torstai 3. elokuuta 2017

Positiivisen ajattelun oppitunti


Eilen meitsi istutettiin mökkituvan sohvalle ja mamma päivitti lomailutilanteen. Se kerto, että nyt Nero on semmonen juttu että mökkiloma ja kesäloma alkaa olla loppusuoralla. Ei tarviis tuollain yhtäkkiä pamauttaa tollasia uutisia, pitäis jotenkin pehmitellä etukäteen. Olihan se aika tsokkiuutinen, tuntuu kun loma ois just vasta alkanut. 

Mammaakin harmitti loman loppusuora. Se jo murehti että miten jaksaa töissä ilman päivänoksia, mökillä otettiin koko porukka joka päivä lounaan jälkeen tunnin nokoset. Mamma kyllä mietti että ehkä töissäkin vois ekalla viikolla ottaa pieniä nokosia silleen ettei kukaan huomaa. 

Meitsillä on mökillä salaattibaari ihan siinä pihapiirissä, kotona ei ole samoja herkullisia lajeja. 

Auringonlaskua katsottiin monena iltana koko porukka, kotona ei näy kun on iso kallio ilta-auringon edessä. 

Täällä mökillä pääsee uimaan koska vaan, ei se kotisuihku tunnu yhtä pehmeältä. 

Mamma sano että pitää ajatella positiivisesti. No meitsi yritti taas parhaansa ja tehdä mamman mieliksi. Niinhän sitä tietokirjoissa kerrotaan että koirilla on suuri miellyttämisen tarve isäntäväkeään kohtaa. Sain sitten jotenkin käännettyä mökkiloman loppumisen positiiviseksi.

1. Meitsi saa nukkua loman jälkeen koko päivän päivänokoset, paitsi jos postinkantaja pamauttaa postilaatikon kannen liian kovaa kiinni

2. Mökkipihan salaattibaari vaihtuu maukkaaseen iltasiankorvaan. Mamma haluaa katsoa kotona iltalenkin jälkeen telkkarista draamaa ja meitsi saa aina siankorvan etten mene telkkarin eteen hakemaan huomiota

3. Järvivesi on välillä tosi kylmää, kotisuihku on aina ihon lämpöistä

4. Kotona toimii aateekoo, mökillä mamma kantaa aateekoota sylissä pitkin pihaa ja yrittää saada yhteyksiä kun tekee blogia tai haluaa naamakirjaan. Silloin se haukkuu aina operaattoria ja puhuu rumia sanoja, pikkasen mökki-idylli häiriintyy.


"Ai mitä ilmoitusluontoista asiaa mamma nyt oikein on....hä mökkiloma loppusuoralla !?"

"No ei kai asialle mitään voi....joo joo pitää muistella niitä kivoja asioita sitten arkena"

"Päivänokoset mökillä....missä ja milloin vain"


"Salaattibaarista löytyy aina tuoretta rehua....sen siitä saa kun itse hoitaa lannoituksen"

"Auringonlaskut on hienoja, täällä mökillä kannattaa herättää mammakin niitä katsomaan"

"Mökillä saa uida koska vaan.....auts kun on kylmää"

"Hrrrr.....on se kodin suihkukin kiva, aina ihonlämpöistä..."


"Nonniin mamma, meitsi on tsempannut itsensä lomakauden loppumiseen ja kotiinlähtöön ! Muistahan ostaa siankorvia tai saat bulldogin kuvaruuden eteen kun katsot draamaa !"

14 kommenttia:

 1. No mutta, onpa teijän möksällä nähtävissä upeen kullan värisiä auringonlaskuja, Nero. Tommosista meillä vaan haaveillaan. Joo.
  Mut niinhän se menee, että ku on oikeen riamullista, niin se loppuu aikanaan ja ei sitä kyl jaksaiskaan kuukaus tolkulla plutata ja heiniä syyä. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siankorvien paluu ruokavalioon on toi hyvä homma
   t. Nero

   Poista
 2. Positiivinen ajattelu on välillä työlästä, mutt hienosti sinä Nero osasit kääntää loman lopun mukavaksi asiaksi. Ja onneksi mökki ei lopu, siellä se odottelee teidän käyntejä oli loma tai ei.
  Hienoa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meitsi pääsee vielä monta kertaa tänä kesänä mökille tarkistamaan salaattivarannot ja sen aidan...
   Kivaa viikonloppua sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 3. Noihin kuviin ja tunnelmiin on varppina kiva palata ensi viikolla arkeen totutellessa! Kyllä se kotirutiineihin paluu ihan kivaakin on, vaikka työpäivät tuntuvat alussa pitkiltä kuin nälkävuodet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan kotona ja onneksi on vielä viikonloppu ennen arkea...semmonen pehmeä lasku lomalta
   t. Nero

   Poista
 4. Vautsi vau, mikä auringonlasku siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noita riittää mökillä kun vaan jaksaa valvoa siihen saakka että laskee
   t. Nero

   Poista
 5. Upea auringonlasku, kyllä tuota on kelvannut katsella. Mä ajattelin juuri tuota samaa, kun meillä loma loppui viime viikonloppuna, että ihana juttu. Pitkät päikkärit tiedossa eikä kukaan häiritse. Tänäänkin sataa niin, ettei todellakaan tarvitse mennä ulos tassujaan kastamaan, turkista puhumattakaan. Uiminen ei ole mun juttu, joten siihen en ota kantaa, mutta kyllä ne hyvät salaatit kotoakin löytyy. Meillä äippä antaa kotona niitä paremmin syödäkin kun mökillä on nyt ollut niitä kyitä. Äippä pelkää päästää mua heinikkoon. No, nyt taitaa olla viikonloppu sadetta tiedossa, niin ei tarvitse mökkeillä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sataa sataa ropisee täälläkin kotipihalla...mökki jäi tällä erää...vielä pääsee kuitenkin tänän kesänä. Meidän mökkiseuduilla ei ole ikinä nähty kyykäärmeitä mutta mamma näki tällä kerralla vaskitsan, se on kuulemma lisko vaikka näyttää käärmeeltä.
   Kivaa viikonloppua !
   t. Nero

   Poista
 6. Meidänkin Emäntä oli viime vuonna kysynyt loman jälkeen esimieheltään, että oliko päiväohjelmaan unohtunut merkitä päivänokoset lounaan jälkeen. Hän on myös yrittänyt ehdottaa unimunaa taukotilaan, mutta ilmeisesti työntekijöiden hyvinvointi ei ole niin tärkeä asia... :D
  Tsemppiä mammallesi töihin paluuseen! "Posin kautta" niin kun sanotaan. :)
  Todella upea auringonlaskukuva muuten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mamma tosta taas tokenee työkuntoon, lupas alkaa jo huomenna juoksulenkkeilyn niin saa ihan ekana 4 kiloa naamasta pois kesäkiloja ennen töihin menoa
   t. Nero

   Poista
 7. Sinnoot kuule oekee positiivisen uattelun lähettiläs :) Jokkaesen pitäs ottoo opiks tuosta. Kyllä jokkaesessa päevässä on jottae hyvvee vaekkee loma oeskaa. Haaskoo viikolloppuva sinne teelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari samoin sinne kaikille kivaa viikonloppua !
   t. Nero

   Poista