sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eetun pihassa Osa 1.

Tämä viikonloppuhan oli poikkeuksellinen. Perjantaina meikä oli tyttöjen illassa,mikä ei ollut mun oma valinta, mutta loppujen lopuksi todella hauska ilta ja rapsutuskiintiökin melkein täytetty.  Tein vaan itse sellaisen johtopäätöksen, että isäntä kun on poikien mökkiviikonlopussa ja minä ainut uros talossa niin otan sen itsemääräämisvalta-pykälän käyttöön. Meikä on talon isäntä ! Lauantai-aamuna näytin emännälle missä on bulldogin paikka ! Nyt ei tarvii meikäpojan odottaa keittiöön sijoitetulla pedillä pekonin jämiä vaan tähystän korkeimmalta paikalta, jotta ei pääse unohtumaan mun huikopalat.
 
Aamupalojen jälkeen alkoi tapahtumaan....kivat naapurit olivat kutsuneet meitsin ja emännän pihallensa moikkaamaan Eetua ja muitakin perheen jäseniä ! Eetu oli viimeksi ihan pentu kun tavattiin, paljon on ehtinyt kesän aikana tapahtumaan ja Eetu aikuistumaan. Olipas jännä odottaa mitä Eetun kanssa tuleman piti.
 
 
"Tässä meitsi tähystää keittiöön ja odottaa emännältä pekonin jämiä !"
 
"Tässä mut on hätistetty pihalle odottamaan sitä pekonia. Pikkasen otin nokkiini mutten oo pitkävihainen""Vihdoin Eetun pihalla, mä halusin näyttää vanhemman esimerkkiä....reippaasti ja ryhti suorassa"


"Eetu halusi näyttää mulle ja muillekin  miten taitava tennispallon kuljettaja siitä on tullut ! Ihmiset taputtivat käsiään ja hihkuivat voi miten taitava ja söpö Eetu !"


"Mamma mamma katso oonko mäkin söpö ja taitava !"
 
"Keksin mä yhden jutun missä olin taitavampi kuin Eetu, sillä oli niin iso pallo että vain meikä jakoi sitä kuljettaa. Helppo juttu..ota söpöin ilme ja pallo hampaisiin, huomio oli taattu."


Eetun vesikupilla mietin että isommalla on isompi jano ja otin ekat huikat. Eka kerran Eetu harmistui ja huusi omaa mammaansa apuun: *Nero juo mun kaikki vedet!!*
 


"Eetun emäntä rauhoitteli vesikuppi-krisiiä antamalla molemmille herkkupalat. Sen jälkeen Eetukin unohti meikän ekat huikat ja kävi vesikupillaan omaan tahtiinsa"
Eetun luottamus heräsi pikkuhiljaa ja se kuiskasi mulle poikien kesken...sillä kun oli käynyt nolosti lenkillä. Eetu oli ollut 12 vee pikku-emäntänsä kanssa kävelemässä ja vastaantuleva tyttö oli tokaissut äidilleen *kato toi nainen taluttaa kettua !*
Menihän se kommentti aika pieleen...12 v nainen ja paimentava kettu ! Eetulla oli nyt suuri huoli onko se hyvä vai huono asia jos näyttää ketulta ?!
"Lohdutin Eetua kertomalla että kettu on komea eläin. Toiseksi kerroin, että pienenä mökille mennessä mökkitien varressa laidunsi lehmiä iso joukko. Pitkään mietin, että onkohan ne  samasta kennelistä ja kenties sukulaisia. Jossain 3 vee tienoilla hoksasin ettei ne ole sukulaisia tai edes kolleegoita vaikka yhdennäköisyyttä löytyy. Parasta oli se kun kuulin, että niistä voi lypsää sitä lempijuomaani Gefilus Piimää. Eetukin rentoutui ja naurettin yhdessä elämän väärinkäsityksille ja opetuksille."

13 kommenttia:

 1. Arvaa Nero oonko nyt kuullut Palvelijattarelta, että mun pitää ottaa oppia sinusta, joka olet hyvin hienotunteinen ja kohtelias koira. Tuosta voi päätellä, että minä en ole, sen mielestä. Omasta mielestäni olen ihan salonkikelpoinen... no jaa, ehkä vähän itsetietoinen ja hippasen ärhenteleväkin tietyille tyypeille.
  Eetuhan vaikuttaa myös mukavalta kaverilta. Hyvin teillä sujui yhteinen aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et Parek ymmärrettävästi voi olla liian 'pehmo', että säilyy uskottavuus sun laajassa tyttökaveri-piirissä :)

   Poista
 2. Ihana naapurin Eetu sulla leikkikaverina. Meidän Leollakii (pieni mäyräkoira) on paras kaveri Mimosa (pieni villakoira), erottamatton parivaljakko. Tänään koirat saivat kunnon lenkin Puijon mäkimaastossa 8.2 km, voi ku sinäkii nauttisit siellä varmasti mennä. Mukavaa sunnuntai-iltaa , ja otahan hyvä paikka, kohta alkaa tanssit telkkarista. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä Puijolla onkin varmaan hienot maisemat ja reitit ! Toivottavasti joko kerta ehtis sinne asti reippailemaan. Tanssit tuli katsottua ja osa oli niin puupökkelönä että meitsikin olis voinut pärjätä siinä porukassa :)

   Poista
 3. Mukavia naapureita ja vieraanvaraisia myös! Eikä sitä aina voi tietää oikein mikä on, ennen kuin kasvaa isoksi ja oppii asioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapään ja kirsun kautta ne on asiat vissiin opittava :)

   Poista
 4. Kyä sulla on taas nerokkaat pohdinnat, Nero. Joo, ja oot tosi söpö ja taitava, äippä oli samaa miältä, mitä hän ny taas meinas putoo penkiltä ku hän nauro sun huimia juttujas ja katteli sun mahtavia kuvias. Tykätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi alkaa nyt aktiivisesti harjoittelemaan pallonkuljetusta niin pärjään Eetulle :)
   t. Nero

   Poista
 5. Kyllä tiälä kansa sano äet että oot iha mahottoman söpö ja taetava. Ja taetava oot nuihe pienempiis kansahhii. Sulla on viisaeta oevalluksija. Nerokkaeta justiisa niinku Tuuliset poejjat sano :)
  Myöhii kovasti tykätään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ! Niitä ei koskaan voi saada liikaa...hehe....
   t. Nero

   Poista
 6. Onneksi Nero olet noin mukava kaverille, ettei Eetun tarvinnut murehtia ketuksi kutsumista. Eikä onneksi Eetu ollut pitkä vihainen vesihuikan suhteen! :)

  VastaaPoista
 7. Nero ja lehmät :D
  Ehkä tuossa jonkinlaista yhdennäköisyyttää löytyy.. :D
  Minulla on uusi blogi kun Riemuloikka-blogi lopetti, tervetuloa, profiilin takaa löytyy uusi :)

  VastaaPoista