maanantai 17. joulukuuta 2018

Kahdeksan yötä Jouluun


Meitsi on tehnyt viikonloppuna jouluvalmisteluja. Mamma sano että ne joulutontut jo kurkkii pihalla ja ikkunoista ja tarkistelee onko täällä kilttejä bulldoggeja. Enpä ole koskaan tuhma ollut niin oishan se ihme jos just tämän joulun alla olisin jotenkin tuhma tai ilkeä. Taitaa mammaa vaan jännittää tuleeko sille yhtään lahjaa kun ei se välttämättä ole koko vuotta ollut kiltti. Ainakin se on puhunut palturia niistä sen iänikuisista dieeteistä mitkä ei ikinä toteudu vaikka aina vannoo kautta kiven ja kannon.

Isäntä ei oo koskaan puhunut palturia sen omista dieeteistä. Vähän aikaa sitten mamma ihmetteli kun isännällä oli tulossa voimannostokisat ja sen piti pudottaa edellisenä iltana painoa 300 grammaa. No isäntä jätti iltasämpylän syömättä niin se oli siinä. Mamma ihmetteli että miten voi noi tarkkaan joku dieetti toimia ja väitti että sillä itsellä nousee paino yön aikana jo siitä jos on nähnyt unta vaikka pizzasta. Mamma myös väitti että muuten vois kans harrastaa voimannostoa mutta ei suostu julkisiin punnituksiin missä tuomarit kurkkii olan yli sitä vaa'an lukemaa.

Niistä jouluvalmisteluista vielä. Koristeltiin mamman kanssa pihapuu ja laitettiin jouluvalot. 
Meitsi yritti samalla kurkkia jos tonttuja näkyis nurkissa. Taisin nähdä yhden punaisen lakin siellä talon nurkalla....aika ujo tonttu kun ei tullut meitsiä moikkaamaan. No arvasin että se kuuntelee kuitenkin siellä nurkan takana niin kerroin meidän perheen tilanteen niitä joululahjoja ajatellen.


"Moi tonttu meitsi näki teikäläisen pipon siellä talon nurkalla !"

"Tiedoksi tonttu, meitsi on ollut kiltti ja nöyrä koko vuoden ! Pikkasen oon nykinyt mammaa lenkillä mutta se ei johdu minusta vaan siitä kun mamma kävelee niin hitaasti"


"Isäntäkin on ollut kiltti koko vuoden ! Kerran vaan pääsi ärräpää kun mamma oli syönyt sen proteiinipatukat kaapista""Hehheh....mammakin on ollut aika kiltti. Se kylläkin puhuu palturia välillä mutta ei se tee sitä ilkeyttään vaan uskoo itsekin niihin viikottaisiin elämäntapamuutoksiin"


"Katso tonttu ollaan sun kolleegan kanssa koristeltu pihapuu niin et joudu ihan pimeässä kurkkimaan"


"Ei tässä pysty nukkumaan kun koiranunta vaan jos se tonttu kurkkii ja kyselee"

12 kommenttia:

 1. Tarkkana olet ollut, kun hoksasit punanutun nurkan takana. Minä en ole nähnyt hiippalakin tupsuakaan ulkona. Kerran vähän epäilin tontun käyneen parvekkeella minun tähystypaikallani. Siinä oli sellainen tottumainen aromi.
  Vähän hermostuttaa, jos tonttu tulee utelemaan ollaanko täällä oltu kilttejä. Ei taida ihan puhtaat jauhot olla pussissa minulla saati tuolla eukolla, jolta lipsahtelee ärräpäitä ja katteettomia lupauksia pitkin vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että ne tontut hyväksyy pienet hairahdukset totuuden polulta, pääasia että on kiltti.
   t. Nero

   Poista
 2. Kyä se tonttu, näki ja kuuli, että sä oot tolkunpultokki, kuamahyvä. Juu, varmalla saat ison kasan lahjoja ja muu perhe kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi lahja olis aika kiva ja sitten paljon hyvää kinkkua.
   t. Nero

   Poista
 3. Pizzaunet on viheliäisiä! Jos tulee pihalla vastaan Nukkumattikin, niin tilaapa emännälle setti juoksentelu-unia. :-D Ihana tuo torkahduskuva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se mamma taas tee joulunpyhinä kinkunsulatusjuoksulenkkejä kun on monta vapaapäivää, sitten se palkitsee itsensä joulutortuilla.
   t. Nero

   Poista
 4. Voi tuota teiän perhettä, on se vaa aika mainio! Eiköhän mammakii saa jonkuu lahjan, onhan se ollu kiltti, ja ainahan me naiset dieeteistä höpötellää, varsinkii maanantaiaamusin. Iloista Joulua teiän perheelle t. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just noi maanantai-aamut on niitä elämäntapamuutoshetkiä, paino sanalla hetkiä. Hyvää Joulua sinnekin !
   t. Nero

   Poista
 5. Kuulostaa, että olette olleet kaikki tosi kilttejä! Varmasti saatte monta lahjaa jokainen! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on tonttu nähnnä että oot ollunna kilttinä. Sinähä oot nii lupsakka kaverj ettet tuhma ossoo ollakkaa. Eekä semmosija lenkillä vetämisijä lasketa ku ne kuuluu asijjaan ku immeestä ulukoeluttaa :) Takkuulla suat paljo lahjoja ja kinkkuvahhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kinkku kyllä saa kuolan suupieleen kun vaan miettii miltä se maistuu.
   Ei onneksi montaa yötä kun saa maistaa.
   t. Nero

   Poista