lauantai 4. elokuuta 2018

Minttua ukkosella


Meitsi on taas mökillä, terkkuja vaan kaikille ! Naapurin Flashia ei oo näkynyt niin meitsi on joutunut keksimään muuta tekemistä kuin seukkaamista. No en oikeestaan itse keksinyt puuhaa mutta isäntä on heitellyt puukepukkaa järveen ja mamma keksi vahingossa meitsille erityistekemistä.

Joo se mamman järkkäämä erityistehtävä alkoi siitä kun se tykkää kovasti kuunnella ja katsella ukonilmaa, siis siinä vaiheessa kun se ukkonen ei oo vielä ihan lähellä. Sitten kun ukkonen on lähellä se menee aina sisätiloihin tärisemään.

No joo, täällä mökillä on kierrellyt tänään ukonilmoja vähän joka suunnassa mutta ei siis ihan mökkitontilla. Mamma määräs isännän ja meitsin kuuntelemaan ukkosta laiturin päähän.  No sinne mentiin koko porukka ja mamma teki isännälle ja itselle sen lempitrinksut. Siihen trinksuun laitetaan mintunlehtiä. 

Oltiin siellä laiturinpäässä ja mamma ihasteli kaukaista ukkosenjyrinää ja muhkeita pilviä. Mamma kommentoi aina kun jyrähti ja arvioi kuinka monen kilometrin päässä se ukkonen jyllää. Yhden kerran ukkonen jyrähti aika voimakkaasti ja mamma säikähti. Se käsi missä mamman trinksulasi oli heilahti ja sieltä lensi mintunlehti järveen. 

Meitsiä ei oo koulutettu erikseen pelastustehtäviin mutta nyt ymmärsin tilanteen vakavuuden ja yritin pelastaa mintunlehden järvestä että saatais se takasin mamman trinksulasiin.


"Jeeee hyvin heitetty kepukka isäntä !"


"Siellä se menee, meitsi noutaa !"


"Helppo rasti !""Täältä tullaan, kepukka löydetty !"


"Aha mamma määräs koko porukan ukkosen bongaukseen...varovasti nyt sen trinksulasin kanssa"


"Oho ukkonen jyrähti aika kovasti....ja voi ei mamma minttu tippu järveen !"


"Mitä sitä ei mammansa eteen tekisi....tse tse tule tänne minttu niin pääset takaisin mamman trinksuun"

"Nyt mamma näyttää siltä että minttu pakenee kauemmas vaikka otin toisenkin tassun 
käyttöön !"

"Sinne meni minttu ja ukkospilvet....ai mammakin lähti jo sisälle hakemaan kaapista uuden mintun"

"Aika paljon otti voimille...ensin kepukan nouto järvestä ja sitten mamman mintun onkimista"
"Ansaitut päivätirsat…..ai taas noi paarmat häiriköi…"


"Sisällä ei paarmat kiusaa ja ovenraossa saa samaan aikaan tuulenvirettä ja aurinkoa"14 kommenttia:

 1. Jopas harmi ku se minttu otti ja lähti ulapalle seeloomaan. Kaekkesj kyllä teit sen pelastamiseks :) Kyllä sitä jootuu monellaeseen hommaan tolokun koera. Onse hyvä että tuolla isäntäväelläs on sinut! Eevät tulisj keskesä toemeen. Oes niillä ankeeta jos isäntä jootusj ite kepukkasa hakemmaan järvestä ja mamma tähhyilemmään ukkospilivet iha omillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, sama käynyt mielessä että mitenhän ne pärjäis ilman meitsin valppautta mutta enpä ole viitsinyt siitä isäntäväelle erikseen mainita.
   t.Nero

   Poista
 2. Hurjan draaman ainekset teillä oli, puhun siitä mintusta ! Herrasmiehenä tosin yritit Nero pelastaa tilanteen, arvostan tosi paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä joutuu tekemään ilman erityiskoulutusta mutta aika hyvin meni ekaksi mintunpelastusoperaatioksi.
   t. Nero

   Poista
 3. Jos voisin ottaa koiran, niin haluaisin ehdottomasti tuollaisen kohteliaan mintunnoutajan! <3 Tänne ne ukkoset eivät ole vielä löytäneet, mutta onneksi ilmassa on jo vähän happea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä paljon mökin ympärillä niitä ukkosia mutta yhtään ei tullut ihan omalle tontille. Sato kyllä aika rankasti.
   t. Nero

   Poista
 4. Olet monitaitoinen ja avulias hauva, Nero. Hieno mintunpyydystämisyritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava minttu ei meitsiltä karkaa, nyt kun on kokemusta.
   t. Nero

   Poista
 5. Tännekin on luvattu ukkosta vähän väliä. Pari viikonloppua sitten ei lähdetty mökille, kun luvattiin ukkosta koko maahan. Mitään ukkosta nähty tai kuultu... Yhtenä aamuna, oisko ollut torstaina vähän jyrisi, mutta siinä se. Että hyvin on ne ukkoset meidät kiertäneet. Mutta eikös teillä ole se minttutarha... sieltä varmaan saa uusia mintunlehtiä... Ja paarmat on... sanotaanko mistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mamma istutti alkukesästä kukkapenkkiin niitä minttuja mutta nyt ne on jo kuivahtanut niin pitää ostaa kaupasta.
   t. Nero

   Poista
 6. Urheasti yritit kuitenkin pelastaa mamman mintun! Kiva, että sitä oli kaapissa lisää, kun ehkä tuo lehdykkä oli jo vähän entinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miltähän se juoma ois maistunut kun minttu lillui ensin järvessä ja meitsi ois sitten tassulla nostanut ja sekoittanut mamman trinksuun.
   t. Nero

   Poista
 7. Gaumee onnettomuus toi mintun pläiskähtäminen järveen, onneks oli varaminttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalla on onneksi aina hyvät minttuvarastot, ettei vaan pääse loppumaan kesken viikonlopun.
   t. Nero

   Poista