perjantai 27. lokakuuta 2017

Lumisieppaajat

No nyt se tuli se talvi ! Meille satoi eilen ensilumi ja sitä tuli niin paljon että mamma joutu vaihtamaan autoon talvirenkaat ja kesäkorkkarit talvikorkkareihin. Lumi on ihan kiva juttu paitsi silloin ei pääse lenkin jälkeen suihkuun kun rapa ei lennä vatsan alle. Onneksi talvella voi lämmitellä takkatulen äärellä tai ilmalämpöpumpun alla jos ei pääse lämpimään suihkuun.

Tänään oltiin mamman kanssa järven rannassa päivälenkillä, sielläkin oli lunta ja järvi jäässä. Näin muuten järven jäällä isoimmat lumihiutaleet ikinä, pääsisköhän ne kinnesin ennätyskirjaan. 

Iltapäivällä mamma sano että mennäänpä Nero takapihalle leikkimään lumisieppaajaa. Se on semmonen leikki kun mamma heittää lunta ilmaan ja meitsi yrittää siepata suuhun. Meitsi heti ihan innoissaan mutta yhdellä ehdolla, Tarjous-kaverin pitää päästä mukaan koska se ei ole vielä yhtään talvea ja lunta nähnyt. Meitsi voi opettaa senkin  lumisieppaajaksi niin voidaan sitten yhdessä harrastaa vaikka mammaa laiskottas ja lukis vaan roskalehteä sängyssä. 


"Ensilumi tuli takapihalle ja kattokaa miten paljon, takajalkojen polviin saakka !"

"Kato mamma järvikin on jo jäässä, onneksi sorsat on tajunneet mennä pois sulaan järveen ettei varpaat jäädy"

"OHO mamma, ootko ikinä ennen nähnyt noin isoja lumihiutaleita !"

"Joo voin lähtee takapihalle leikkimään lumisieppaajaa mutta otan Tarjous-kaverin mukaan ettei sillä tuu yksinäinen olo"


"Valmiina Tarjous-kaverin kanssa lumisieppaushommin, pikkasen on vaan haasteellisia kaverille portaat alaspäin..."


"Älä murehdi, meitsi auttaa kaveria alamäessä"

"Uppakeijaa ! No älä välitä, sellaista vaivaa ei olekaan mitä jeesusteippi ei korjaa"
"Tästä se lähtee...ota kaveri mallia....siepataan lumipallo lennosta !"

"Kato taas täysosuma !"


"Hehehe eikö oo hauska harrastus....ens kerralla meitsi vaan kattoo vierestä kun teikäläinen sieppailee !"


12 kommenttia:

 1. Hauska ja vauhdikas laji tuo lumisieppaus näköjään! Ja mahtavaa, että Tarjous-kaveri oli mukana menossa. Sinulla on paljon kaikkea uutta kivaa näytettävää hänelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan oikein kun tulee vielä enemmän lunta ja laitan Tarjous-kaverin pulkkamäkeen
   t. Nero

   Poista
 2. Mahtisupeen hauska leikki sulla ja mammallas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa tulla tauko tuohon harrastukseen kun lumet lähti, höh
   t. Nero

   Poista
 3. Jo on Tarjous-kaverilla silmät hämmästyksestä renkaina. Varmaan jännä kokemus sille tutustua lumeen. Sinä Nero oletkin ihan mahtavan taitava lumisieppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjous-kaverille on niin paljon kaikkea uutta näytettävää kun se on aikaisemmin vaan ollut tarjouskorissa kaupassa ja tuijotellut ohikulkevia ihmisiä
   t. Nero

   Poista
 4. Ompas sulla hyvä sihti ku nuin hienosti suat kiini nuo pallot. Mulla männöö usseesti ohi ku en malta alollanj ootella. Enkä toemperrää aena oo nii innolla niitä kiini ottamassa ku melekosen kylymee on se lumj kitalaessa.
  Tuo Tarjoos-kaverj kuhan oppii tuon kiinioton ni on siinä mammallas tekemistä ku kahenkäen jootuu niitä lumj´palloja sittä syytämmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei se mamma varmaan osaa kahdella kädellä yhtä aikaa heittää lumipalloja, joudutaan jakamaan sieppausvuorot Tarjous-kaverin kanssa
   t. Nero

   Poista
 5. Ohhoh, Tarjous-kaveri laskeutui sitten portaat ryminällä, mutta onneksi oli pehmoinen lumikinos odottamassa! Kivahan se on yhdessä telmiä lumessa - toivottavasti vain ei ala sataa sellaisia Kinnes-hiutaleita! Vähempikin/pienemmätkin riittäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ois kiva jos tollanen kinnes-hiutale osuis kirsuun, vois pikkasen kirpaista
   t. Nero

   Poista
 6. Onpas sulla hauska lumileikki! Meillä talvi tuli ja meni jo. Nyt on vaan vettä joka paikassa ja nurmikot vihertää. Mahtavaa muuten, että sait kaverinkin ulos leikkimään. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ihan sama, vettä vaan ja märkä nurmikko.
   No mennään taas Tarjous-kaverin kanssa pihahommiin kun tulee lunta.
   t. Nero

   Poista