perjantai 21. marraskuuta 2014

Pikainen talvimasennus ja toipuminen

Talvi olis kivempi vastaanottaa jos se ei tarkottais, että meitsin kaikista paras lenkkireitti järven rannalla menee pois käytöstä. Ei ole kuulemma talvikunnossapitoa kävelijöille, vain suksilla pääsee jos haluaa. Tänään huomasin jo enteitä talviteloille menemisestä, järvi oli osittain jäätynyt. Onneksi järven jäätyminen ei vielä estä niillä reiteillä lenkkeilyä, se on se lumi joka sen ratkaisee.
 
 
 
"Oho, järvi jäässä ! Meitsillä ollut tapana puolimatkan krouvissa tarkistaa veden pinnalta oma rohviilikuva, onko jakaus suorassa. Näillä reiteillä ei koskaan tiedä mikä neito sieltä puskista tulee. Ei tuosta samealta jäänpinnalta heijastu yhtään niin hyvin se oma naama""Tuolla kauempana olisi sula kohta mutta mamma ei anna mennä katselemaan"

"Älä nyt vaan luontoäiti sitä luntakin viskaa, vähän liikaa olis yhdelle päivälle järven jäätyminen ja päälle vielä lumisade"

"Mitä kieltä se luontoäiti oikein ymmärtää... samalla hetkellä alkoi sataa ensimmäiset lumihiutaleet. Voih...heippa Kuusijärvi talven ajaksi....nähdään keväällä jäiden lähdön aikaan. Paitsi jo mamma ostaa mulle sukset niin kiertelen sitten tuttuun tapaan järven tällä puolella"
 

"Emäntä oli innoissaan lumesta ja laittoi valoja puihin ja lyhtyyn. Mulla ei oikein noussut pikkujoulu-tunnelma, pyöri enemmän se järvireitti mielessä"


"Meinasin jo hautautua lumeen ennenkuin emäntä huomasi apaattisen ilmeeni. Ymmärsi vissiin lopulta yskän koska lohdutteli, että talvella mennään sitten muita reittejä ja enemmän koirapuistoon"


"Siinä se tunnelma sitten pikkuhiljaa nousi ja loistettiin jouluvalojen kanssa kilpaa. Onhan se talvi sittenkin ihan kivaa aikaa"
14 kommenttia:

 1. Hienosti oot valastunna! Kyllä tuommosilla valoella ja kuusilla tunnelmaa piäsöö! Näättää ihansittä superhienolta :)
  Kyllä se talavi on vuan mukavata. Ja tiijjäppä mitenkä hyvijä uusija reettijä emäntäs sulle löötää. Ja uatteleppa niitäe tyttöjä joeta sielä näkköö... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit Iivari, pakkohan niiden järven rannan tyttöjenkin on siirtyä muille lenkkipoluille jolleivat suksia hommaa. Niin ja uusilla reiteillä voi nähdä vaikka ketä tyttöjä mitä ei oo ennen tavannut. Jippii, jännäähän tästä talvesta tulee :)
   t. Nero
   P.s. Pidän ajantasalla niistä tytöistä

   Poista
 2. Siällä sää tuikit, kotivalona, muiden valojen keskellä. Oot kyllä ihan kirkkain ja paras, Nero.

  VastaaPoista
 3. Tulipa ihana joulutunnelma noista joulukuusikuvista. <3 En olekaan koskaan aiemmin nähnyt kuusta, jossa loistaisi myös amerikanbulldoggi. Minkähän marketin pihalta tuollaisen saisi? Vai tuleeko bulldoggi osana valosarjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe 'osta valosarja saat bulldogin kaupan päälle* :)
   Jätän arvoitukseksi oonko tullut kennelistä vai valosarjan mukana Stockmannilta.
   t. Joulu-Nero

   Poista
 4. Kyllä sun naamasta järvenrannalla näkee kaikki aatoksesi. Älä välitä, kyllä se taas tulee kevät ja Kuusijärven ympärikävelyt. Tässä talven kuluessa käy tsekkaamassa koirapuiston tyttötilanne ja tutki uusien polkujen viestit.
  Hienosti loistat jouluvalojen kanssa kilpaa etkä kyllä jää mitenkään varjoon.
  Hauskaa lauantaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Parek, hauskaa lauantaita sinnekin teille !
   Uudet reitit, uudet kujeet :)
   t. Nero

   Poista
 5. Voi sua Nero, kyl ol niin surkiata ilmettä ja ajatusta... :(
  Mut onneks ne silmäski alko kumminki tuikkii ja kaveritkin vinkkas uusista reiteistä, kujeista, tytöistä... ;)
  Kyllä se talvi vaan on ihanaa, ku niin päätät siihen suhtautua! Ties vaiks saisit lumiukonkin josain vaihees seurakses! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee lumiukko ! Nyt tuli emännällekin talvihaastetta :)
   t. Nero

   Poista
 6. Mitäpä sitä pienistä murehtimaan! Niinhän se on elämässä usein, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu ja sieltä voikin löytyä vaiks mitä kivaa. Sellastakin, mitä ei osais odottaakaan. Ja vaikkei löytyiskään, niin aina ei voi valita. Harmi sinällään. Komea buldoggi tosin ei pienistä lannistu - eihän??? Herkullista pikkujouluaikaa teille!

  VastaaPoista
 7. Totta on Paula, ei saa jäädä liikaa murehtimaan ja märehtimään :)
  Kiitos samoin, hyvää ja herkullista pikkujouluaikaa sinnekin !

  VastaaPoista
 8. Sinä varmaankin Nero toivot, että talvi olisi mahdollisimman vähäluminen, niin pääsisi sitten lempparireitilläkin tassuttelemaan. :) Yllätäppäs emäntä jollain lenkillä ja hyppää lempireitille vaikka olisi kuinka paljon lunta! ;) Tai sitten vaan pysyt ihan emännän näyttämällä polulla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitsi sen emännän kiskoo talvellakin sinne järven rantaan, se ei vaan vielä tiedä sitä :)
   t. Nero

   Poista