perjantai 4. syyskuuta 2015

Mennyt kesä

Emäntä kertoi tänään että kesä on nyt mennyt menojaan ja syksy saapunut. Jaa...onko tuolla niin väliä meitsille...pääasia että ulkoilut, rapsutukset ja ruokailut tulee ajallaan. On sillä kuitenkin joku isompi merkitys emännälle koska se alkoi tänään muistelemaan kesää ja kohokohtia.
 
Sen mielestä parhaat mitä ekana tulee mieleen oli loma, mökkeily, kesävieraat, matka nuoruuden maisemiin ja perheen kanssa yhteinen aika.
 
Tuli vähän puun takaa kun emäntä yhtäkkiä sano että kerropa Nero sun viime kesän kohokohdat ! Meitsi tietää kun mamma pyytää jotain niin se pitää tapahtua heti eikä kohta eli mun piti äkkiä nimetä hienosta kesästä jotain tiettyjä kohokohtia. Tosi vaikeeta kun  kesässä oli niin paljon kaikkea kivaa.
 
Emännällä loksahti hämmästyksestä löysät leukanivelet kun meitsi alkoi luettelemaan mitä ekana tuli mieleen kesän kohokohdista. Siinä oli niin paljon samaa mitä emäntä oli luetellut.
 
 

"Mahtavaa kun kesällä kaverit ehti kyläilemään. Oili-kettu on kylläkin sukulainen mutta pääsee mun kaveripiireihinkin kun on tosi kiva (vaikka välillä kuittaileekin meitsille)"


"Tara on myös hyvä ystävä ja ehdittiin onneksi kesällä treffata. Se on vaan välillä niin leso..ei kelvannut meitsin kuolalle haiseva peti...no nukkukoon siten matolla. Taraa meitsi näkee vielä syyskuussa mökillä !"

"Naapurin Eetu on jo kasvanut pojasta mieheksi. Silläkin oli kesällä niin paljon menoja että pari kertaa vaan nähtiin kun se tuli moikkaamaan meitsin tullessa lenkiltä. Äkkiä me pojat kyllä pystytään päivittämään kylän tärkeimmät jutut, pojat ei jaarittele niin kuin tyt....."


"Isännän ja emännän kesävieraat oli kivoja. Naiset mietti loppuillasta parhaita rahka-reseptejä ja me pojat pelattiin äijäpelejä ja kuunneltiin raskasta musiikkia"


"Kesävieraat ymmärsi pelata bulldogin ehdoilla"
 

"Sitten oli se iloinen sukutapahtuma. Tyttären perhe lisääntyi yhdellä varsalla. Ihan kivaa periaatteessa....mutta meitsi ei tykkää hevosen kakan tuoksusta, mamman hiukset tuoksuu siltä kun se tulee tallilta. Enkä oo mustasukkainen vaikka emäntä väittää"

"Joensuun reissu oli mahtava ! Hotellissa monta yötä ja sai syödäkin sängyssä...paitsi jos mamma näki""Mökkeily...parasta kun voi yhdistää uimisen ja kalastamisen. Ei näkynyt montaa ahvenen sinttiä vaikka mulla oli uusi 'ravista ja pelottele'-taktiikka.


10 kommenttia:

 1. Monta mukavata asijata on kessääs mahtunna :) Ja tuopi se syksyhhii omat mukavat asijasa. Tiesitkö muute että vaekka se hevonkakka haesoohhii pahalle ni seon kuulema hyväks muillehhii ku kukille. Niinku vaekka koeriin mahoelle :) Äet olj yheltä elliltä sen kuullunna. Sitä en kyllä tiijjä että miltee sittä maestuu...minun eeltäjä kyllä olj kuulema ollunna hyvinnii hanakka sen perrään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttinen sentään Iivari! Että hevosen 'munkit' olis vatsalääkkeenä toimivia? Palvelijatar puistattelee ja on erittäin tyytyväinen, ettei meidän lenkeillä useinkaan hepoja nelistä. Jäniksen papanoista se Elli ei kai maininnut mitään?

   Nero, sulla on ollut tosi hieno kesä. Hienon tiivistelmän esitit. Ja se teidän mökkihän on tosi hienolla paikalla, pääset uimaan ja kalastelemaan. Varmaan näet talvella unia kesästä!

   Poista
  2. Eipäs ollut tiedossa Iivari tuo hevosenkakkajuttu.
   Pitääpä pyytää mammaa maistamaan ja katsoa piristyykö se :)
   t. Nero

   Poista
  3. Kyllä sitä Parek talvella monta kertaa muistellaan kesää ja mökkiä,
   koko porukalla :)
   t. Nero

   Poista
  4. Meidän Sohvi sanoo, että hyvälle maistuu kikkareet. Eikä se ole niin paha juttu muutenkaan, kuin miltä äkikseltään tuntuu. No, tosin ei ehkä kannata kovin hellä olla mammalle heti niiden syönnin jälkeen, mutta muuten ihan hyvä homma. (Olisittepa nähneet hänet hiippailemassa tarhassa hevosten seassa...... Hevosten ja hänen ilmeet. Hih. Harmi, ettei pollet käy meillä enää lomailemassa :-()

   Poista
  5. Täytyy mun kyllä joku kerta pyytää että mamma tuo tallilta pussissa niin
   tiedän mistä mauista puhutaan :)'
   t. Nero

   Poista
 2. Kivoja vieraita teillä on käynyt - jopa nuo ihmiset, jotka ottivat noin kivasti sut biljardipeleihinkin mukaan! :-D Tuo on petiurheilua parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kiva kun pystyy laittamaan oman pedin ihan viereen niin
   sitten kun pelit ei enää hotsita voi käydä unten maille :)
   t. Nero

   Poista
 3. Monta mukavaa juttua sinun kesääsi mahtui. Kavereita olet tavannut. Niin koira- kuin ihmissellaisiakin. Eikö yhtään hermostuttanut kun petillesi tultiin seisoskelemaan kun pelasivat =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hermostuta, kyllä ne vieraat on tottuneet väistelemään :)
   t. Nero

   Poista