keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Aktiviteetteja kaamokseen

Kaamosta pukkaa pohjoisessa, tv-uutisissa kuuluttivat. Se on ilmasto ja säätilat muuttuneet todistettavasti viime vuosina niin väitän että tuo kaamoskin on siirtynyt pohjoisen lisäksi tänne etelän leveyspiireille. Ne kaksi tämänhetkistä luonnon pääväriä, harmaa ja musta, voisko paremmin kuvailla kuin sanalla kaamos. Meitsillä on ainakin epäselvää ikkunasta ulos katsoessa, mikä vuorokaudenaika on menossa. No ehkä yön erottaa muista tunneista siitä että talosta kuuluu kuorsausta ja tv on kiinni.  
 
Tällaisena kaamosaikana ei ulkosalla viitsi ylimääräisiä touhuta. Lumikin suli ja kura tuli.
Siitä kurasta on se ilo, että emäntä vie aina lenkin jälkeen kylppäriin suihkuun. Se on aika rentouttavaa, ihonlämpöinen vesi kuraiselle turkille suihkutettuna. Tullut pari kertaa mieleen, että olishan se poreamme mukavaa vaihtelua ja ei tarvis neljällä jalalla seistä, vois kellua rennosti poreiden kutittaessa turkkia. Ei ole emäntä ymmärtänyt mun kehon kieltä kun ei ole ammetta näkynyt.
 
Meitsihän ei jää liikoja murehtimaan kaamoksen ankeutta. Ihan itse olen keksinyt sitten enemnän niitä sisätilan aktiviteetteja. Sitten kun kelit kun kuivuu ja päiväsaikaan ei tarvii käyttää heijastinliiviä, silloin meitsi keskittyy taas enemmän niihin ulkoharrastuksiin.
 
 
"Kivasti rentouttaa....pikkasen vielä siihen lapaluun kohdalle kiitos.."
 
"Hei me leivotaan ! Kohta tuoksuu uunissa ja kotona ihana pulla...tai vaihtoehtoisesti ei niin hyvä tuoksu ja palohälytin vinkuu kun emäntä puhuu puhelimessa liian kauan Tyttären kanssa"

"Tässä uudessa, joulunpunaisessa ja ruipelossa Tyttiksessä on se hyvä puoli että sitä on helppo riepotella ja asetella vaikka vinoneliöksi. Vaihtelua sekin ja vaatii aktiivista otetta. Sikari sen kunniaksi"


"Koemaistajan tehtävä on myös aktiivista työtä. Tässä menossa emännän tekemä mustikka-mansikka smoothie. Annoin tarkoituksella hyväksymisen vasta neljännen lusikallisen jälkeen. Emäntää on joskus aika helppo juksata."

"Tässä menossa jo smoothien jämät. Lisätehtävänä mulla on tuurata astianpesukonetta, taas aktiviteettia ja lisäksi säästöä sähkökuluista.  Ei saa kuulemma kertoa vieraille kun tulevat meille dinnerille"
"Koirien Älypeli. Päivä kuluu kaamoksenakin tosi nopeasti kun vaan itse pitää vireyttä yllä"

20 kommenttia:

 1. Kylpylä! Kyllä nyt tuommoinen komea amerikanbuldoggi kunnon kotikylpylän tarvitsisi. Kun kerran tykkääkin!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti poreamme joka koiralle! Kirjoitetaan joukkokirje joulupukille.
  Sinä seisot suihkussa ja minä joudun paljuun. Seison vatsaani myöten vedessä ja Palvelijatar harjaa pehmeällä harjalla vatsan ja tassut niin, että harja on veden alla. Tuntuu mukavalta ja kurat lähtee. Kuivaan itseni sukeltelemalla ison kylpypyyhkeen päällä. Lopuksi hirveä spurtti ympäri kämppää. Kyllä siinä turkki kuivuu.
  Miten sulla on tuo älypeli noin hyvässä kunnossa? Etkö yhtään pureksi noita nappuloita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palju ja pehmeä harja kuulostaa rentouttavalta !
   Tuo spurtti pitää tehdä myös suihkun jälkeen, hirvee vauhti :)
   t. Nero

