lauantai 2. toukokuuta 2015

Myöhäinen Vappuraportti

Tämä meitsin vappuraportti tulee vähän viiveellä kun on mennyt lauantai levon merkeissä, niin isäntäväellä kuin niiden bulldogillakin. Niin se Vappupäivä on tosi tärkee mun isännälle ja emännälle. Ne näkee joka vuosi sen tietyn porukan siellä Ullanlinnanmäellä ja juhlivat siellä yhdessä. Meitsi ei pääse mukaan koska siellä on kuulemma liikaa väkeä ja kaikenmaailman lasinsiruja ja teräviä pullonkorkkeja mihin voi tassu osua.

En oo katkera vaikken ole päässyt mukaan. Meitsi kerää aina vappupäivän voimia siihen iltapäivään saakka kun se porukka tulee meille jatkamaan juhlintaa. Se on ihan kiva ilta meitsillekin, saa paljon huomiota, rapsutuksia ja pizzaa. Ei ollut poikkeus tämäkään Vappupäivä.

Vappupäivän aamuna on aikainen herätys. Kello 6 pirahti kellon hälytys ja lähdettiin isännän kanssa aamulenkille. Sieltä kun tultiin niin keittiöstä tuli jo herkulliset kanapiffin tuoksut. Emäntä valmisteli kanasalaattia sinne Ullikselle. Mun emännällä on vappupäivän aamuna aina hirvee kiire ja stressi. Yhdekseltä tulee taksi hakemaan ja sitä ennen pitää olla eväät tehty, pakattu ja vappu-asu valittu. Mun isännällä on aina se sama vappulippis. Sellainen valkoinen missä on musta lippa. Emännällä ei ole...sit se aina selittää sitä samaa että ihan hyvä vaan niin ei mene kampaus lattanaksi.

Taksi tuli ja katselin makkarin ikkunasta kun isäntä kantoi kylmälaukkua ja treenikassia mihin oli lastattu emännän istuinalus ja kuivat eväät.  Mun isäntä on tosi vahva mutta se käveli pikkasen kumarassa noiden kantamusten kanssa. Emäntä käveli taksille isännän perässä. Emännälläkin oli kassi, semmoinen kukallinen missä oli huulipuna ja iphone.

Iltapäivällä heräsin oven koputuksiin. Ehdin jo unentokkurassa tehdä parit vahtihaukahdukset ennen kuin tunnistin isännän äänen. *Kultsii avaa ovi...sulla on on ne mun avaimet !* Sen verran oon vuosien varrella oppinut että tiesin Kultsin tarkottavan emäntää. No eihän se Kultsi kuitenkaan ollut vielä tullut sieltä Ullikselta kotiin. Meitsillä onkin tullut monta kertaa mieleen että kannattais opettaa mut avaamaan tuo ulko-ovi niin säästyttäis näiltä 'missä mun koti-avaimet' keisseiltä.

Onneksi on tuo vara-avain järjestelmä ja kohta se isäntä pääsikin ensimmäisten vieraiden kanssa sisätiloihin. Sain heti monta halia ja rapsutusta ja mulle kerrottiin että vielä on tulossa kaksi taksillista porukkaa ja toisessa on emäntäkin.

Ei mennytkään kauan kun kuulin kylätieltä emännän äänen joka ylitti juuri ylilentävän lentokoneen jylinän. Menin katselemaan mun tähystyspaikalle makkarin ikkunaan ja sieltä se mamma saapui kukkakassinsa ja parin vieraan kanssa. Emännällä oli tarttunut korkkareihin pari neliötä Ulliksen nurmikkoa ja niissä oli vielä muutama kivikin. Kyllä varmaan on taas pohkeet krampissa sunnuntaina. Juoksulenkeistä johtuu...niin kuin se aina selittää kipeitä jalkoja ja kramppeja isännälle.

Ilta Music Cornerissa oli täynnä säpinää ja epävireistä laulua. Mun mamma halus taas esittää kaikille sen omia koreografioita Saturday Night Feverista alkaen ja viimeiset moovit yritti olla jotain Vantaan Street Dancea. Ihmiset oli hyvällä päällä ja iloisia ja illan kruunasi tilauspizzat. Rapsutuksia ei koskaan voi saada liikaa mutta Vappupäivän iltana niitä sai tarpeeksi."Isännän kanssa toivutaan vapun juhlinnasta"

"Mamma on tuonut Ullanlinnanmäeltä nurmikkoa ja kiviä kenkien mukana mutta miten nää pullonkorkit on tänne joutunut"

"Ei oo meitsin noi rullakebabit, ne on epäterveellisiä !"


