sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulunpunainen hässäkkä

Meitsi on huomannut, että tällä hetkellä aika paljon kuulee jokapuolella sanan joulu. Mulla on semmoinen muistikuva, että silloin laitetaan se possu uuniin. Se on ainut hetki kalenterissa kun meitsillä on vapaata kylän vahtimistehtävistä. Sinä päivänä toimin vain ja ainoastaan paistivahtina.
Se on vaativa tehtävä, possu ei saa jäädä raa'aksi, ei saa paistua kuivaksi ja ei saa mennä kesken kaiken paistivahdin suuhun. Tuo viimeinen on se haastavin.
 
En osaa sanoa onko se joulu jo lähellä, ei ole possua verkkoasussaan vielä näkynyt. Emäntä kyllä mainitsee usein sanan joulu. On puhunut ainakin joulukorteista, jouluvieraista, joululahjoista ja joulusiivouksesta. Taidan muuten mennä ihan omatoimisesti johonkin koirahotelliin sen siivouksen ajaksi, mukavampi tulla sitten siistiin kotiin. Sitten on vielä yksi joulu-sana mikä toistuu melkein päivittäin. Se on joulun-punainen.
 
Emäntähän on tunnetusti pinkin sydänystävä. Pinkit ruusut, pinkit kynnet, pinkit meikkipussit, pinkit paidat. Sille olis niin helppo myydä vaikka pinkki ulko-ovi jos sais kaikesta itse päättää. Onneksi siinä pentueessa mihin meitsi synty ei ollut yhtään pinkkiä bulldoggia, ei olis ehkä ekana meitsiin kiinnittänyt huomiota kun kävi valkkaamassa.
 
Joulun lähestyessä emäntä laittaa pinkin syrjään. Se on ihme juttu kun alkaa kotiin ilmestyä kynttilöitä ja koristeita mitä se kutsuu Joulun-punaisiksi. Jokunen liinakin tulee pöydälle, ne on kuulemma niitä joulun-punaisia. Pinkit paidatkin saa olla ihan rauhassa vaatekaapissa. Sieltä kaivetaan esiin muutamat joulun-punaiset ja sitten kun mennään kyläilemään tai juhlimaan niin sävy sävyyn joulun-punaiset kengät. Parempi ehkä niin kuin joulun-punainen paita ja pinkit kengät.
 
Enpä aavistellut ennen lauantaita, että sain myös itse tuta Joulun-punaisen kirouk....siis taian.
Emäntä tuli tohkeissaan posket joulun-punaisina ostoksilta ja huikkasi mulle *Nero nyt saat uuden Tyttiksen, joulun-punaisen !" Siis jos muistatte niin Tyttis on mun rakas matto, jossa on vuosien saatossa meitsin suurella vaivalla makaamat tuoksut ja karvan pätkät. Ihanan pehmeä ja aromikas, meitsin oma Tyttis.


 
"Lauantai-aamuna lenkin ja aamupalan jälkeen Tyttiksen päällä rentoutuen"


"Emännän höpötellessä joulun-punaisista asioista muistelin aikaisempia jouluja. Meitsillä on vaativa tehtävä paistovahtina. Pesti alkaa jo ennen possun uuniin laittamista"

"Meitsi oli isännän kanssa päivälenkillä ja jotain uskomatonta oli sillä aikaa tapahtunut. Tyttis oli hävinnyt ja tällainen rääpäle rullattu tilalle. Kuulemma joulun-punainen. Ei ollut kiva ei. Näytänkö rennolta, lelujen kanssa leikkivältä bulldogilta...?"

"Voitte kuvitella miten kivaa....yksi jalkakin jumittui vatsan alle kun oli niin uuden karhea alusta verrattuna rakkaaseen Tyttikseen"

"Ai....kylkiluihin sattuu kun tää joulun-punainen on niin ruipelo. Tyttis oli niin paksu ja pehmeä"


"Meitsi teki löydön kun isäntäväki oli saunassa ! Tyttis oli rullattu ulko-oven eteen. Emännän tullessa vilvoittelemaan annoin ymmärtää....jos Tyttis lähtee niin meitsikin lähtee !""Emäntä vaan ensin naureskeli että voi pientä Neroa mutta uskoi sitten kun näki mun totisen ilmeen. Sovittiin, että Tyttis menee talliin vain toistaiseksi. Bulldoggeja aina kuvaillaan jääräpäisiksi, enpäs olekaan koska annoin emännälle luvan pitää koko loppuvuoden sitä joulun-punaista"