   Poista
 3. Ee poreammetta eekä muutakkaa vesjpaekkoo meekäläesen huusholliin! Hui olokoosa.
  Sinnoot hyvästi keksinnä nuo viihykkeet itelles :) Kyllähän sitä jottae pittää keksijä ku on nii pimmeetä ja ankeeta. Meeltäe sulj lumet poekkee. Ee tie mielj paljoo pihalla käppäellä.
  Teellä taetaa olla samallaene emäntä ku meelläe:) Jos niät jiäp suustaa kiini puhelimmee. Ja sittä kärvähtää leepomukset.
  Minäkää en sua sannoo vieraelle että nuolasen kupista taekinajjiämijä joskus. Ja vispilästähhii :D Jottii suattaa olla nii ahasmielisijä että luulovat meessä olovan pakteerija. Koetettaan kestee tämä kuamos. Mukavija puuhaelupäevijä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisethän niitä kaiken maailman bakteereja kantaa, näin on !
   Ai ei oo sitten Iivarin elementti tuo vesi, ei kannatava väkisin jollei hotsita.
   Mukavaa puuhaviikkoa sinnekin :)
   t. Nero

   Poista
 4. Täällä yhdytään sun mielipiteeseen talven kaamoksesta ja tylsyydestä... Todellakin inhottaa,kun ei ehdi ulos valoisan aikaan koulupäivän jälkeen ollenkaan... :( no, eiköhän se pian taas kesäksi muutu, ja pääset siäkin Nero ulos kaikkien kivojen koira kaverien kanssa. Mukavia talvipäiviä! Ps. Sasu ihmettelee, että miten kummassa voit tykätä suihkuttelusta, sen mielestä se on kamalinta maailmassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsiä ei tarvi kahta kertaa suihkuun käskeä, se on niin kivaa ! :)
   Samoin sinne mukavia talvipäiviä
   t. Nero

   Poista
 5. Näyttää melkoisen onnistuneelta älypeliltä, ku tohon malliin pelaajaansa aktivoi. :D

  Ja tuli tosta edellisen kommentoijan kommentista mieleen, että meillä kans suihku on aina vaan mahtava juttu aivan kuten kaikki muukin veteen ees etäisesti liittyvä, uiminen tietysti parhaimpana. Tähän aikaan vuodesta se uiminen on ikävä kyllä vaan sitä matalassa loskakuralammikossa uimista, meilläkin päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, aktivoi koirasi Älypelillä :)
   Keväällä jäiden lähdön jälkeen järveen, jee jee !

   Poista
 6. Tuli mieleen noista Neron kylpyhetkistä ja smoothiesta, että Nero on iso ja "helppo", Arttu pieni ja kimurantti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, Nero on iso ja helppo, jollei nyt hihnassa nykimistä oteta huomioon :) Siinä on lenkittäjän hartiat/olkapäät koetuksella. 4 v. koulutus ei vielä ole tuottanut ihan toivottua tulosta :)

   Poista
 7. Hirmu hyviä kaamospiristyksiä pullat ja poreamme! :) Smoothiekin maistuisi. No nyt tuli nälkä... En kai sitten syönyt tarpeeksi tuhtia aamiaista...

  VastaaPoista
 8. Sulla on kyllä hyvät palvelijat kotona, on kylpylää ja spesiaaliherkkuja ja vaikka mitä! :D

  Oon vähän kade siitä, että oot noin iso. Yltäsit ihan hienosti nappaamaan palan tosta taikinasta pöydältä. Mä koitan aina kovin kurkotella, mutta mun töppöjaloilla ei kunnolla yllä edes haistamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisivat olla kiitollisia mun isäntäväki kun en ole koskaan vielä hotkaissut mitään pöydältä vaikka olisin pystynyt....kinkut, taikinat, kalkkunaleikkeet....olispa ollut helppoja huikopaloja :)

   Poista
 9. No joo, kuraa on meijänkin huudeilla, mut ei me mihkään suihkuun jouduta. Tiäkkö mistä se johtuu? Meil on töpö jalat, sulla tommoset kaks metrii pitkät, niin ei niin paljon kuraa mahu. Hyvin lähtee meijän kurat imukykysellä pyyhkeellä, semmosella mikä imee vettä. Vaan eipä kyllä olis korkeella tunnelmat, jos pitäs kurasilla kainaloilla olla koko päivä, siks sullekin on toi luksussuihkupaikka tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsilläkin usein riittää märällä pyyhkeellä taputtelu mutta parhaissa tapauksissa saan mennä suihkuun :)
   t. Nero

   Poista
 10. Ehdottomasti Nerolle oma Spa! Ammeet, poreet, kynsihuolto ja hieronta nyt ainakin tuli näin ensimmäisenä mieleen.

  Ja hieno älypeli, onko se uuvuttanut vai vaatiiko se kylkiasenossa pohtimista ?

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa Meitsi miettii etukäteen pelitaktiikkaa, siihen tarvii keskittyy kunnolla :)
   t Nero

   Poista