16 kommenttia:

 1. Etkö yhtään osallistunut lauluun illalla, Nero? Sullahan on upea ääni. Aika lailla näyttää sua väsyttävän bileiden jälkeen. Mitähän kaikkea tuli tehtyä, jota et täällä tunnusta? Voisit ainakin kuiskata meikäpojalle parhaat palat. En kerro kenellekään...no, Iivarille kyllä varmaan kertoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin tällä kertaa ihmisten olla äänessä, olis vaan mennyt hukkaan mun lauluesitys siinä mölinässä :)
   t. Nero

   Poista
 2. Justiisa meenasin minnäe kysästä että näen meejjän kesken huastappa kaekki. Aenut jolle jottae sanon on Párek :D No sehän kerkis jo ennen minuva kysymmään :)
  Kyllä on ollunna mahtikemut ku nuimpaljo uuvuttaa niihen jäläkeen!
  Mahottomasti hyvvee ruokoo ja sakkija. Hyvä ettee oo emäntäs nilikkoosa nyrjäättännä. Melekoset on korot ja nurmikolla vielä kävellynnä. - Ihanat kengät, sano äet.
  Sehä ee tuommosilla pysys ies seesaallaan:)
  Toevuhhan nyt raahassa. Juhliin jäläkeen pittää kyllä huilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin minä sulle ja Parekille kertoa että kiertelin vuorotellen kaikkien luona hakemassa pizzan palasia...emäntä luuli että se vaan anto mulle pikkasen.
   t. Nero

   Poista
 3. Nyt täällä meni ihan huutonauruksi :D Hurjat menot teillä, ei ihme että tänään on väsyttänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorokauden kun nukkuu niin kyllä se siitä...:)
   t Nero

   Poista
 4. Juu ei sinne piknikille kannata karvakorvien lähtee, tai sitten pitää olla tosi, tosi varovainen! Mää oon täällä Turussa pari kertaa ollu mukana, ja mamma on saanu kantaa mua sinne puistoon, kun on tosiaan niitä lasinsiruja ja muuta roinaa ollut nurmi täys. Tänä vuonna ihmisväkeä laiskotti, kävivät ravintolabrunssilla, ja sillä aikaa mää lepäilin Fannikan kanssa kotosalla. Kauheen rankkoja silti nää juhlapyhät, pitää edustaa ja isännöidä ja kaikkee.

  Ps. mun mammalla oli joskus kans tommoset nilkkurit. Mä söin niistä koron. Ei oo enää nilkkureita, ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se edustaminen just väsyttääkin...no ehkä mös pikkasen se herkkupalojen kyttääminen :)
   t Nero

   Poista
 5. Hyvää juhlamieltä Nerolla, osaa ottaa sopivan leppoisasti stressaamatta ja riehumatta, ja vielä muista terveellisen ravinnon merkityksen. Ilmeisesi vappu vetää mielen syvälliseksi, tuossa rullakebab kuvassa ilme on kuin miettisi vähintään elämäntarkoitusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe....kyllä ruoka vaan saa mielen herkistymään..:)
   t Nero

   Poista
 6. Tällaisen postauksen yhteen tarvittaisiin ilman muuta videomatskua. Varsinkin ne discoliikkeet olisi hyvä saada tallennettua! :-D Toivottavasti väsymykset on jo nukuttu pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä ettei emäntä hoksannut laittaa nauhotuksia käyntiin kesken illan,
   ei sen tanssimoovit ole ihan tämän päivän trendiä...
   t. Nero

   Poista
 7. Kaupunkivapulla on puolensa. Meidän emäntä vaan ei ehkä olisi viitsinyt mitään prunssia valmistaa. Teidän emäntä tuntuukin olevan kamalan enerkinen. Me oltiin mökillä ja kuunneltiin vaan lintujen laulua. Siihen kun ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Mut ku meidän emäntä on joku piolooki, niin se kuulemma nauttii keväisestä lintukonsertista yli kaiken. Mutta mökkivappu tietää yleensä hyvää rilliruokaa. Ja olikin meillä sisäfilettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mun emäntä on yhden päivän tosi energinen niin sillä menee kaksi päivä toipumiseen :)
   t. Nero

   Poista
 8. Vautsi mikä vappu! Meillä meni ihan huilaamisen puolelle. Oltiin alkuviikko reissussa siellä Kajaanissa ihmisveikkaa moikkaamassa äipän ja mummin kanssa ja aattona me vain odottelimme kotiin kaikki vielä puuttuvia. Yksi tuli armeijasta, Jäbä pääkaupunkiseudulta, jossa se on viikot ja toinen veikka oli vielä hakemassa jotain kuorma-autoa Vantaalta ja tuli vasta iltamyöhällä. Joten lähilenkkeilyä ja tv:n tuijotusta oli meikäläisen aatto. Vapunpäivänä sitten vähän lisää lenkkeilyä ja tv:n tuijotusta. Tai en mä katso tv:tä, mutta nuo toiset. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjensta Eka ! Onhan sullakin ollut aika paljon säpinää vappua ennen, varmaan olikin kiva ottaa lunkisti aattona :)

   Poista