torstai 6. marraskuuta 2014

Kuuma perunaTämän viikon kuuma peruna tuntuu olevan ihmisten keskuudessa se joka vuosi ihastuttava ja vihastuttava ensilumi. Meitsi on huomannut että toiset tykkää ja toiset inhoo ensilunta ja tokaa lunta ja kaikkea sen jälkeenkin satavaa lunta.

Meidän perheessä tykätään lumesta. Emännällä se on lumi on varmaan geeneissä kun on syntynyt napapiirillä, siellä missä mun kaveri Rovaniemen Kake ja se Joulupukkikin asustelee. Meitsikin on tykännyt joka vuosi ensilumesta ja jälkilumesta. Onhan se niin paljon kivempi peuhata lumessa kuin esimerkiksi kurassa. Emäntäkin on lenkin jälkeen paremmalla päällä kun ei tarvii aina viedä meitsiä suihkun kautta sisätiloihin. Sitäpaitsi lumen päällä näkyy tosi hyvin kavereiden jättämät messaget.

Keltainen viesti valkoisella hangella erottuu jo tosi pitkän matkan päähän. Voi kerrankin suunnistaa lukuhommiin näköaistin varassa eikä aina turpa maata pitkin. Itsekin teen joskus lumikeleillä oikein taidetta kun jätän viestin seuraavalle. Ei mitään kurakelin *trööt täs oli Nero, tää on mun mesta mutta vieressä on vapaata*-viestiä. Talvella olen joskus jättänyt jopa tunteellisia lemmenviestejä lumihangelle, bulldoglandian kielellä tietysti ja pisaranmallisia koristeita viestiä ympäröimään.  *Haudi sinä kylän kaunokainen jolla on hännässä pilkku, tässä se bulldoggi ja vielä sinkku. Jos oot kiinnostunut ja vapaa, vastauksesi tähän lataa* Olihan siihen seuraavana päivänä tullut kuittaus, hieman kylläkin juosten kustu koska en saanut selvää. No, sinkkuna tässä vielä mutta eihän tämäkään hassumpaa ole.

Mun emäntä kertoi aamulla, että nyt Nero on luvattu tänne eteläänkin iltapäivällä ensilumi ! Meitsillä karisi heti unet silmistä enkä malttanut nukkua sekunttiakaan. Tätä en halua missata, ensilumen ensihiutaleet !
Pitkäksi se aika ehti monta kertaa tulla lumisadetta odottaessa  ja olin niin levoton että emännän piti keksiä mulle lenkkien lisäksi sisällä puuhaa, ettei menisi molemmilla vatsat kuralle jännityksestä.

Mitähän se emäntä oikein keksisi, mun kaveri Täplä on lähtenyt jonnekin reissuun kun ei ole näkynyt pitkään aikaan. Onhan mulla muutama muukin pehmolelukaveri mutta ne on rikki. Luottopossulla on korva irti ja Sipe Siilellä on kaulassa haava."Ihan on vihreetä vaan, ei hiutalen hiutaletta. Huoh...onkohan vielä pitkä aika"

"Emäntä huuteli keittiöstä, että kohta Nero sun Luottopossu on ommeltu ja saat ajan kulumaan nopeammin lunta odotellessa. Ihan kiva mutta kyllä se ompelu kesti tosi kauan kun se neulakin tipahteli monta kertaa pöydälle ja välillä se emäntä pisteli itseään sillä. Nooh...voisin sanoa mielipiteeni mistä moinen kömpelyys taitamattomuuden lisäksi johtuu....mutta mitäpä meitsi noihin emännän hömpötyksiin puuttumaan"

"Hämmästykseni oli suuri kun emäntä saikin ompeluhommat tehtyä ennen ensilumen tuloa !"


"DOU !!! Se oli unohtanut laittaa sen vasemman korvan takaisin, siinä oli pelkät tikit korvan paikalla ! No olkoon tästä lähtien Yksikorvaluottopossu."

"Sitten aivan yllättäen huomasin kun ensimmäiset lumihiutaleet tippui maahan ja osa jäi puiden oksille. Emäntäkin tuli heti ihan fiilareihin ja sytytti kynttilät palamaan ensilumen kunniaksi !"

"Ulos....pihalle...lumihangelle....jippii !!!"
"Hah hah haa....siistiiii !"


"Jiiiihaaa meitsi lentää hiutaleiden kanssa !!"


"Auts...oho...meni hiutale silmään"


"Lumipallona luoksesi pompin Jeeee !"

