sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kirjamessuilua

Meilläpä oli vieraita viikonloppuna ! Pohjanmaan flikkoja tuli jollekin kirjamessuille. En yhtään osaa kertoa mitä ne kirjamessut on, jotain ihmisten hömpötyksiä. Sama se mulle tuollaiset messut , pääasia että tuli vieraita ja sai jotain vaihtelua tavalliseen viikonloppuun. Se on vaan joka kerta yhtä suuri pettymys, ettei niitä vieraita saa tervehtiä sydämensä kyllyydestä. Nytkin oli niin kova komento päällä isäntäväeltä..ei olis saanut hepuloida eikä antaa naamapusuja eteisessä. Heti kun nousin takatassuille ja sain etutassut vieraan hartioille niin alkoi emäntä ja isäntä yhteen ääneen komentamaan mua alas ja maahan ja pois ja omalle paikalle ja...ja...ja.. Eikös se ole epäkohteliasta jollen millään lailla huomioisi odotettuja vieraita. Varmaan miettisivät että onpas tässä huushollissa yrmeä bulldoggi jos vaan naama rutussa nurkassa katselisin enkä mitenkään reagoisi. Pakkohan se oli kuitenkin uskoa ja rauhoittua viidennellä käskyllä.
 
Seuraava mahdollisuus tuli vieraiden asetettua olohuoneeseen istumaan. Siinä kun ne istui sohvalla niin niiden naamatkin oli lähempänä pusuja varten kuin seisoesssa. Ei tarvinnut kuin pikkasen ponnistaa ja heittää etutassut sohvalle...*tervetuloa Pohjanmaan flikat...pusi pusi ja slurps poskipäille ja otsaan !*
Taas se emäntä komenteli hyvin äkäseen omalle paikalle...myöhästä...sain annettua pusut molemmille flikoille !
 
Nyt kun olin saanut isännän velvollisuudet hoidettua ja toivottaa vieraat tervetulleeksi, pystyin rauhoittumaan omalle paikalle. Koskahan se emäntä (ja isäntä) tajuaa että mun geeneissä on vahva vietti olla kohtelias ja tervehtiä taloon tulevia vieraita, ilman naamapusuja vastaanotetut vieraat on kuin kinkku ilman sinappia....ihan jees mutta se viimeinen silaus puuttuu.
 
Pohjanmaan flikat messuili, isäntäväki keilaili ja oli kylässä iltaa istumassa. Kaikilla oli äksöniä viikonloppuna...paitsi meitsillä. Olihan se kivaa vaihtelua kun flikat oli vähän niinkun mun...ei lapsenflikkana vaan bulldoginflikkana lauantaina. Jotenkin vaan tuntui että epistä kun kaikki muut humputtelee välillä ja meitsi vaan kotinurkilla lenkkeilee.
On se mun isäntäväki sentään joskus ihan samalla levelillä mun kanssa koska lupasivat viedä mut vaihtelun vuoksi sunnuntaina koirapuistoon ! Edellisestä kerrasta on jo puoli vuotta.
Tämä koirapuistokeikka oli reilu tapa osoittaa että meitsinkin tunteilla on väliä.
 
 
"Autosta noustessa mulla oli pikkasen kiire sinne koira-aitaukseen. Joskus kerroinkin että mun iskä voitti taakanvedon suomenmestaruuden tuloksella 1500 kg. Tässä pieni näyte että mun  isäntä tulee kevyesti mukana jos mulla on kiirus"

"Pikkasen (mutta ihan vaan pikkasen)  joutu löysäämään hihnaa välillä ettei isäntä kompuroi liukkailla lehdillä"

"Huhuu täällä mä oon ! Onkos muita kotiinsa tylsistyneitä hakemassa seuraa ?!""Tässä on ollut...nuuuuhhhh....vartti sitten joku tyttö...ei oman kylän mutta selkeesti syö samoja tarjousnappuloita kuin meitsikin"

"No nyt mun bulldoginkorvat kuulee jotain riehumisen ääniä...jes jes !" 

"Kas tuolla....kollegoita !"


"Moro...ai tässä onkin aita välissä...no moro silti !"

