sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Potilas

Ei mennyt ihan putkeen meitsillä tämä viikonloppu. Joku turkasen vatsapöpö oli tarttunut turkkiin ja siitä sitten ryöminyt suun kautta vatsalaukkuun. Veto on ollut poissa, vatsaa nipisteli, ruoka ei maistunut, lenkitkin on olleet pelkkiä vatsantyhjennysreissuja. Meitsi on kyllä ottanut asian kuin aikuinen bulldoggi mutta emäntä on höösännyt ja ollut huolissaan. Ei tapahdu usein niin, että meikä joutus toivomaan että lopettais jo sen lepertelyn ja turkin taputtelun. Tällä kertaa meitsi vaan tarvitsi hiukan omaa rauhaa ja pitkät tirsat, kyllä se pöpökin kyllästyy kun ei oo mitään äksöniä ja vaihtaa maisemaa.
 
 
"Lauantai-aamuna kaikki oli vielä hyvin. Ennen aamulenkkiä suoritin perinteisen venyttelyjumpan. Emäntä kyllä huomautti siinä vaiheessa että nyt Nero ilma sakenee, mennäänpä kiireesti ulos. Meitsi ei siinä vaiheessa vielä tajunnut, että se ilma pysyisi sakeana koko päivän ja illankin""Aamulenkin jälkeen emäntä huolestui toden teolla kun meitsi skippasi ruoka-annoksen ja siirtyi suoraan Tyttiksen päälle loikoilemaan. Koko päivä menikin näissä merkeissä, ei edes vesi maistunut. Siitähän se emäntä oli eniten huolissaan, ettei tulis nestehukkaa. Ei tiedä johtuiko siitä nestehukasta vai pöpöstä mutta näin ihan villiä unta siinä lepäillessä"


"Se uni alkoi niin, että meitsi lähti auringonnousun aikaan maastoon, tällä kertaa ihan yksin !"


"Seuraavaksi seisoin tutun järven rannalla, musta oli tullut Kuusijärven kuningas ja myös kaikki maasto järven ympärillä, kahden kilometrin säteellä, oli mun valtakuntaa !"

"Mun kuningaskunnan rajat oli merkitty nauhoilla, kävin itse tarkistamassa ettei jäänyt senttiäkään vajaaksi mun maat ja mannut"

"Mulla oli Kuusijärven isoin kivi tähystyspaikkana, sieltä seurasin alamaisteni touhuja ja kutsuin kokoon silloin kun mulla oli tiedotettavaa koko hoville"
 


"Koko kansakunnan asiat kerroin vieläkin korkeammalta, kallion päältä. Tarkistin, että kaikki varmasti olivat paikalla ennenkuin aloitin tiedotustilaisuuden"


"Tällä kertaa mulla oli hyviä uutisia ! Jokaiselle oli luvassa lauantain kunniaksi ylimääräinen nakkimakkara, sellainen missä on 80 % lihaa. Alamaiset olivat tyytyväisiä ja haukahtelivat hurmioituneena....paitsi aina pitää löytyä yksi sora-ääni. Joku haukahti joukon keskeltä kimeällä äänellä....olen kasvissyöjä !"


"Ratkaisin asian diplomaattisesti, yksi ilme kertoo enemmän kuin tuhat haukahdusta.  Sora-ääni hiljeni ja valtakunnassa taas kaikki hyvin !"

"Havahduin iltapäivällä siihen kun emäntä tuli herättämään ja voivotteli huolestuneella äänellä, että nyt Nero kun et juo vettä niin mamma laittaa ruutalla suoraan suuhun. Pinkaisin pakoon mutta emäntä saartoi mut olkkarin nurkkaan. Toi vielä sairasvuoteenikin ja alkoi ruittimaan vettä pikku erissä kielen päälle. Ihme kyllä se vähän piristi."
"Oli se keittänyt mulle riisiäkin ja kanafilettä. Pikkasen maistelin, kanafileet ja kanaliemi maistui, riisit jäi vielä kuppiin. Meitsillä on sellainen tunne, että se pöpö on jo mennyt menojaan ja kohta maistuu riisitkin ja parin päivän päästä nappulat ja muut pöperöt"


25 kommenttia:

 1. Upea uni sulla Nero! Kyllä tuollaisia katselee mielikseen.
  Mulla on kuule kokemusta just samanlaisesta vesiruiskusta. On se hyvä sitä nestettä lipitellä varsinkin silloin, kun pöpöt bilettää suolistossa. Minulle annetaan heti oireiden ilmaantuessa laktoosittomaan kermaviiliin sekoitettuna eläimille tarkoitettua maitohappobakteeria. Se on ihmepläjäys, ihan hyvänmakuista ja toimii nopeasti, vartsa rauhoittuu ja pöpöt saa kyytiä.
  Paranemista. Toivottavasti tämä aurinkoinen päivä piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireessä naputeltuna tuossa tuli vatsasta vartsa, mutta kyllä te ymmärsitte ajatuksen. Että on kivaa tänään, kun aurinko tuli esiin!

