sunnuntai 27. elokuuta 2017

Joutsenkuiskaaja


Tänään oli mökiltä lähtöpäivä. Mamma imuroi ja isäntä huolsi mamman sähkövessaa. Meitsi tallusteli rannalla ja sitten huomasin että mamman ihannoimat joutsenet on tulossa rantaa kohti.  Hyvää hyvyttäni hälytin mamman niitä katsomaan.

Mamma heitti salamannopeasti imurin letkun lattialle ja kipitti kameran kanssa rantaan. Meitsi pikkasen tervehti joutsenia niin mamma hätisti meitsin ja itsensä pois rannasta. Piti ihailla ja kuvailla kauempaa ettei ne säiky. Varmaan olis riittänyt että mamma olis piilottanut oman naaman puun taakse mutta mentiin sitten molemmat pois rannasta.

Joutsenilla oli paljon asiaa. Ne muuttaa etelään lämpimään mutta lupas tulla ensi kesänä takas mökkijärvelle. 

Pikkasen meitsiä harmitti kun mamma vouhkas ainakin tunnin niitä ihania joutsenia ja unohti rapsuttaa meitsiä. Yhtäkkiä en ollutkaan huomion keskipiste, vähemmästäkin sitä lemmikki stressaantuu. Jouduin tekemään muutaman tempun omatoimisesti että mamma huomas ja palas taas maan pinnalle. Ne mun temput auttoi, mamma havahtui taas rapsuttamaan meitsiä ja antoi joutsenten lipua rauhassa pois meitsin rannasta.


"Mamma hoi ! Ne sun ihanat joutsenet on tulossa rantaa kohti !"

"Hö miks en voi katella tässä ja tervehtiä joutsenia...mee itte puun taakse ettei ne säiky !"


"No joo joo...mennään sitten pois rannasta....meitsi vaan ois voinut olla semmonen joutsenkuiskaaja...pikkasen vaan haukahtanut tervehdyksen"


"Onpas niillä joutsenilla paljon asiaa"
"Jotain tässä on keksittävä ettei mamma koko päivää katsele joutsenia"


"Kato mamma meitsi on kenguru !"

"Kato mamma meitsi on mökin isäntä !"10 kommenttia:

 1. On kyllä joutsen upea lintu! Palvelijatar on aina ihan lääpällään, kun merenlahdella niitä ollaan nähty. Heh, hienosti käänsit mammas huomion itseesi, Nero! Ja ihan oikealta kengurulta näytät, kun tahdot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi osaa hyppiä ja kävellä kengurua !
   t. Nero

   Poista
 2. Voe Nero...sinnoot kyllä iha mahtavan hieno tyyppi :) Kyllä lienet nuilla tempuillas viimistään mamman huomijon suanna! Tuo mökin isäntä on kyllä paras :D Vaekka onnii joohtenet kommeita lintuja ni kyllä sinuva mieluummin kahtos iha lähiettäesyyvveltähhii ku niitä, sano äet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mamma rapsutti heti kun huomas meitsin flanellipaita päällä, joutsenet sai mennä menojaan
   t. Nero

   Poista
 3. Meidän huomio oli kyllä enemmän nyt bulldogissa kuin joutsenissa. :-D Sulla on kauniimpi lauluäänikin. Oisit ehkä voinut vetää sen jäätelöautobiisin tuohon videollekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan ne joutsenet järkyttynyt kun meitsi ois vetänyt jäätelösonaatin
   t. Nero

   Poista
 4. Olipa mukava, että hälyytit mamman sinne rantaan. Kai sinut palkittiin asiasta jollain herkulla? Olisi ainakin pitänyt, kun mamma sai noin hyvää kuvaa ja videota. Hyvät temput teit, että sait taas huomion itsellesi!
  Mukavaa viikkoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä pari kalkkunaleikettä tuli ja ihan ansaitusti
   Kivaa viikkoa sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 5. Kauniita joutsenia! Kiva, että ne lupasivat tulla taas ensi kesänä takaisin. :) Hieno kenguruesitys! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi onkin harjotellut koko kesän kengurua, nyt alkaa sujumaan
   t. Nero

   Poista