keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ihmeellinen viikko

 
Nyt on kuulkaa mahtunut niin paljon äksöniä tähän viikkoon,vaikka vasta mennään puolessavälissä, etten tiedä mistä oikein aloittaisin. Se oli viikon ensimmäinen päivä kun huomasin emännän olevan jotenkin jännittyneen oloinen. Mietin että varmaan johtuu siitä kun sillä oli synttärit niin laskeskeli että mittariin tuli taas yksi vuosi lisää ja sitä stressasi. Töistä kotiin tullessa sai lahjaksi sylillisen karkkia ja lakuja, siinä vaiheessa huolestuin todella kun ei alkanutkaan repimään raivokkaasti kahdella kädellä karkkipapereita auki vaan laittoi maltillisesti sivummalle, pöydän päälle. Ohhoh, oliko emäntäni tullut kultaisessa keski-iässä vihdoin aikuiseksi ja halusi todistaa että pystyy säästämään karkit myöhäisempään ajankohtaan. Vahvasti epäilytti...mutta tapahtuuhan sitä maailmassa ihmeitä, miksei vois kerran osua meidänkin laumaan. Illan tullen oman vatsan ollessa täynnä unohdin koko ihmeen ja nukahdin rennosti sänkyyn kuten aina ennenkin. Seuraavana aamuna sain taas ihmetyksen aihetta kun aamulenkin jälkeen emäntä ei kiiruhtanutkaan vessan ja vaatehuoneen välillä meikkipussi kädessä ja kahvikuppi toisessa. Vielä suurempi ihme kun tuttuun tapaan aamupalani jälkeen lähdin tirsoille makkariin ja sänky ei ollutkaan petattuna vaan ihanan pehmeät lakanat vielä näkyvillä. Noh, mullehan se sopi ja mietin vaan että ihme viikon alku kun mikään ei mene kuin normaali arkena. Seuraavaksi havahduin unen tokkurasta kun emäntä antoi turpapusun ja kertoi meidän lauman tulleen uuteen elämäntilanteeseen. Kuulemma on toistaiseksi kotosalla arkipäivät ja etsii plus toivoo uusia haasteita. Tipahdin kärryiltä ennenkuin olin niiden kyytiin edes päässyt. Mitä ihmeen haasteita...tuleeko ne haasteet ovista vai ikkunoista ? Vai tuoko se tuttu postinkantaja ne laatikkoon ? Mitä jos ne haasteet tulee ovelle...saako niitä haukkua ?

"Meikä ymmärsi sitten että emäntä ei mene enää arkisin toimistolle...ennenkuin ne uudet haasteet löytyy. Siinä vaiheessa kannatti jo raottaa toista silmääkin kun kerrottiin että saan emännästä seuraa eikä tarvitse olla yksin päivisin. Helppo laskukaava: yksi plus yksi = päivälenkkejä ja varsinkin päiväpaloja""Ensimmäinen päiväpala toteutui jo ennnen puoltapäivää, takapihalla puskapissalla ollessa"

 
"Tämä syksyn ensimmäinen viikko on siitäkin erikoislaatuinen kun emännän synttärien lisäksi isännällä on synttärit kaksi päivää myöhemmin. Emäntä oli niin tohkeissaan kun leivoskeli päiväsaikaan synttärimustikkapiirakkaa isännälle syntymäpäiväkaffeelle. Siinä kävi niinkuin aina, ei ehtinyt isäntä töistä kotia kun oli jo puolet piirakasta maisteltu. Minä muuten otin vaan ihan pienen murusen, emäntä söi melkein puolet"
 
"Isännän ehtiessä kotiin alkoikin sitten sängyn pilkkominen, taas olin ihan ihmeissäni kun katselin sängyn päätyä mun oleskelumaton päällä. Olikohan ne haasteet jo näin pian tulossa ja niille tehtiin nukkumapaikkaa matolle"
"Makkarissa käynti oli suorastaan järkytys, olikohan se isäntä yhtään miettinyt miten hankala tällaisen kehikon päällä on nukkua"


"Kohta se kehikkokin laitettiin palasiksi ja ruuvit pussiin. Vain patja jätettiin makkarin lattialle. Mun tuttu ja turvallinen tähystyspaikka oli madaltunut puolella metrillä enkä nähnyt ikkunasta kuin ohikulkijoiden päälaet ja ei mustakaan näkynyt varmaan kuin silmät ja kirsun puolikas sinne kylätielle. Olisin kyllä noussut barrikaadeille mutta sain kuulla että vuorokauden kuluttua tulee uusi tähystyspaikka patjoineen. Voin mä nyt sen ajan tinkiä saavutetuista eduista mutta onpas ollut ihmeiden viikko"

18 kommenttia:

