäntä halusi dokumentoida juuri tämän juoksulenkin....sillä on uudet lenkkarit ! Uudet toimi muuten hyvin tänään mutta kengännauhat aukesi monta kertaa. Johtuu varmaan siitä jos isäntä ei ollut ehtinyt näihin uusiin tehdä tiukkoja solmuja. Edelliset lenkkarit oli puoli vuotta ja nauhat ei auennut kertaakaan, eipä niitä kyllä edes yritetty aukaista. Jalkaan kenkälusikan avulla ja jalasta pois kantapään-painamis-taktiikalla....siitä enemmän joku toinen kerta.
 
 
"Hopi hopi mamma nyt mennään !"
 
"No nytkö sulla mamma jo eka kerran aukesi kengännauha ! Oisit oottanut että isäntä tulee kotiin ja laittaan solmut !"
 

"Taas mennään ! Hyvä mamma jaksaa jaksaa !"

 


"Hyvä vauhti emäntä mutta kohta pieni tauko tien laidassa jooko....""Meitsiä ei saa kuvata nyt....kuvaa mamma vaikka niitä uusia lenkkareita ja löyhästi solmittuja kengännauhoja"


"Matka jatkuu...miten niin on hankala juosta kakkapussi kädessä ?"

"No just...kengännauha aukeemassa...ei sattuis kellään olemaan jeesusteippiä?"


"Kotitiellä...hei tuollahan tulee naapurin Lettu ! Ei mitään kiirettä niiden nauhojen kanssa...laita kuitenkin sen kakkapussi piiloon !"

"Ai tuut muka mamma ekana maaliin ? Hahaha...huijasit etumatkaa kun katselin Lettua !"

"Eka kotipihalla saa siankorvan !!"


"Siankorva on meitsin !!" 

"Joo mamma...ei mitään kiirettä...venyttele ja ähise vaan rauhassa""Ei tuo juoksulenkki juurikaan tuntunut missään....muuten vaan pikkusen loikoilen ennen illallista"


18 kommenttia:

 1. Jestas kun on mammallasi hienot lenkkarit. -Mutta että viisi kilometriä!?!?! Huh-huh. Väsyin jo pelkästä ajatuksesta. Oli se hyvä kun ehdit ekana kotipihaan. Olisi siinä siankorvassa ollut mammalla pureksimista =D. Mahdottoman hienoja kuvia mammasi ottaa Sinusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo oli voittaa emäntä loppukirissä kun se varo ettei kompastu niihin nauhoihin :)
   t. Nero

   Poista
 2. Ompa korreet lenkkarit mammallas. Äet reekäpohjakenkinneen kahto katteellisena :D
  Meellä ehken päevänaekaan kertyy tuo viis kilometrijä usseemmalla reessulla yhteesä.
  Eekä aena sitäkkää.
  Vetävä askel on sulla. Hyvästi mammoos vaahittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla lenkkareilla lujaa pääsee mutta ei sentään meitsin vauhtiin :)
   t. Nero

   Poista
 3. Hyvä koulutusreissu Nero! Ihan olet pro tuossa pöösonal treinerin hommassa. Vielä kun saat mammalle perille miten lenkkarin nauhat sidotaan niin homma onkin hansk..tassussa.
  Palvelijatar katseli ihastellen pinkkejä lenkkareita. Olis kuulemma tarvetta täälläkin saada uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännänkin yksi lempiväreistä tuo pinkki. Kunhan ei vaan meitsille mitään pinkkiä hommaa, paitsi jos se on syötävää :)
   t. Nero

   Poista
 4. Voisko ne lenkkarit palauttaa, jos niistä aukeaa nauhat tuon tuostakin... Ja ostaa tilalle vaikka korkkarit? No mutta hyvähän se on, että te molemmat saatte liikuntaa. Mutta emäntä tietää tuon tunteen, kun lenkkareiden nauhat ei pysy kiinni. Sillä itellään on lenkkareissa joku semmoinen pikalukkonauhansitoja, joka tietenki hajosi jo muutaman kerran jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun emäntä on sanonut että ainut tilanne missä se ei käytä korkkareita on juostessa. Pitäis olla vaan tarralenkkarit :)

   Poista
 5. Kyllä on kunnon lenkkeilyä teillä sielläpäin. Meillähän äippä ei juokse, mutta kävelee se onneksi tosi kovaa, jotta meikä saa painella minkä kerkeää. Sano sille emännälle, että ensin nauhat normaaliin rusettiin ja sitten vielä yksi solmu siihen päälle. Siis rusetit solmuun niin pysyvät kiinni. Sillai meidän äippä laittaa.
  Mulla on vähän huonompaa liikuntaa kun äippä on taas kipeä. Sillä on korvatulehdus ja nyt se pitää ulkoilutusvapaata viikonloppua, kun ajattelee sillä paranevansa. Näkis vaan! Onneksi talon miesväki on kotona, niin meikä pääsee edes pissalle.
  Mukavaa viikonloppua toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista Eka sun äipälle ! Onneksi miesväki jeesaa ulkoiluhommissa. Mukavaa viikonloppua sinnekin ! :)

   Poista
 6. Iiiiiihanan väriset lenkkarit! :)))) Se on yksi tärkeimmistä jutuista lenkkareissa. Toinen tärkeä on juurikin nuo nauhat. Toivottavasti isäntä sitoo ne pian ikisolmuun! ;o) Mäkin kävisin paljon enemmän hölköttelemässä, jos olisi tuollainen koirakamu kaverina (ja vetoapuna ylämäissä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkkarien värillä on merkitystä sanoo emäntäkin :)
   t. Nero

   Poista
 7. Voi että, sua onnenpoikaa, kun pääset tommosille kunnollisille lenkeille. Mut miks kenkiin pannaan huanot nauhat? Meijän äipällä sama ongelma, että pitää ostaa tilalle liukumattomat tsydeemit, muuten nauhat joutuu sitoon umppariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olis ollenkaan huono idea se jeesusteippi noihin parempiin lenkkareihin :)

   Poista
 8. No nyt on kyllä niin komeet popot, että kyllä noilla pinkoo hitaampikin emäntä! Mun mamman mielestä tosin kaikki, mikä on pinkkiä, on ihan parasta.

  Sulla on hurjan pitkä askel, tossa suojatiekuvassa kun harpot menemään! Mun pienet käpälät ottaa kaksikymmentä askellusta ainakin tolla matkalla jo :)

  Lenkurointi on ihan parasta, ja mikä onkaan parempi ihmisen lenkkimotivaattori kuin koira, näin sanoo mamma :)

  VastaaPoista