14 kommenttia:

 1. Voi tyttis! Voi Nero! Joulunpunainen olisi hyvä väri myös pienen söpön amerikanbulldogin rusetissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kuulemma tulee joulutervehdykseen jotain joulunpunaista...saas nähdä missä muodossa :)
   t. Nero

   Poista
 2. Voe kamu! Koeta kestee. Ee tuota naeste voohotusta kestä pitkää ja suat sittä sen Tyttikses takasi. Hierase nyt enstöekses kunnolla siihe ruipelloon omija tuoksujas. Tuntuu ies vähä kotosemmalata sitä oekeeta ootellessa.
  Meellä ee onneks oo vielä näkynnä muuta joolumpunasta ku äetin nokka. Vuan kyllä se kohta tiälläe alakaa se jooluhaepakka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas Iivari hyvä kun saan sulta vertaistukea sitten tuon vilkkaimman (pahimman) jouluhaipakan aikana. Päivityksiäsi odotellen :)

   Poista
 3. Aikamoinen ultimatum! :-o Onneksi oli emännällä joulun lämpöä sydämessään, kun lupasi palauttaa Tyttiksen. Voihan se olla ihan mukavakin tutustua tuohon joulunpunaiseen tyyppiin. Kunhan siihen tarttuu kinkkuaromit, niin kyllä senkin päällä kelpaa köllötellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aromien lisäksi sais kyllä tulla myös paksummaksi niinkuin kaikki muutkin joulun aikana. Kyllä pehmeällä alustalla on niin paljon rennonpi köllötellä :)

   Poista
 4. Nero, sulla on kyllä maailmansa myyneen bulldogin ilme tuossa punaisen ruipelon päällä makoillessas. Ei hätiä mitiä, tuleehan Tyttis taas kehiin, kunhan joulusta päästään ja uusi parempi vuosi alkaa.
  Meillä joulunpunaista löytyy juuri nyt Palvelijattaren silmistä. Ne on jotenkin ärtyneet ja kuivat, vaatii tipottelua. Siis silmätippoja. Muuta tipottelua täällä varmaan tapahtuu vuoden vaihtuessa. Minunkin silmiin tässä samalla tipoteltiin koirien silmävettä ja korvat saivat omat tippansa. Ei Se muuten niitä muista, mutta nyt kun omia silmiään kosteuttaa päätti jakaa saman 'ilon' minullekin. Höh.
  Sutjakkaa sunnuntai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole kovinkaan tipaton marraskuu teillä mutta pääasia että saatte joulupunaiset silmät ja korvat kuntoon :)

   Poista
 5. Mun jouluun kuuluu ehdottomasti kans kinkku. Ja sitä jää aina melkoinen palanen, jonka emäntä pakastaa ja josta mä saan pitkin vuotta makupaloja.

  Mutta hei! Sulla on sentään joulunpyhinä matto, jolla maata. Meiltä kuulemma viedään jouluksi melkein kaikki matot pois, kun meille tulee se pissakone, Hugo. Se muuttaa meille itsepäisyyspäivänä. Mutta onneksi mulle jää sohva, se kun ei vielä yllä hyppäämään sohvalle. Eikä varmaan divaanillekaan. Ja äkkiä sä tuohon punaiseen mattoon saat sun kaikki tuoksut hinkattua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tuleekin niin hieno Joululahja ! Pissikone Hugo :) Ei ole enää montaa viikkoa, nauti matoista siihen asti.

   Poista
 6. Ihanan kaunishan tuo uusi joulunpunainen matto on! Ihan hienosti onnistuvat näköjään nuo koemakuutkin siinä, ainakin kuvista päätellen.
  Sen ymmärrän kyllä, että kestää aikansa, kunnes se joulunpunainen tuoksuu Nerokkaasti. Koita nyt kuolata siihen ahkerasti, ravistella ihania lerppahuuliasi,kiehnata ja ehkä pisaran pari vaikka lirauttaa siihen. Sitten se on jo valmiiksi parfymoitu, jos se vaikka viedään kesäksi pois ja tulee vasta vuoden päästä taas viettämään joulua kanssasi.
  Tottumus on toinen luonto, eli kyllä siihen totut ja ehkä se Tyttiskin tulee takas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä taidankin lirauttaa jo tänään niin pääsee meikäläinenkin joulutunnelmaan :)
   t. Nero

   Poista