tiistai 31. lokakuuta 2017

Työnjohtaja ja apulaistyönjohtaja


Meillä on mamman kanssa halko-rojekti tällä viikolla. Isäntä tilas halkoja takapihalle, meitsin ja mamman tehtävä on laittaa ne pinoihin. Tänään alotettiin rojekti. Isäntä oli piirtänyt paperille ohjeet että mihin niitä pinoja voi laittaa niin ei tule hukkatyötä. Varmuuden vuoksi isäntä oli jättänyt ohjelapun kahvinkeittimen viereen niin mammalta ei jää huomaamatta. Ei se mamma ymmärtänyt niistä ohjeista muuta kun että ei saa pinota takaoven eteen. 

Pitihän mammankin ihan periaatteesta antaa jollekin ohjeita ja kellepä se ois niitä antanut kun meitsi vaan oli sen lisäksi talkoissa. Meitsin ohjeet oli ihan suulliset kun mamma on niin huono piirtämään, se vaan kailotti kovalla äänellä ettei Nero saa sitten syödä kuormasta eikä merkkailla kuormaa. 

Ehkä muistin ohjeet...ei siitä sen enempää. Jaksoin vaan pikkasen aikaa olla ulkohommissa kun oli niin kylmä viima. Tarkistin että mamma pääsee rojektin kanssa vauhtiin ja menin sitten sisätiloihin ja tarkkailin ikkunasta työnjohtajana ja kaikilla kun pitää olla semmonen assari niin meitsi otti Tarjous-kaverin apulaistyönjohtajaksi. 

Hyvin se rojekti etenee, huomenna jatketaan kolmistaan...meitsi, mamma ja Tarjous-kaveri.

"Tässäkö mamma on nyt se isännän määräämä halko-rojekti"

"Pikkasen vaan maistan....no en tietenkään syö kuormasta !"

"Enpäs oo ottanu kuormasta, tää o ihan itse kasvanut tähän !"


"No älä vouhkaa mamma, en tod oo merkkaushommissa !"
(***odottaa että mamma kääntää selän)

"Lastaa vaan täyteen kärryt muuten menee koko talvi tähän rojektiin !"

"Hyvinhän se pinoaminen sujuu mutta mamma pikkasen huolellisemmin se kuljetusketju kun halko on tippunut keskelle kulkuväylää !"

"Aika suora mamman tekemäksi pinoksi !"


"Tiedättekö sen tunteen niinkun joku tuijottas..."

"Ai moi Tarjous-kaveri ! Tuun kanssa sinne sisälle lämmittelemään. Saat olla apulaistyönjohtaja kun valvotaan mamman rojektia !"

"Tarkkaile kaveri sieltä niin meitsi ottaa tän toisen ikkunapaikan, ahkerasti se mamma siellä huhkii mutta voi alkaa sometushommiin jollei olla silmät tarkkana !"

12 kommenttia:

 1. Heh... niin kai se vähän menee, että jokaista duunaria kohti on vähintään kaksi johtajaa! Edistyisivätköhän urakat nopeammin, jos olisi toisin päin? Ehkä huomenna te pinoatte Tarjous-kaverin kanssa ja mamma vahtii ikkunasta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma tulee liian lesoksi jos se saa olla työnjohtaja, sopii paremmin duunarihommiin
   t. Nero

   Poista
 2. On siinä mammalla hyvä huhkia, kun on noin hyvin ohjeistettu ja valvottu. Ja kyllä muuten on varmuuden vuoksi halot merkattava. Naapurihan saattaa luulla niitä omikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma ettei mamma tajuu miten tärkeätä on merkata halot, voi tulla muuten väärinkäsityksiä kenelle ne kuuluu
   t. Nero

   Poista
 3. Kyä ny tuli mammas halkorojekti niin takkaan valvottua, ettei oo isännälläkään mitään valittamista. Siisti pino. Kai sä kävit hyväksyntäleiman tirauttamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, lirautettu on sopiviin (tärkeisiin) paikkoihin...
   t. Nero

   Poista
 4. No siinon rojektija ollunna! Kyllä tuommosessa hommassa pittää olla tehokas valavonta usseemman voemin. Saettako kaekki jo pinnoon? Se pinon merkihteminen kuuluu piätyöjjohtajan hommaan ja on tärkeetä muistoo. Ja ne merkinnät pittää tehä mahollisimman ylös ja mahollisimman isosti. Ja uusija ne seoroovana päevänä vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet urakasta vasta tehty kun mammalla on sometuskiireitä.
   Se on hyvä merkata nuo halot monesta kohti, sitten kun polttavat takassa tai saunan uunissa niin meitsi saa viestit savumerkkeinä kylän kollegoille
   t. Nero

   Poista
 5. Mikä tuijotus Tarjous-kaverilla! :-D Sen takia se halkopinokin varmaan oli niin suora. Ei tuollaisen työnvalvojan vahtivan katseen alla voi tehdä muuta kuin priimaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pakko se on tuijottaa mammaa tiukasti niin ei ala haahuilemaan kesken projektin muita juttuja
   t. Nero

   Poista
 6. Kyllä nuo naiset aina tarvitsevat työnjohtajan tuollaisiin hommiin ja kaksi on aina parempi. Kova työ siinä teillä on, että kaikki halot ovat pinoissa. Kai sentään ehdit vähän merkkailla, ettei naapurin koirat tule teille hommiin? t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Eka, aika hyvin pääsin merkkailemaan pressun päälle ja alle.
   Ei kerrota mammalle.
   t. Nero

   Poista