sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Taktikoiden

Lauantaipäivä ja lauma koossa, mikäs sen mukavempaa. Perjantai-ilta menikin yksin taloa vahtiessa kun isäntäväki oli jossakin veepeekoolla synttärijuhlissa. Taisin olla jo yöunilla kun tulivat kotiin. Emäntä oli tavallistakin äänekkäämpi ja alkoi jo ulko-ovelta kailottamaan *Nerooo...Nerooo....missä jätkä....tule tänne....mami on kotona....tänne....tule tule !!*  Eikö se olis voinut tulla meitsin luo kun  tiesi varmasti että mut löytää makkarin sängyltä,  lakanoista pöyhimästäni poterosta. Itsellään oli vauhti päällä niin oletti että kaikilla muillakin on. Mitenpä uskollinen koira muuten voi siinä tilanteessa toimia kun lampsia emännän luokse kesken hyvien painajaisten.
 
Isäntä oli ollut samoilla synttäreillä mutta piti ihan matalaa profiilia. Oli jo nukkkumassa ennenkuin emäntä oli saanut kengät jalastaan. Mun emäntä on muuten taitava kun se osaa kävellä portaita ylös ja samanaikaisesti heittää kengät jalastaan. Eikä siinä vielä kaikki, niinkuin ostosteeveessä sanotaan. Emäntä osaa puhua juhlien jälkeen monesta asiasta yhtäaikaa. Voitte varmaan arvata kelle se niitä juttujaan kertoi kun isäntäkin oli jo onnellisesti unten mailla.
 
Ensinnäkin se kehui meitsille kuinka hyvää ruokaa siellä juhlissa tarjottiin. Oli kuulemma syönyt ruokaa ja jälkiruokaa niin paljon että tuskin pystyy edes nukkumaan ihan heti, vatsa oli vieläkin ihan täynnä herkkuja. Uskollisena koirana kuuntelin myötätuntoisena ja katselin kuinka kasasi itselleen suuren suurta jäätelöannosta. Pari lusikallista meni kupin ohikin siinä kiireessä. Sitten vielä pussista suklaahippuja annokseen, joka siis hautautui näkymättömiin sinne hippujen alle. Tämän meitsi on nähnyt monta kertaa aikaisemminkin ja sen takia tiedänkin että alkuviikosta kun emäntä astuu punnitusvaa'alle niin tuskailee niitä viikonlopun aikana kertyneitä nesteitä. On se kumma kun meitsillä vaaka näyttää liikaa niin vähennetään heti herkkuja, eikös nekin ole vaan niitä kertyneitä nesteitä mitkä ei tarvii mitään toimenpiteitä...tai ehkä sen muutaman ylimääräisen lasillisen vettä.
 
Siinä jäätelöannostaan hotkiessa kertoi vielä kivoista ihmisistä, musiikista ja tanssimisesta. Kehui myös kampaajaansa joka oli päivällä laittanut tukan nätisti. Huomasinkin että ne kolme kullanväristä hiuskoristetta, jotka oli lähtiessä takaraivon kohdalla, olivat nyt lähellä hiuslatvaa. Tämänkin tiedän kokemuksesta, seuraavana päivänä ne napsahtelee meitsin tassun alla ja sitten sattuu.
 
Tunnin verran siinä tais mennä kun mulle kerrattiin illan kohokohdat, onneksi se ei innostukseltaan huomannut että meitsi nukkui sitä kuuluisaa 'koiran unta'. Silmät kiinni ja tarvittaessa pieni yläluomen nosto niin kailottaja luulee että sitä kuunnellaan. Tällä kertaa siitä emännän kovasta äänestä oli hyötyä kun se ei kuullut sen yli meikäläisen kuorsausta.
 
Nyt onkin jo lauantai ja emäntäkin enimmäkseen matalalla profiililla. Pitkä metsälenkki koko lauman kanssa ja paluu siinä mielessä arkeen että meitsi saa taas olla se huomion keskipiste.
 
