sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Päivän hyvä työ


Mökkiviikonloppu pitkästä aikaa takana. Perinteisesti vietettiin grillaillen, lepäillen ja luontoa ihastellen. Isäntäväki sauno tietysti, se ei oo meitsin juttu. On ne ihmiset hassuja ton saunan kanssa. Ensin mennään sinne kuumaan huoneeseen ja kohta tullaan kuistille naama punasena huokailemaan kuinka kuuma. Vähän aikaa siinä kuistilla pyyhkeen mutkassa pällistelevät ja sitten jo sanotaan että hrrrr kun on kylmä ja saunaan takasin. Tuota ne toistaa ainakin viisi kertaa....saunaan....naama punasena kuistille...saunaan....naama punasena kuistille....On se ihmisellä lyhyt muisti kun pitää ravata niin monta kertaa edestakaisin ensin lämmittelemään ja sitten vilvottelemaan. Saunomisen ne lopettaa vasta kun tulee nälkä, mammalla se kestää yleensä viiden löylyn verran. 

Aurinko paisto melkein koko viikonlopun. Muuten kiva mutta mamma innostu taas aamukuvauksista auringonnousun aikaan. Arvatkaa kenet se käski taas mukaan malliksi. Joo isäntä ei suostu semmosiin mutta meitsin on uskollisena koirana pakko lähteä silmät rähmässä hymyilemään kameralle. 




"Nam nam...montakohan meitsille on varattu"

"Miten niin ei sais kuistilla kerjätä....no ei sitten !"


"Käyhän se näinkin"

"No niin mamma voit ottaa nyt aamuposeerauskuvan, meitsi on valmiina !"


"Ai vielä pitää mennä laiturille poseeraamaan....no tässä !"

"Mamma meitsiä väsyttää....miks isäntä sai jäädä vällyihin !"


"No yritän koko ajan mutta pää painaa tosi paljon !"


"Ai kalkkunaleikepalkinto...no tässä ryhdikäs bulldoggi"

"Miksi mamma lähtösiivous pitää aina alottaa sängyn petaamisella, imuroisit ensin ja vikana sitten lakanat likapussiin "

"Kuules ötökkä, kuuletko ton imurin äänen..."

"Meitsi nyt sanoo tän vaan yhden kerran....jollet nyt lennä siitä talviteloille niin oot kohta tuolla mamman imurin putkessa"

"Meitsi on tehnyt päivän hyvän työn. Ötökkä usko meitsiä ja lensi pihalle"

13 kommenttia:

  1. Teitsi on kyl tosi komee pultokki ja tommonen sumunen järvimaisema vaan korostaa sitä. Joo. Mammat on tommosia, kaunosialuisia kuvaajia, niitä pitää ymmärtää, eikä ne palkinnotkaan oo hassumpia saaha. Joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalkkunaleikkeen takia oon valmis joskus nousemaan aikaisin mutta panokset nousee mitä useammin
      t. Nero

      Poista
  2. Ötökämpelastaja Nero :) Hienosti tehty. Tuommoset suapi pelastoo vuan ne muut, hirvikärpäset ja pistijjäeset liiskattaan armotta.
    Kyllä kannatti sinun lähtee posseeroomaan mammalle. Nuin on hienoja kuvia! Kyllä kommee koerapoeka ja järvimaesema on jo jottae :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäntä saalisti kaksi hirvikärpästä itsestään, meitsillä ei ollut yhtään kun on toi punkkipanta. Ai niin ei mammallakaan ollut, johtuu vaarmaan sen hiuslakasta.
      t. Nero

      Poista
  3. Upeita aamukuvia! Ja tuosta saunomisesta täytyy sanoa, että on se ihan kivaa, kun on kerrankin lämmin. :) Me on välillä jopa saunottu Emäntä ensin jäähyille ja jääty vielä itse ottamaan löylyä lauteille. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau ootte saunojakoiria ! Onko teilläkin pyyhe sitten lanteilla kun vilvottelette ?
      t. Nero

      Poista
    2. Heh! Ei ole sentään omia pikku pyyhkeitä. :D Me pyritään saunomaan aina kuiviltaan, ettei tartteisi kuivata pyyhkeeseen.

      Poista
  4. Upeita kuvia, hienossa maisemassa uljas bulldoggi (ja mehevät grillimakkarat). Minä en ole saunaa nähnyt eläissäni. Eukko oli mökkinsä myynyt ennen syntymääni. Eikä Se rakennuttanut saunaa tähän asuntoon lainkaan. Sitä Se on välillä katunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman saunaa pärjään hyvin mökillä mutta en ilman grillimakkaraa
      t. Nero

      Poista
  5. Sulla oli yhtä mukava mökkiviikonloppu kuin meilläkin. Tosin Jäbän flunssa ei tykännyt siitä mökkisaunasta ja nyt sitten se on taas mun kanssa kotona sairastamassa. Minä en myöskään sauno. Siellä kun on se vaara, että kastuu. Hurr, ajatuskin inhottaa! Saitkos monta makkaraa? Meillä ei ollut grillimakkaroita lainkaan, oli vain lihaa, joka oli vähän liian maustettua, mutta meni sitäkin muutama pala. t. Eka

    VastaaPoista
  6. Sain molempina päivinä puolikkaan grillimakkaran, ois mennyt enemmänkin mutta isäntäväki säännöstelee kun on kuulemma suolasta.
    Pikaista paranemista flunssapotilaalle, mamma sano että inkivääri-hunaja-tee tekee hyvää.
    t. Nero

    VastaaPoista
  7. Onneksi jaksoit raahautua fotoshuuttiin! Tuli nimittäin upeita otoksia! <3 Ja vähän (=paljon) muhun iski kesän kaipuu saunapuheista ja järvimaisemista... Nyysk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on vissiin aika pitkä aika ennen kuin kesä tulee, onneksi on kuitenkin vielä pari mökki (grillaus) keikkaa ennen kesää.
      t. Nero

      Poista