 1. No huhhuh, onpa sulla Nero nyt ollut ihmettelemistä siellä! Vaikuttaa ihan siltä, että päivistäsi tulee mukavia ja vilkkaita, kun saat seuraa. Voin kertoa, että kokonaiset päivät ihmisen kanssa saattaa joskus olla melko haasteellisia. Mulla ainakin päikkärit jää lyhyiksi, kun pitää olla kaiken aikaa valppaana ettei Se pääse livahtamaan ulos ilman minua. Mutta toisaalta, onhan se kivaakin.
  Ota nyt tilanteesta kaikki ilo irti, kamu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se lenkille menon vahtiminen ja jääkaapin ovihan narahtaa nyt luonnollisesti useammin, siinä sitä saa liikuntaa kun on oltava mestoilla
   keittiössä h-hetkillä.

   Poista
 2. Herranen aika! Ei ihme, että olet hiukan pää pyörällä. Noin paljon erikoisia juttuja vähällä aikaa. Yritä saada emäntäkin ottamaan päikkärit, sekin on kivempaa kaksin. Ilman päikkäreitä voi tulla liikaa äksöniä ja rasitusvammoja ja vaiks mitä. Niin ja ruokakin luulee joutuneensa kulkurin masuun, jos ette lepää ruuan päälle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päikkärit on must ja siitä emäntä on onneksi samaa mieltä ! :)

   Poista
 3. Totta turiset, kuomahyvä, sulla on ollu vaiherikas viikko. Onpa tosiaan!

  Äippä käski sanoon, että haasteita tulee ja menee ja taas tulee, joten eiku haku päälle. Välillä voi relata, syödä mustikkapiirakkaa, olla ja nauttia pihailusta ja lenksuista koiran kaa. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haku on emännällä jo päällä ja sillä välin hengaillaan rennosti :)

   Poista
 4. Kelaa, saatte Neron kanssa yhdessä nakerrella siankorvia ja haukkua ohi käveleville vieraille kaiket päivät ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justt noin Taru ollaan jo tehty 2 vuorokautta :)

   Poista
 5. Toivotaan, että uusia haasteita löytyy pian! Muutenhan Nerolta jää joka päiväinen peruutushupi saamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti Naukulan Mammalta, emäntä jo kertoikin että tarkoitus käyttää tässä tilanteessa enemmän fillaria kuin autoa. Harmi että se osuu fillarilla paljon paremmin tuolle pihaluiskalle :)

   Poista
 6. Jopa on tullunna sulle yhellä kertoo paljo miettimistä! Kyllä siinon hyvättii puolesa etton joku kotona kokopäevän. Ee tarvihe iteksee pihalle katella. Jos tosi on niitä huonojahhii. Niinku tuo Párek tuola jo sanohii. Suap olla valappaana koko aejjan ja vahtija sittä emännän tekemisijä. Mutta yhessä päeväunet ja herkut ni se on mukavata :) Niistä huasteesta en tiijjä. Ee oo tiälä mökissä näkynnä. Onkoon ne jottae syötävätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihan eksaktia tietoa vieläkään mitä ne haasteet on, kerron Iivari sulle heti kun selkiää ja jos on syötävää niin kerron onko niin herkullista että kannattaako hankkia :)

   Poista
 7. Myöhästyneet synttärionnittelut Neron emännälle ja isännälle! Onpa ollut Nerolla paljon ihmeteltävää. Kuvissakin oli aiempaa tuumailevampi bulldoggi. Toivottavasti uudet tuulet tuovat paljon ihania juttuja mukanaan, mutta toistaiseksi on hyvä nauttia niistä pehmoisista lakanoista ja pirtsakoista yhteislenkeistä raikkaassa syyssäässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onnitteluista ! Ei valittamista kun saa nyt lenkkeillä, ulkoilla jne. Kyllä sitä taas jossain vaiheessa toimistollakin saa viettää aikaa :)

   Poista
 8. Kiva, ku sul tapahtuu, tai siis oikeest, ainahan sul tapahtuu kaikkee kivaa Nero. Emännän kaa kahellee kotona, on se huippuu, moni kaveri ois kateellinen. Aattele, lenkkejä ja herkkupaloi pitkin päivää, voi vitsi, miäkii alan olla kade. Nauttikaa yhes ja paljo. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä sai tänäänkin siankorvan ja triplalenkit päiväsaikaan.
   Ei valittamista :)
   t. Nero

   Poista
 9. Voi mitä kuvia :) Ja voi mitä mietteitä sulla taas on =D
  Arttu lähettää sellaiset terkut, että (kokemuksesta kertoo) nyt kannattaa nauttia täysillä sinä aikana, kun emäntä vasta odottaa niitä uusia haasteita. Voi olla ihan ainutkertaista aikaa koiran näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo huomattu että haasteiden odottaminen on tosi kivaa ! :)
   t. Nero

   Poista