"Tuu vaan siitä alta jos mahdut...meitsi jäis jumiin jo pään kohdalta"

"Vai tuutkos sinä hoikkana siitä aidanraosta...meitsillä kinnais taas pään kohdalta...ei pysty"

"Kaverit ei sitten kuitenkaan tulleet mun luo aidan alta tai välistä. Onneksi en itsekään lähtenyt yrittämään..poistuin kerrankin paikalta arvokkaasti ja lähetin arvoituksellisesti lentosuukkoja. Ensi kerralla ne varmaan tekee kaikkensa että pääsee samalle puolelle aitaa meitsin kanssa"

17 kommenttia:

 1. Mä kyllä ottaisin Neron pusut riemuiten vastaan! <3 Onneksi kaikki kaverit eivät olleet kirjamessuilla, vaan löytyi tuollaisia, jotka melkein solahtivat aitauksesta Neron puolelle! Nuppu ja Juju joutuivat kärsimään mokomien messujen takia, kun emo hiissasi siellä koko päivän. Tuliaisena oli silti jänskän tuoksuisia kirjoja, joita Juju-lukutoukka pääsi tutkimaan. Ehkä ensi vuonna voisit, Nero, tilata niiltä Pohjanmaan flikoilta jonkin kinkku- ja makkarakirjan messutuliaisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt puhut kirjoista mitä vois bulldoggikin selailla, tuli ihan kultturelli olo jo pelkästä ajatuksesta.
   t. Nero tuleva lukutoukka

   Poista
 2. Vitsit, ku sä oot törkeen voimakas, Nero. Sä oot niiku koiramaailman Arnoltti S. Mut kuule kuoma, toi sun pikkuveljes kyl muistuttaa elävää rukkasta. *tirsk*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitti että toi pikkuveli-kommentti piti kirjottaa Elviksen plokiin. Sori.

   Poista
  2. Ai että oikein Arnoltti..kiitos sehän on niin raamikas, pärjäis varmaan myös hyvin taakanvedossa.

   Poista
 3. Siis kaikki vieraathan pitää ottaa vastaa hyppien ja pussaten! Se on koirien kohteliaisuutta. Ja minutkin komennetaan aina olemaan paikoilllaan, kun on vieraita. Ehkä tottelen noin kahdekksannen käskyn jälkeen :)

  Ja mäkään en pääse koirapuistoon kuin harvoin. Syynä on, sä kyllä ymmärrät, ne kaikki ihanat donnat siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on vielä koulutettava ennenkuin tuo isäntäväki oppii tavoille.

   Poista
 4. Kylläpä on epäkohtelijas isäntä joka ee vieraeta tervehi. Ilimammuuta pittää tervehtijä. Sullon oekee semmonen mualimammiehen tyyli. Niihhän ne ulukomaellahhii jakelloo poskipusuja.
  Minkähäntähen ne kamut olj sielä aejjantakana? No kuitennii piäsit iha kosketusettäesyyvelle :) Vuan oot sinä tosj vahva. Isäntähhii tulloo sujona perässä :) tuuliset on iha oekeessa. Sinnoot koeramualiman Arnoltti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne lie jo EU-säännöksissä nuo poskipusut, ihan vaan direktiivien mukaan ja kohteliaisuus-syistä pussailen vieraat. Paitsi on mulla siinä oma lehmäkin ojassa...se on vaan niin kivaa.
   t. Nero

   Poista
 5. Hihi, koiramaailman Arnoltti on just eikä melkein oikea kunnianimi sulle Nero.
  Just sama juttu mulla, kun meille tulee joku käymään. Minä riennän kohteliaasti tulijoita vastaan valmiina suikkaamaan pusut poskille, mieluimmin moneen kertaan. Ja siitähän älämölö syntyy! Palvelijatar hokee "Suihkaisen!" mikä tarkoittaa, että vesisumutinpullosta se suihkii kohti kuonoani. Luulee vieläkin sen toimivan, kun moni tuttu koira on sillä menetelmällä oppinut olemaan hyppimättä vieraiden kasvoja tavoittelemaa. Minua on suihkittu kohta viisi vuotta ja ihan kiva leikkihän se on ; ) ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkupullolla täälläkin kiristetään välillä, joskus tehoaa joskus ei :)
   Lähinnä kauhistuttaa se kirkkaankeltainen räikeä väri.
   t. Nero

   Poista
 6. On se tylsää, kun ei saa pusutella niin paljoa kuin tahtoo. Semmoista se vaan joskus on.... Terkkuja Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvii niin kirjaimellisesti ottaa noita isäntäväen komennuksia.
   Riittää kun sillä viidennellä kerralla uskoo.
   t. Nero

   Poista
 7. Olis kyllä luullut, että heti olisivat tulleet kaikki sun luo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän olivat arkoja ne kaverit niin jäi seuraavaan kertaan se samassa aitauksessa riehuminen. Tai sitten ne ajatteli että meitsi on se arka kun en mennyt siihen viereiseen aitaukseen niitä moikkaamaan.
   t. Nero

   Poista
 8. Mut Nero hei, olihan säkin kirjamessuilla - tossa on kuva kun luet justiinsa tyttökirjailijan tekstiä puskasta ;)

  kultturelli,komea vahva kuin mikä - kyllä teidän kylän tytöillä on hyvät oltavat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää Vantaan kirjamessut oli semmoset varjomessut...mutta hyviä julkaisuja täälläkin :)
   t. Nero

   Poista