sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Amerikannoutaja

Mamma sai eilen mökkitiellä aamulenkin aikaan omasta mielestään hyvän idean. Niitä ideoitahan sillä on usein mutta harvoin mitään käyttökelpoista. Ensin tuli mieleen että se idea liittyy varmaan sen hiuksiin tai sitten vaatteisiin. Niitä kun kuulee muutenkin harva se päivä. Pikkasen säikähdin kun kuulinkin sen sanovan "Nero kuule...."
 
Kyllä meitsi emäntänsä tuntee ja niinhän siinä kävi että se idea oli meikäläistä varten. Se oli nyt ideoinut että tällä mökkireissulla Nero saa opetella tuomaan kapulan eikä vaan aina juokse karkuun se suussa. Sanon vaan että olis miettinyt tuota silloin kun meitsi oli pentu ja mua opetettiin istumaan ja makaamaan. Mulla on noita ikävuosia jo viisi niin ei hotsittais hirveesti uusia ja vaativia tehtäviä opetella, ainakaan ilman todella suurta korvausta vastaan.
 
Toisaalta olis voinut hankkia lemmikikseen noutajan jos se kapulan tuominen on noin tärkee juttu. Kattois vaikka netistä niin ei löydy amerikanbulldogin rotumääritelmästä "innokas kapulan noutaja ja palauttaja" Siellä netissä vissiin lukee kuitenkin amerikanbulldogista "uskollinen omistajalleen" niin lupasin ryhtyä koulutukseen, ilman sitoumusta oppia kovin nopeasti.
 
 

"Aamulenkillä oli rento meno"

 
"Perhoset lenteli ja linnut lauloi....aurinko paistoi...ei mitään velvoitteita..."
 
"Ai mamma mikä idea sulla on, meetkö kampaajalle vai....hä meitsille kapulan-nouto-koulutusta ?!!"

"Ai miks mamma mun pitäis tuoda tää sulle ? Etkö jaksa itse hakea ?" 
 
"Voin mä sit ehkä tuoda...oota..."

 
"No pläts....oli tuo aika painava ja matkaa monta metriä !" 
 

,

16 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar13. syyskuuta 2015 klo 15.42

  Voi kuinka olis mielenkiintoista nähdä tuo! Siinä kuitenkin lukee, tämä on yksityinen video. Mutta hienot on kuvat ja Nero niin ilmeikäs kuin aina. Mitenköhän kapulan luovutus onnistui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hyvä kun sanoit tuosta videosta, mulla mennyt sitten vahingossa jotkut yksityisyysasetukset. Käyn muuttamassa, tarkoitus kuitenkin jakaa lukijoille :)

   Poista
 2. Noutaja? Eiks noi ihmiset oo joskus tosi outoja, Nero. Mut johan ton sanan alku kertoo, mikä on lopputulema: nou(taja). Keh heh...

  VastaaPoista
 3. Ne nuo emännät jaksaa sittä toevossa ellee. Heh...myö mittää nootajia olla! Jos tarvihtoo ni hae ite, sanon minähhii äetille ku se tuota hakemista yrittää mulle narrata :)
  Mahtavasti loeskuu vesj tuossa, hienot on loekat sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden kerran pienenä toin kepin mammalle niin se heitti sen takaisin pihan perälle...kiittämätön ! Ei motivoi tuollainen käytös noutamaan...:)
   t. Nero

   Poista
 4. Heh! Olipas hauska nou-tajavideo =D. Joo, ihan selvästi on ollut opetuksessa vika, kun heti heitettiin kapula pois kun sen toit. Voisit sinä edes kerran viedä kapulan emännälle. Ties mitä herkkuja olisi tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että noudakin jos alkaa sisäfilettä löytymään emännän taskusta ! :)
   t. Nero

   Poista
 5. Moi Nero !

  Meillä on ollut täällä Triolassa vähän kiireitä ja luettiin teidän kaikki uutiset parilta viikolta putkeen. Me ollaan tosi iloisia, että sulla oli tosi kiva loma ja miten sä voitkaan tuntea teidän huudien kaikki koirat, hei ?
  Sitten vaan sitä, että meillä Elli on noutaja, että jos sä tarvit one-to-one-valmennusta niin se voii kyllä opettaa. Se on siitä hyvä ope, että ei se joka kerta viitsi totella.Silloin vaan kun sitä hutsittaa.

  Terkut meiltä teille, Triolat, Taru ja Nisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä koulukunnalta nuo Ellin opit :)
   t. Nero

   Poista
 6. Hienostihan se kapulan nouto sujui, ainakin melkein tuli rantaan saakka... :) meidän Sasu kyllä tuo kapuloita takaisin, mutta noin pitkälle veteen se ei kyllä uskaltaisi mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolimatkan krouviin jäi kapula, jatkan sitten kuljettamista ensi kerralla mökillä :)
   t. Nero

   Poista
 7. Kaikkea ne emännät saa päähänsä! Mutta hienosti sulta lähti kyllä tuo nouto liikkeelle. Palautus ei ehkä mennyt ihan vielä nappiin, mutta onhan sulla aikaa opetella. Eikä joka koiran tarvitse kaikkia temppuja osata. Meillä Jäbä oli alkanut veistää kepistä ketjua ja kun se toi sen kotiin äipälle näyttää niin mä hoidin ketjun paloiksi about 15 min. Hyvät leuat näes. Sitten yhtenä iltana mä muistin, että se keppi on ulkona ja hain sen sisälle, mutta ei sitä kyllä ole heitelty mulle. Leluja mulle täytyy aina illalla muutaman kerran heittää, jotta voin juosta hakemaan. Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho onpas sulla vahvat leuat kun vartissa saat ketjun palasiksi :)
   Mukavaa viikkoa sullekin Eka ja perheelle kanssa !
   t. Nero

   Poista
 8. Hehee, varsinaisen temppukurssin vedit mammalle tuolta vedestä käsin =D Ovela amerikanbulldoggi ei tee itse mitään, minkä voi jättää ihmisille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viekkaudella säästää aika paljon turhaa vaivaa :)
   t. Nero

   Poista