tiistai 1. elokuuta 2017

Mökillä aitatalkoissa


Mökillä ollaan oltu vuorokausi ja meitsi järjesti isännälle puuhasteltavaa. Oon kuullut kun ihmiset puhuu että mökillä on aina kiva puuhastella, kannoin tällä reissulla korteni kekoon. 

Eilen kun tultiin pohjosesta pitkän automatkan jälkeen niin luonnollisinta meitsille on mennä ekaksi uimaan. Isännälle on luonnollisinta laittaa sauna lämpiämään ja mammalle luonnollisinta mennä kuistille istumaan, laittaa radio soittamaan poppia ja situkkalasiin jäitä.

Meitsi tajus aika äkkiä siellä rantavedessä että järven pinta on laskenut huimasti edellisestä kerrasta. Isäntähän on aidannut koko mökkitontin ja laittanut järveenkin molemmin puolin aidat etten karkais naapureille niiden grillaushetkellä. Nuo meitsin ihmiset on hoksanneet että en tykkää kastella vatsaa enkä varsinkaan uida niin aita on tehty sen mukaan määrämittaan.

Toista naapuria en oo ikinä edes nähnyt kun niillä on eri mökkeilyajat kun meitsin porukalla. Toisella puolen on tutut ja kivaksi todetut naapurit, sinne kannattaa aina tilaisuuden tullen yrittää mennä vierailulle. Voih niitä hyvä aikoja kun isäntä ei ollut vielä aidannut tonttia ja järveä...naapurit osaa grillata tosi hyvää ruokaa ja ne on mestareita rapsuttamaan.


"Mitä minun bulldogin silmät näkevätkään.....järven pinta on laskenut hurjasti...onkohan naapurit mökillä..."


"Jos nyt oikein mittailen niin.....nyt on vettä nilkkoihin saakka...puolessa välissä aitaa ehkä polviin saakka...hei meitsi ehkä pääsee ohittamaan aidan ja  naapuriin kastelematta vatsaa !"


"Pikkuinen arviointivirhe...onkin jo puolessa välissä aitaa ylävatsaan saakka vesi..."


"Rohkeat ei pety....kastukoon alavatsakin tällä kerralla kun ollaan niin lähellä aidan reunaa !"

"Jiihaaaaa......meitsi teki sen....naapurit ootteko mökillä ??"

Tänään isännän kanssa pientä puuhastelua aidan äärellä


"Ensin tarkistetaan että tukipuu on vahva..."


"Isäntä kato mun häntä on vatupassi...aika suoraan meni tukipuu !"

"Hyvin menee isäntä....eikös oo kiva puuhastella mökillä !"

"Kato mamma meitsi on hylje !"


"Onpas kiva puuhastella isännän kanssa mökillä ja vilvoitella järvessä siinä samassa"


"Homma hoidettu, hienoa työtä mutta pikkasen ristiriitainen olo kun on estetty naapurin puolelle pääsy"

12 kommenttia:

 1. Ihmisillä on kyllä aina niin kumma tarve rajata tilansa. Miksei sitä vain voisi rennosti käydä naaureissa moikkailemassa, jos mieli tekee? Siellä missä me käydään mökkeilemässä ei ole raja-aitaa varsinaisesti, mutta on sielläkin yksi kuusikko, jonka läpi ei saa mennä naapuriin vaikka siellä olisi muita koiria, lapsia uimassa tai grilliherkkuja. Tylsiä sääntöjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on noita tekemällä tehtyjä sääntöjä, ajan kuluksi niitä kehittelevät
   t. Nero

   Poista
 2. Aidat on keljuja, mutta toisaalta meikä ei pääsisi vapaana juoksemaan edes koirapuistoissa ellei niitä aitoja olisi. Hienosti teitte yhteistyötä sinä ja isäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän työnjälki on erinomaista kun meitsi pikkasen vahtii ja neuvoo
   t. Nero

   Poista
 3. Harmitukset, ihan pikkasen liian puuhakas toi sun iskäs, kuomahyvä, ku kävi aitaa pidentämässä. Hyvästi naapurin rillillä hengaillut. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä aidassa ehkä vielä yksi heikko kohta...en paljasta ennen kuin oon koittanut toimiiko...
   t. Nero

   Poista
 4. Voi harmi, että ne huomas tuon aidan tulleen toimimattomaksi. Olisihan se ollut niin kiva välillä käydä kylässä ja saamassa kunnon rapsutukset. Tosin on tuo puuhailukin niin kivaa ja sait olla mukana mittailemassa hommia. Meillä kotona maalattiin raja-aidat ja minut otettiin sisälle ja laitettiin verhot kiinni. Haukuin kuulemma liikaa niitä työmiehiä. Höh! Tosin se tarkoitti myös mulle tehtyjen verkkojen irroitusta eli en päässyt minä naapuria moikkaamaan remontin aikana.
  Oikein mukavaa elokuuta! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne kivaa elokuuta ! Eiköhän me aina kuitenkin löydetä niistä aidoista heikkoja kohtia ja sitten....eikun menoks naapuria moikkaamaan !
   t. Nero

   Poista
 5. Ihmisillä on kummija uatoksija. Ne pystyttellöö aetoja mihinkä vuan. Minummielestä iha jootavviin paekkoehinnii. Ompa harmi ku et piäse nyt nuapurissa pistäätymmään. Toevotaan että se vesj vielä laskoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joku kerta vesi on laskenut sopivasti...siinä se meitsin seuraava tilaisuus laajentaa reviiriä
   t. Nero

   Poista
 6. Vai että jatkopala?! :-o Saisivat tuosta hyvästä grillata sulle jotain herkkuja siellä oman tontin puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuli paljon niitä grilliherkkuja omallakin puolella ja aamu- ja iltapalaksi kalkkunaleikekääryleitä
   t. Nero

   Poista