"Olipas kivat ensilumet. Heti hämärän laskeutuessa meitsillä niinsanotusti uni vetasi. Ei pitänyt edes luu hereillä. Toivottavasti se lumi ei lähde pois yön aikana...kroooh....pthyyyy...kroooh..."


16 kommenttia:

 1. Haha, Sulla on kyllä sana hallussa

  -Jenni

  P.s. Taralla ja Pepeltä terkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni terkut sinne myös.
   Tulkaahan käymään :)

   Poista
 2. Kyllä oot ottanna ilon irti lumentulosta! :D Ja emäntähhii on kerinnä siitä ilosta nuin hyvät kuvat nappoomaa. Kyllä tuola lumessa on mukavata rymistellä :) Teellä sielä alakaa olla kohta enämpi lunta ku meellä nyt! Satas vuan tännehhii eekä sittä sulas seoroovana päevänä poekkee. Onse vuan talavihhii mukavata aekoo, eekö vuan?
  Tekasko emäntäs yhtää enkelijä lummee? Meellä se on äetillä aena ensmäene homma ku lunta sattaa. Onneks asuttaan tiälä korvessa ni ee kukkaa niä! Meleko nolloo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se munkin emäntä joskus sammuttanut pihavalot ja tehnyt lumienkelin, tuntuu olevan karmeeta kiljunnasta päätelle :)
   t. Nero

   Poista
 3. Oottavan aika on pitkä, mut onneks se lopulta palkittii. Voi ykskorvaluottopossuu, miksköhän se emäntä ei ommellu korvaa takas? No anyway, onneks se on kuitenkii se sama possu ja sun bestis. Me täällä ootellaan ja lunta, ainutvaan, meiän Lellu ei tykkää lumesta, palelee, vaikka on kaiken maailman vaatteet päällä. Mukavaa loppuviikkoo teille ja laittakaahan juttuu ja kuvii taas tulemaa. T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Lennu näin meidän kesken...se korva jä laittamatta teknillisistä syistä...ei riittänyt emännän taidot niin huipputekniikkaan.
   Laitetaan kyllä kuvia ja juttuja tulemaan, kivaa kun niitä haluatte :)
   t. Nero

   Poista
 4. Aika hyvä pointti muuten Nero, osta ompeluhommasta. Sanotaan nyt niin, että koirien JA kissojen kynsiä leikataan mutta sitten noi emännät vaan kasvattelee omiaan. Ei ihan reilua, sustakin tuli nyt justiinsa uhri tilanteen takia. Possun vasenkorva, vinkvink....
  T. Triolan kvartetti

  Ps. hauskat kuvat, taas kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru ja Triolan Kvartetti, joo ei ole mun emäntä ompelutaidoilla siunattu.
   Mulle kyllä kennelissä siitä jo mainittiin niin tämä oli mun oma valinta :)
   t. Nero

   Poista
 5. Hyvää kannatti odottaa! Onneksi teillä ei mennyt maha kuralle. Ne viestit eivät olisi takuulla olleet yhtä runollisia siellä hangessa kuin Neron hempeät lirautukset! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli varmaan kohtalo kun en pystynyt tulkitsemaan mulle jätettyä vastausta. Ehkä on tarkoitus että vielä jonkun aikaa olen sinkku :)
   t. Nero

   Poista
 6. Voi hurja, teillä siis lumi pysyi maassa? Meillä se satoi enimmäkseen räntänä ja maahan jäi pelkkää vettä ja sohjoa. Ei mitään fiilareita eikä kiksejä saatu kumpikaan. Äsken käytiin iltalenkillä ja edelleen sataa vesivoittoista räntää ja maassa on inhaa loskaa. Kääk!
  Hyvä, että luottopossu on voimissaan, vaikka korvapuolena ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut olla pitkä ilo tuo ensilumi, tänään aamulla alkaa jo enemmän olemaan mustaa kuin valkoista maastossa. Pakkaslumia odotellessa :)
   t Nero

   Poista
 7. Kyä täytyy todeta, että noinkin raamikkaaks kaveriks, sä juakset ja leijailet ilmavasti. :D

  VastaaPoista
 8. Meillä on lumi herättänyt innostusta kilien keskuudessa...ehkäpä siitä hiukan lisää blogin puolella, jahka taas jaksan kirjoittaa... Kannattaa muuten Nero muistaa pitää yksikorvaluottopossu sisällä näin kylmemmillä keleillä, ettei sitten possu jää jonnekkin ja sitten joudutte etsimään sitä lumihangesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu yksikorvaluottopossu asustelee talven takan vieressä :)

   Poista