sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kova luu

 
Sunnuntai-aamuna emäntä herätti aikaisin. "Nyt heti Nero lenkille hopi hopi"
Emäntä on joskus nopea kun sillä on jotain kivaa tiedossa. Meitsillä jäi aamuvenytyksetkin pikkasen kesken kun oli niin kiire lähteä ulos. "Uiskenteles Nero nyt kaulapantaan* se hoputti meikäläistäkin samalla kun etsi avaimia ja laittoi kakkapusseja taskuun.
 
Siinä sitä mentiin aamuhämärissä molemmat silmät rähmässä tuttua kyläreittiä. Emännällä oli toisessa kädessä kamera ja se höpötti itsekseen auringon noususta. Ikävästi nykäisi pari kertaa kun se unohti pysähtyä meitsin kanssa puskan juureen. No toisaalta meitsi pääsi nykäsemään muutaman kerran takaisin kun se ilmoittamatta pysähtyi kuvaamaan auringon nousua.
 
Muuten sunnuntaipäivä on mennyt luuta kalutessa ja paikasta toiseen siirtäessä. Niin se emäntäkin aina sanoo että porukassa herkuttelu on kivempaa kuin yksin. Samaa mieltä, kivempi luutakin rouskuttaa hyvässä seurassa.
 
 
"Aamulla oli autiota kyläreitillä, kaikki kaverit saa nukkua pitkään sunnuntaina. Mun mamma haluaa kuvata auringonnousuja niin meitsilläkin oli aamuvuoro"
 
"Ei tossa enää mitään kuvattavaa...voidaanko mennä jo aamupalalle !"
 
"Kato Roope...kuis näin aikaisin liikkeellä...kuvaako sunkin mamma auringonnousuja ?"

"Kiva luu mutta miksi ulkoruokintaan ? Tuutko mamma mun seuraksi tänne kuistille ?""Ei sitten tullut kukaan sinne ulos seuraksi...no meitsi tulee sitten sisälle porukoihin "

"Huhuu saankos apua mun pedin siirtämisessä sisätiloihin, ei kovaa luuta oo kivaa syödä kovaa lattiaa vasten !""Haloo mamma ai sä ootkin keittiössä. Tulin sisälle, syönkö luun tossa taljan päällä vai siirrätkö pedin ?"


 "Kiitti nyt on parempi.  Joo laita vaan rauhassa ruokaa en sotke lattiaa enkä taljaa...ihan olen täällä omalla pedillä !"


"Hyvä tuoksu tulee sieltä keittiöstä, mitäs mamma meillä on tänään iltapalaksi ?"

"Sullakin on mamma siinä jäätelö niin meitsi tulee seuraksi syömään"

16 kommenttia:

 1. Nii että ihan siinä petillä vuan syöt luutas... :D
  Porukalla kaekki on mukavampoo. Syöminennii. Joskus ee immeeset vuan oekee ymmärrä sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei se yksin lenkkeilykään ole kivaa ja sen takia otan aina isäntäväkeä mukaan :)
   t. Nero

   Poista
 2. Täytyy taas kerran todeta, että kyllä teidän emäntä on reipas. Meidän emäntää ei ainakaan sunnuntaina saa sängystä ylös ennen yhdeksää...

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo kuva, jossa luu roikkuu suupielestä! <3 Onneksi te otatte noita ihania auringonnousukuvia, niin mäkin pääsen ne näkemään, vaikka nukkua tuhistan vielä noin varhaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko sais kyllä hieman myöhemmin nousta...jos meitsiltä kysytään
   t. Nero

   Poista
 4. Onpas todella upea auringonnousu! Ja upea se oli Nero sunkin ylösnousemukses niin aikaisin aamulla. Minähän en ulos tahdo ennen kymmentä, mutta useimmiten kuitenkin joudun lähtemään viimeistään yhdeksältä. Aurinkoisina aamuina ennen kahdeksaakin. Se on kyllä jo mäyräkoiran rääkkäystä!
  Palvelijatar sanoo, että sinä olet tosi ilmeikäs ja komea kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän nyt tuosta komeudesta...kröhöm....:)
   t. Nero

   Poista
 5. Kyä sä oot kohtelias, Nero, ja hyvä seuramiäskoira. Oot varmalla mammas aarre, ku oot noin kuvauksellinenkin ja aamuvirkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaski oon uskollinen lemmikki kun raahaudun aamuyöllä kaikenmaailman maisemakuvauksiin :)
   t. Nero

   Poista
 6. Hienoa auringonnousua olette kuvailleet. Kyllä kannatti lähteä ulos ajoissa. Meillä äippä oli lauantaina juhlissa ja nukkui tietysti eilen aamulla vähän pidempään, joten aurinko oli jo ehtinyt nousta ja mennä pilveenkin ennen kuin ennätettiin ulos. Mukavaa viikkoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pitää välillä pitkään nukkuakin, vielä kun joku kertois sen mun mammalle !
   Kivaa viikkoa sullekin Eka :)
   t, Nero

   Poista
 7. Kyllä on emäntäsi taas ottanut upeita auringonnousukuvia. Et ihan joka kerta kerennyt nykäsemään hihnasta. Vaan oot sinä niin hulvattoman hauska kun luutasi kalvat koko ajan omalla pedilläsi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työstä se käy tuo pedin ja luun raijaaminen huoneesta toiseen :)
   t. Nero

   Poista
 8. Ihan oikein olet oivaltanut; kun on pylly pedillä, koko koira on pedillä =D
  Jäätelöt OVAT jakamista varten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano...tuo jäätelöjuttu...mun mamma aika itsekkäästi syö välillä koko paketin yksin ! :)
   t. Nero

   Poista