sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Univajetta

Mökkeilystä kotiuduttu ja nyt meitsi vois vetää vuorokauden tirsat. On vissiin raittiin ilman myrkytys kun niin kovasti väsyttää. Toisaalta emäntä ei anna mun nukkua pitkään mökillä, aamulla pitää kello viiden jälkeen lähteä järveä kuvaamaan. Kuulemma silloin se on kauneimmillaan.
 
Olisin minäkin nyt kauneimmillaan kun olis saanut nukkua pitkään, on se kumma ettei emäntä voi yksin mennä aamujärvelle, raahaa aina meitsin mukaan. Isäntää se sentään ei tohdi mukaansa komentaa vaikka herättääkin aina ja kertoo paljonko kello on.
 
Harmittaa kun ihmiset on päättäneet että lemmikkikoira se on aina niin lojaali. Jollei olis niin paljon siitä kuullut niin tekisin kyllä aamu-oharit ja menisin isännän selän taakse jatkamaan unia.
 
 Muutenkin mökkeilyn jälkeen on aika reporanka olo kun tulee paljon tutkittua ja kalasteltua. Ei oikein malta nukkua ennen kuin suorilta jaloilta maan vetovoima voittaa. Mamma aina sanoo että mitä väsyneempi meitsi on nukahtaessa niin sen kovempaa kuorsaan. Sama pätee emäntään.
 
"Kello viiden aamukuvaukset. Eipä ole nuo linnutkaan taustalla kovin pirtsakoita"
 
"Ahvenen sintitkin vielä koisailee, voi niitä onnellisia kun ei kukaan komenna laiturille kesken REM-unien"

"Puolilta päivän jaksaa jo alkaa kalastushommiin. Mamma sanoi että keppi on liian iso semmoisiin hommiin"


"Höh...mitä se mamma näistä kalastushommista muka tietää....no sen mieliksi muutan taktiikkaa..kalanvakoilua"


"Hiljaa kun tästä nousen laiturille ja ylhäältä päin isken kun eivät huomaa..."


"Tuolla....oisko siinä yksi sintti ihan kiven edessä"


"Tui tui...tule pois laiturin alta..."


"No ei käy kyllä kala-onni tänään, johtuisko tuosta puuskaisesta tuulesta"

"Nyt alkaa jo niin paljon väsyttämään kun aamuviidestä asti puuhastellut. Pikku päivätirsat on paikallaan"


"Oho en ekalla osunut pedille, sen verran univelkaa että haittaa motoriikkaa"


"Olipas kiva mökkiviikonloppu...kertoisin enemmän jos jaksaisin...krooh...."

18 kommenttia:

 1. On kyllä taas niin mahtavat kuvat, että ei mitään rajaa! Palvelijatar otti pyyheliinan käsille, kun pelkäs tuon järven valuvan syliinsä.

  VastaaPoista
 2. Kyä näkee kuvista, että sulla on ollu liikuntaa ja liikettä mökillä. Komeita kuvia, kertakaikkiaan. Joo. Nuku hyvin ja kerää voimia uutta kierrosta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää pitää nyt ottaa rennommin :)
   t. Nero

   Poista
 3. Sammoo sanottava ku kamut tuossa eillä. Iha on mahtavan hienot kuvat. Järventuoksun kuulema voep oekeen tuntee. Sano äet.
  Meleko rapsakka tuulj on sielläe ollunna. Onneks oot sevverra ruamikas ettee tuulet vetteen viskele :) Ee ihme että on väsyttännä ku on nuimpaljo hommoo ollunna.
  Huiloohhan nyt hyvällä omallatunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaa oon miettinyt emännästä että hyvä kun on niin painava ettei ihan
   pikku myrskyt sitä heittele ! :)
   t. Nero

   Poista
 4. Täh! Jos meidän emäntä herää lomalla viideltä, niin sen saa viedä kyllä piirille (entinen Piirimielisairaala täällä Oulussa). Eilenkin se oikein kyseli isännältä, että saahan nukkua niin pitkään kuin huvittaa? Me käytiin se sitten herättelemässä, kun oli eiliset rilliruuat jo sulannet mahassa ja uusi nälkä oleskeli vatsassa.

  Mutta hienot on teillä maisemat. Me ei olle vielä tassuja juurikaan järvessä kasteltu. Paitsi Hugo, kun se haki pallon järvestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mentiin emännän kanssa uudelleen koisimaan kuvausten jälkeen mutta eihän se uni enää niin sikeätä ollut kun oli laiturilla hilluttu puoli tuntia :)
   t. Nero

   Poista
 5. Hei Nero, samat on fiilikset täällä. Väsyttää ihan varpaista asti.
  Meillä on sikäli "oikeudenmukaista", että vain koira mökkeilee... Mökkikutsuja ei noin vain satele ihmiselle, mutta saipahan siivota ja pyykätä rauhassa täällä kuumassa kerrostalokämpässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että koirilla riittää virikkeitä...no on ne emännätkin jotain ansainnut :)
   t. Nero

   Poista
 6. Aamuhetket ovat kyllä kaikkein kauneimpia, joten kannatti olla emännän uskollinen ystävä! :) Ja vähän varmaan lohdutti, että sorsatkin olivat ihan sumussa!

  VastaaPoista
 7. Olet sä Nero aika poika, kun kevätviileissä vesissä tarkenet noin polskutella!
  Kyllä mökkeily ja rantaelämä on kaikkien unelma. Mieluummin vielä koko kesän vapailla työstä. Sisävessa on jo ihan luksusta.

  Ja ajattele - pitkä kesä edessä vielä!

  VastaaPoista
 8. Vautsi mikä mökkiviikonloppu! Kalastusta ja grillausta, kateeks käy. Ei tosin noita aamu viiden herätyksiä. Mikä tuollainen herätysaika mökillä muka on? Ei ihme, että kaveri vetää lonkkaa alkuviikon. Mä en päässyt mökille mukaan lauantaina, kun äippä pesi siellä lattiat ja pinnat talven hiiren jätöksistä ja Jäbä niitti nurmikon. Oli kuulemma hiukan pitkiä voikukkia. Nyt se tarvitsee vielä konekäyttöä, mutta minäkin pääsen jo ensi kerralla mukaan. JES! Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tiistai niin alkaa olla univelat kuitattu.
   Kotona saa onneksi nukkua arkisin klo 5.30 saakka.
   Kivaa viikkona sinnekin !
   t. Nero

   Poista
  2. Mun viikko ei sitten hyvin alkanutkaan! Jouduin eilen hyökkäyksen kohteeksi ja nyt mulla on neljä isoa puremaa. Olen kirjoittanut tästä Myrskyn ja Tuiskun blogiin sekä Parekille ja Iivarille, josta voit käydä katsomassa millainen päivä mulla eilen oli. Mulla kun ei edelleenkään ole omaa blogia.....t. Eka, joka on kartio päässä ja reikiä täynnä.

   Poista
  3. Mamma kävi heti mulle lukemassa mitä sulle on käynyt....voi kun kurjaa että sait toisen koiran kimppuusi ja pääsi oikein satuttamaan. Onneksi sulla on nyt lääkekuuri ja kipulääkkeet sekä parhaat hoitajat. Pikaista paranemista Eka-kamu !

   Poista