   Poista
  2. Mullekin laitettiin sellaista Attapectin tabuja riisin ja kanan sekaan, huomasin ne kyllä mutta en piilottanut poskeen. Olo on jo parempi ja aurinkokin pilkahteli tänään täälläkin :)

   Poista
 2. Ihanaa, kun pöpö hellittäny sinulla. On se vaan Nero niin asia, et mamma on huolissaa, ku laps on kipeä, niin oon miäkii, ku Leo on kipeä. Se on niin surkeaa kateltavaa, ku ei voi oikein auttaa, muuta ku empatialla ja silityksillä. Kiva uni sulla, joskus Leokii haukkuu ja potkii unissaan, mitä lie näkee unta, kovasti on unessa tohkeissaa. Huilailehan vielä ja pikkuhiljaa vatsakii ottaa ruokaa varmasti vastaa. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mamma kanssa sanoo että nytkähtelen ja potkiskelen usein unissani, tietäispä vaan minkälaisia unia nään :)
   t. Nero

   Poista
 3. Teitsillä olikin vähän pikkasen surmee viikon loppu. Mut sää kestit sen niiku ny komee miäskoira voi vaan kestää. Parempaa vointia! Miälenkiintosen unen vetäsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tässä jo lelunkin kanssa jaksoin riehua tänään, olo on jo melkein normaali :)
   t. Nero

   Poista
 4. Pöpöt lähtee aikanaan, se on asian hyvä puoli. Onneksi ei tuon pahempaa tautia lykännyt, oppii emäntäsikin taas arvostamaan raitista ilmaa. Kotona siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai iltapäivällä jo selkeästi freesimpi huone-ilma, koko perhe kiittää :)
   t. Nero

   Poista
 5. Koetahan parantua nero. Emos on oikeassa, nestettä tarvii niin iso kuin pieni koira, jos on vatsavaivoja. Ei parane päästää kuivumaan. Muuten on ELL-reissu. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei oo enää mitään muuta kuivaa kuin emännän vitsit :)
   Terkut Ossilaan !
   t. Nero

   Poista
 6. Jopa olj ilikee pasilli ku tuommosen mahavaevan tek. Onneks oot jo paranemmaa päen.
  Mahtava on tuo unes ollunna. Iha oot kuninkaalta näättännä :) On sielä alamaeset ollu kontallaa nuin uljaan kunkun eissä.
  Koetahhan koppeotuva siitä! Ja koeta juuvva... tonnikalalliemi siitä purkista on kuulema hyvä lisä veen jookkoo jos ee muuten tie mielj juuvva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo tonnikalaliemi, pitää kokeilla !
   Kiitos olo on jo parempi, riisitkin maistui, ja raejuusto, ja kana, ja kanaliemi ja puolikas kalkkuleike jonka emäntä vahingossa pudotti suuspielestään :)
   t. Nero

   Poista
 7. Voi Nero-mussu, ei ole kivaa kun masussa möyrii kutsumattomat vieraat. Mahatauti vetää kenet tahansa vetskuks hetkeks. Onneks olet nuori ja voimissas noin muuten, niin toivut pikapikaa. Unesikin viittaa paranemiseen. Jos olisi alamaiset kapinoineet kunnolla, niin tautikin olisi voinut olla vakavampi. Vierihoitokin on useimmissa vaivoissa hyväksi. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on vierihoitopaikka joka päivä niin ei jää toipuminen siitä kiinni :)
   Alamaiset pysyi uskollisena vaikka kunkku oli hetken huonossa hapessa.
   t. Nero

   Poista
 8. Hellät paranemispuhallukset Nerolle! <3 Käyhän taas lepäilemään ja näe lisää tuollaisia nakkimakkaraunia. Niin, ja muista aina emännän mieliksi lipitellä vettä ja maistella niitä varta vasten valmisteltuja paranemisherkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Kanalientä täällä jo lipitellään kovaa vauhtia :)
   t. Nero

   Poista
 9. Voi hitsi! Pikaista paranemista sinne.

  VastaaPoista
 10. Voihan Vatsa! Annamme vinkin, jos Nero ei ala juoda ;) Kanafileet voi keittää ja keitinvesi on herkkulimsaa koirille =D
  Paranehan tosi pian, että kuullaan lisää hyväntuulisia tarinoitasi. Aika mainio oli kyllä toi unesi =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai ! Juuri noita keitettyjä kanaileitä ja sitä keitinlientä oli mun menuissa tänään :) Nestetasapaino alkaa olla kohillaan.
   t. Nero

   Poista
 11. Onneksi sulla on asialliset unet kipeenäkin :) Pikaisiin paranemisiin Nero <3

  VastaaPoista
 12. Siis mäkin oksusin loppusyksystä tosi useasti. Kunnes huomattiin, että mä syön liikaa käpyja ja oksia. Mutta tollaset yllätys mahataudit on ällöjä. Mutta onneks sulla on hyvät hoitoruuat. Ps. voisit näytellä vähän kipeää pidemmästikin, niin saat ekstraherkkuja, tirsk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä....kyllä tuo kanafile ja se keittoliemi maistuis ihan päivittäin.
   Meitsi ei oo kun vaan muutaman raadon syönyt maastossa kun mamma ei ole
   huomannut mutta tuskin se pöpö mitenkään liittyy siihen :)
   t Nero

   Poista