perjantai 20. lokakuuta 2017

Talkoojuomia


Kylläpäs se aika rientää. Yhtäkkiä havahduin että edellisestä blogipäivityksestä on melkein viikko. Välillä tuntuu että on paljon enemmän kiireitä kun on toi kokopäivämamma. Ollaan oltu pitkillä päivälenkeillä mamman kanssa mutta aamulenkit on edelleen meitsin ja isännän juttu. Siellä pimeessä suunnistetaan jokaisella kelillä heijastinliivit isännän päällä. Tai on sillä vähän muutakin päällä mutta ne heijastimet päällimmäisenä. 

Mamma on käynyt monta kertaa hierojalla kun sillä kramppaa somekäsi. Vähän liikaa se komentaa meitsiä lenkillä, ei sais kiskoa vaikka kuinka tärkeä viesti ois jätetty ojan pohjalle tai puun runkoon. Yritä siinä nyt sitten muistaa mamman kipeä somekäsi kun kaukaa jo haistan tytön jättämän lemmenviestin. Yhdelle tyttölabbarille jätin viestin että pahoittelen viivettä vastauksessa mutta mamman somekäsi rajottaa vauhtia. 

Tällä viikolla alotettiin myös lehtiharavavointitalkoot. Mamma alotti etupihasta, meitsi ei pääse sinne kun se ei oo aidattu. Mamma meinaa että meitsi vois karata pihasta, no en karkais...voisin ehkä käydä moikkaamasa paria kaveria mutta tulisin ennen pimeää kotiin.

Tänään alotettiin mamman kanssa takapihan haravointitalkoot. No ei ehditty kun yksi kasa vaan tehdä kun mammalla alko kahvihammasta kolottamaan ja muisti että pakkasessa on vielä korvapuusteja. Se sano itselleen että on nyt ansainnut talkookorvapuustikahvit ja iso yllätys oli että meitsillekin oli varattu talkoojuoma ! Mamma oli käynyt eläinkaupassa ja huomannut kassalla että korissa oli tyrkyllä koirien kaljapulloja. Semmosen oli ostanut meitsille ja isäntä oli sanonut että onko tuo nyt ihan tarpeellista. Mamma sano että pitäähän se nyt Neron tietää miltä koirien kalja maistuu eli on tarpeellista.

Siinä kävi sitten niin että meitsille ei se koirien kalja maistunut, onneksi mamma tuntee bulldogginsa ja antoi sitten tilalle talkoopiimää. Niin mamma vielä käski sanoa että ei siinä koirien kaljassa oo niitä rosentteja ollenkaan mitä ihmisten kaljassa mutta saman väristä on. 

Yksi juttu vielä....muistatteko mun Tarjous-kaverin ? Meitsi kiittää nimiehdotuksista, niitä tuli niin monta hyvää ehdotusta ettei osattu päättää mikä niistä on sopivin. Päätettiin mamman kanssa jättää nimeksi Tarjous-kaveri kun se oli jo tottunut siihen. Tarjous-kaveri on hyvä ystävä, leikkii meitsin kanssa ja ottaa päivänokoset ja välillä vaan valvoo meitsin unia. On siinä yksi pikku vika...se on aika kova koheltamaan ja kaikkea sattuu ja tapahtuu. Mamma on joutunut laittamaan pari laastaria mutta muuten se voi oikein pirtsakasti !


"Tästä se alkaa takapihan haravointitalkoot, aika iso urakka. Rasittuukohan mamman somekäsi"


"No nyt se mamma innostui...varo ettet huido niitä lehtiä minne sattuu !"

"Eka kasa valmis....ai nyt jo talkoopaussi ja juomat ?!"


"Ai meitsille koirien kaljaa...."

"No ei oo niin hyvän hajusta kun piimä !"

"No tuokin vielä....sehän on saman väristä millä merkkailen puihin ja tolppiin"


"Oisko mamma mitään muuta kun koirien kaljaa...sullakin näkyy olevan jo toinen kuppi kahvia ja kolmas korvapuusti"


"No nyt se mamma ymmärsi meitsin yskän, ihanan pehmeä ja aromikas piimä"


"Nyt oon valmis talkoopäivätirsoille, otan Tarjous-kaverin mukaan"


"Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......................"
10 kommenttia:

 1. Tarjous-kaveri nimi lyhenisi kivasti Tatuksi! :-D Vähän epäilyttävää juomaa sulle tarjoiltiin, mutta piimä se bulldogin tiellä pitää! Toivottavasti mamman somekäsi paranee pian! Näin muuten taas susta unta, Nero! :-o Olin sun kanssa teidän pihalla ja yritettiin ottaa yhteinen selfie, mutta haukahdit aina, kun painoin laukaisunappia. :-D Ja sitten näin unta, että etsin loontolaisesta tavaratalosta rakennuspalikoita, joissa olisi kirjaimet N U P P ja U. :-D Syysloma taitaisi olla tarpeen! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piimä on parasta ! Ai meitsi pääsi teikäläisen uneen, olin varmaan vaan niin innoissani että haukahtelin :)
   t. Nero

   Poista
 2. Tarjous eli Ale. Ja kun nyt on koirillekin olutta niin Ale viittaa oluseenkin. Meillä Tarjous vääntyis helposti Tarkkikseksi ja siitä taas tulee mieleen tarkkailuluokka. Kimurantteja nämä nimijutut :)
  Heh, sulle ei se koirien kalja maistunut, kun siitä puuttuu ne prosentit. Ei ole aitoa äijäjuomaa sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sekös se onkin, ne rosentit, onkohan meitsiä pikkasen huijattu kun tollasta rosenttivapaata kaljaa tarjotaan
   t. Nero

   Poista
 3. Vai on sitä tuollaista koirien oluttakin jo tarjolla, hyvänen aika! Ei se kyllä oikein meille sovi vaikka ei ole prosenttejakaan. Parempi on pysyä tuolla piimä- ja vesilinjalla. Mutta tuollaiset talkoot on mukavia. Meillä oli sellaiset lauantaina ja kun piha on tosi pieni, ei ne kauan kestänyt. Annoin äipän kyllä tehdä itse ne työt, en viitsinyt osallistua, kun Jäbä oli juuri tullut pohjoisesta niin piti vahtia, ettei lähde heti jonnekin. Mukavaa viikkoa ja toivottavasti mamman somekäsi pysyy kunnossa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piimä ja vesi on parhaita juomia, kunhan nyt mamman piti taas hurahtaa hulluuksiin ja ostaa koirien olut kun oli tyrkyllä eläinkaupassa.
   Oikein mukavaa viikkoa sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 4. Sinä olet vähän samoilla raittiuslinjoilla Uppo-Nallen Laulava Lintukoira kaverin kanssa. Se tosin taisi runoilla: "Ei viinaa eikä kaljaa, ehdotan maitomaljaa!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maito- tai piimämalja voittaa mennen tullen kaljapullon
   t. Nero

   Poista
 5. Ohoh, että koerakaljoo! Empä oo ennen kuullukkaa :) Suattaa se ehken kuitennii piimähuikka olla terveellisempi.
  Meelläe olj talakoot. Kahelleen isännän kansa siivottiin pihhoo ku äet olj mänössä. Ee unohettu välj´paloja ja taakoja :)
  Teellä on kyllä ollunna parempi talakooilima ku meellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teilläkin on ollut välipaloja ja taukoja, ne on parhaita talkoohommissa
   t. Nero

   Poista