 

"Metsälenkissä on se hyvä puoli kuulemma, että pysyy vatsanalus puhtaana. Ei tule kuraläiskiä eikä meitsiä tarvi viedä suihkuun. Juttu on vaan niin...meitsi rakastaa lämmintä suihkua....piti alkaa taktikoimaan miten saan sitä kuraa vatsan alle ja pääsen rentoutumaan lenkin jälkeen suihkuun. Tässä ollaan ihan alkumatkassa ja ei tästä kyllä mitään kuraa roisku"


"Ei tästä kallion päältäkään mitään kuraa roisku. Muutama tippa vaan, tällä ei vielä suihkukierrosta saa""Meitsi määräsi reitin niinkuin yleensäkin, tällä kertaa kuuluikin kielto että ei sinnepäin koska siellä on kuraista"


"Ei kuulemma tännekään päin ! No jostain mun pitäis kyllä sitä kuraa saada vatsan alle tai voin unohtaa lauantain koti-span palvelut"

 
"Tämä on tavallaan nyt tämän tarinan mainoskatko.... vain pieni yksityinen hetki poissa kameran edestä...palataan mainoskatkon jälkeen"
 
"I'm back ! Hehheheee arvatkaa minkä mä näin heti mainoskatkon jälkeen !"


"No kuralätäkön ! Emäntä ei ehtinyt nähdä ajoissa ja komentaa...mutakylpy läpijuosten eestaas on vaan niiiin rentouttavaa !"

"Kröhöm....tultiin just metsälenkiltä. Rentouttavaa lauantaita kaikille !"

12 kommenttia:

 1. Palvelijatar kiittää hevottoman hyvistä nauruista. Sai kuulemma vatsamakkaransa ihan uusiin kiemuroihin hirnuessaan vedet silmissä tuota kuvausta. Niin sun mamman kotiutumista juhlista kuin sinun mutakylpyäkin. Ja se pieni mainoskatkon kestänyt private hetkikuva on aivan mainio! Tämä teidän tarina pelasti meidän mamman tylsähkön iltapäivän!
  Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille teille.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä naaratti tuo juttus! :D Semmosta seon nuihe emäntiin kansa. Niille tulloo nestettä vuan meelle läskijä. En ymmärrä.
  Oot meleko ovela kaverj ku piäsit luikahtammaa sinne rapakommaelle :) Minä tuas tien kaekkenj että suan niitä välteltyvä. Mukavat lenkkipolut on sulla sielä. Tuola tykkeesin minnäe männä. Eekä vuoroon kurassa ja jiällä.
  Meellä mamma heettääs selällee jiätikölle. Ja olj hilikulla etten jootunna alimmaeseks.
  Nyt se linkuttaa ja istuu puolella ahterilla. Mulle ee sattunna mittää vaekka ympäri mänin minnäe sen jaloessa. Siinä naesessa ku sitä "nestettä" sevverra ni oes tullunna lettu meekäläesestä jos oesin alle jiännä.
  Mukavata laavvantaeta teellehhii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kauheeta, hyvä ettei vieläkin pahemmin sattunut kaatuessa
   Olkaahan varovaisia, nyt on vuorotelleen lauhaa ja pakkasta niin ei koskaan tiedä missä sitä jäätä on.

   Poista
 3. No nyt alkoi tehdä mieli jätskiä! :-P Hieno mainoskatko, muuten! :-D Ja nokkelat spa-muuvit!

  VastaaPoista
 4. Kävikö teilläkin niin, että kun emäntä tuli sieltä juhlista ja sillä oli puheripuli, niin se vaikuttaa sillä tavalla, että seuraavana päivänä ei juuri puhetta tule? Pysyy niinku puheen suhteen homma vakiona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, puheen määrä on vakio kun ajattelee kuukauden sykleissä :)

   Poista
 5. Sulla on Nero sellaiset kertojanlahjat että luulen sun vielä joskus voittavan Nobelin kirjallisuuspalkinnon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Naukulan Mamma, onko se palkinto muuten jotain syömistä ?
   t Nero

   Poista
 6. Vai oli emäntä puheliaalla tuulella kotiin saapuessa :D Näytyikö se muuten mitään tanssiliikkeitä ollenkaan vai keskittyikö se vaan siihen jädeen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa keskittyi jäätelönsyöntiin ja kailottamiseen. Huh, on täällä nähty niitä moon walkejakin joskus...siinä on parketti kovilla.
   t. Nero

   Poista