sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Nero-gallerian avajaiset


Alotan ensin tästä sunnuntaipäivästä viikonlopun kuulumiset. Tänään on meinaan ollut Nero-gallerian avajaiset. Muistatteko sen meitsin näköistaulun minkä isäntä sai synttärilahjaksi. Tänään vihdoin oli työkalut koossa ja saatiin taulu seinälle. Mamma sano että meitsin pitää pukeutua gallerian avajaisiin fiinisti, ei tiedä vaikka tulis galleriaan kävijöitä. No ei näkynyt vierailijoita mutta pääasia että taulu on nyt paikoillaan ja meitsi oli hienosti pukeutunut.

Perjantaina mamma sai jonkun hulluuskohtauksen, se alko leipomaan korvapuusteja. Muistan vaan kerran aikaisemmin meitsin aikana kun on niitä tehnyt. Kovasti siinä taikinaa kaulitessa hihitteli että kyllä nyt on isäntä yllättänyt kun tulee töistä. Tuore pulla tuoksuu, nimitti itseään vielä kodin hengettäreksi kun oli niin ahkera. Isäntä tuli töistä ja mamma ryntäsi eteisiin kyselemään että tuoksuuko täällä joku erityinen. Isäntä heti hoksas että pullahan se tuoksuu ja sano mammalle että oot kyllä ihan aidon justiinan näkönen se kaulin kädessä. En tiedä mitä siinä meni väärin kun mamma alko mököttämään, ei onneksi kauan kun piti vahtia ettei korvapuustit pala uunissa.


"Nero-gallerian avajaiset, meitsi valmiina ottamaan vieraita vastaan"

"On se jo ihan suorassa, tuu nyt isäntä pois sieltä seinältä jos vaikka tulee galleriaan kävijöitä"


"Siellä sitä voi nyt katsella ja arvioida, myytävänä se ei ole"


"Voinko mamma jo ottaa pois kravaatin, tunti mennyt eikä ketään vieraita oo tullut"

----

"Perjantaina mamma leipo korvapuusteja, se oli omasta mielestä kodin hengetär"


"Sulla on mamma kanelia nenän päässä, et kai oo syönyt kuormasta ?"

"Oho....leipoko mamma vahingossa patongin vaikka piti olla korvapuusti"


"Tuli niistä sittenkin puusteja....isäntäkin tuli sopivasti kotiin"

"Mitä siinä mamma on nyt mököttämistä kun isäntä sano justiinan näköseksi ?"




12 kommenttia:

  1. Olikohan mainonta unohtunut, kun ei gallerian avajaisiin tullut kävijöitä? Jos se mamma oli niin keskittynyt korvapuusteihin, ettei muistanut tiedottajan hommaansa lainkaan? Komea olit kravatissasi ja muotokuvahan on aivan oikea näköiskuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se mammakin illalla tuumaili että olis ehkä tullut vieraita gallerian avajaisiin jos ois muistanut lähettää kutsut
      t. Nero

      Poista
  2. Hiano alku Nero-kallerialle ja sulla oli asusteetkin ihan avajaisia myäten eli tyylikkäät. Varmalla herksuja noi puustit. Montaks söit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en saanut yhtään puustia, ei kuulemma terveellistä bulldgille....no ihmisellekö sit on ? Tuoksuttaa sentään sain, onhan sekin jotain.
      t. Nero

      Poista
  3. Ompa harmi ku ee niitä vieraeta sittä tullukkaa. Ja ku olit vielä tälläätynnä hienosti ravattiinnii.Kuva on kyllä hieno ja iha mallisa näkönen. Ja kommeita nuo korvapuustittii. Äet vähä katteellisena kahto ja sano että mitenkä toeset suapi nuo puustit pysymmään nuin nätisti mallissaan. Sillä ku itellään ne luistelloo millomminnehhii pitkin peltijä :)
    Oes tuo hyvä ollunna jos oesit ies palasen suanna maestoo nuin hienoja kallerijapuustia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain onneksi kalleria-kalkkunaa ja kalleria-piimää
      t. Nero

      Poista
  4. Olipas hienot gallerian avajaiset. Oikein kravatinkin sait kaulaan. Olisi sitä ollut nyt kiva, kun olisi kylän koirat tulleet katsomaan oikein kunnon taidetta.
    Meillä ei ole taidettu mun aikana leipoa koskaan. Tänään on kuulemma kansainvälinen (vai kansallinen samapa tuo), korvapuustipäivä, mutta äippä ajatteli huijata ja ostaa pakastepullia. Ei kuulemma jaksa enää illalla tehdä taikinaa ja johan se sunnuntaina leipoi omenapiirakkaa.
    Mukavaa viikkoa! t. Eka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mamma sano että kotona tehty omenapiirakka on kans tosi herkkua. Nyt se varmaan sais inspiksen ja leipoo (yrittää) itsekin.
      Kivaa viikkoa sinnekin !
      t. Nero

      Poista
  5. Nuuuh! Pullan tuoksu leijaili tänne asti. Virtuaalimaistiaiset kelpaisivat! :) Puhumattakaan virtuaalisesta galleriakäynnistä, josta me jo kisujen kanssa nautittiinkin. Tuo kravatti pukee sua hyvin, joskin olet superkomea ihan tuolla lailla nakunakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ehkä hieno tollanen kravatti mutta oli aina hankala kun join kupista piimää...loput varmaan arvaatkin. Mamma ei huomannut mitään mutta isäntä ihmetteli kun oli laittamassa kravattia töihin että mitä kuivaa valkosta töhnää on kravaatin päässä.
      t. Nero

      Poista
  6. Siis sullakin on oma galleria! Meilläkin, tai siis mulla, Hugolla ja edesmenneellä Elviksellä on se oma taulu. Just haettiin se piirros taidekehystämöltä. Harmi, kun en keksinyt tuota galleria ideaa. Ois pitänyt pitää kunnon pileet. Mutta hyvinhän tuo meni. Keskiviikkona (4.9.) oli muuten Korvapuusti -päivä ja tänään 5.9. Eläinten päivä. Tv Hugo (ja Vito)

    VastaaPoista
  7. Terve Hugo, kiva kun oot tullut takaisin pienen tauon jälkeen.
    Kiva kun on noita teemapäiviä, isäntä tykkää korvapuustipäivästä ja meitsi eläinten päivästä. Mamma tykkää kansainvälisestä meikkauspäivästä.
    Paljon terkkuja sun pikkuveljelle Vitolle !
    t. Nero

    VastaaPoista