keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Pimeä urakka

Meikäläisellä haravointi-urakat senkun jatkuu. Viime viikonloppunahan mulle ja emännälle oli määrätty yhteisvastuu mökkipihan lehtikasojen kuskaamisesta metsään. Niinkuin edellisessä postauksessa tuli ilmi niin ei oikein ehditty vastaamaan haasteeseen kun oli niin paljon niitä kuvauskiireitä. Ei kuitenkaan varsinaisesti laiminlyöty tehtäviä koska saimme kuskattua yhden kottikärryllisen metsään ja poimittiin lisäksi kolme vaahteranlehteä siitä matkaltakin kyytiin.  Siitä jäi kyllä mulle ja emännälle hyvä mieli kun pyyteettömästi tehtiin extra tehtäväkin.

Kotona taas ollaan ja täällä on myös haravointiurakka (kesken). Vähän oon ihmetelly miten tässä niin on päässyt käymään että kotipihan haravointi-vastuu onkin sitten 95 prosenttisesti meillä, siis emännällä ja meitsillä ! Me joudutaan haravoimaan lehdet kasoihin ja laittamaan pussiin, lisäksi vielä kantamaan lähelle peräkärryä. Isäntä sitten kuskaa kaatopaikalle. Varmaan jouduttais kuskaamaankin mutta isäntä on sanonut että parempi koko ruuhkasuomelle ettei emäntä ajele peräkärry-yhdistelmällä.

On se haravointi kivaakin, saa liikuntaa ja ulkoilmaa. Sitäpaitsi ymmärrettävää että meikä emännän kanssa ottaa päävastuun pihahommista kun ollaan kuitenkin kotosalla arkipäivätkin, ainakin periaatteessa jollei ole muita kiireitä. Yritettiin me ehdottaa isännälle että voishan se töistä tullessa aina pari tuntia haravoida että sais toimistohommille vastapainoa. Me luvattiin sillä välin lämmittää edellisen päivän ruoka valmiiksi odottamaan kun isäntä tulisi pihahommista kymppi-uutisille.
Ei ollut kovin pitkät neuvottelut ne....meillä on siis se 95 prossaa kotipihan haravoinnista.

Tänään aamutoimien jälkeen menin takaisin loikoilemaan vielä petaamattomaan petiin. Se on niin mahti tunne lenkin ja aamupalan jälkeen mennä lakanoille pitkälleen, kyljelleen tai käppyrälle. Yleenä makoilen seuraavaan välipalaan saakka. Tänä aamuna rutiinit menivät päälaelleen kun emäntä hihkaisi että nyt Nero mennään heti aamusta haravoimaan ! Mun eka ajatus oli...ei voi olla totta...ja tokana tuli mieleen että miten se kaikista vuorokaudenajoista valitsi aikaisen aamun siihen haravointiin. Aurinkokin oli vasta nousemassa taivaanrannassa, näkiskö siellä pihalle edes niitä lehtiä.

"Ootko mamma huomannut, täällä pihalla on vielä ihan pimeätä. Ei voi haravoida kun ei näe lehtiä !"

"Tuo aurinko on viellä tuolla viereisellä kylällä, voitaisko mennä takaisin loikoileen !"


"Nyt kyllä uni vetasee kun on yhtä valosaa kun yöllä""Ai jaahas....mun tehtävä olikin näyttää valoa niin emäntä näkee haravoida"


"Onneksi syksy on vaan kerran vuodessa, ei ole kovin vaihteleva tämä valonnäyttäjän toimenkuva""Tulihan se päivänvalokin sieltä, harmi että tuli sitten jo muita kiireitä. Huhkittiin kuitenkin melkein vartti"


"Päätettiin kaiken kiireen keskellä sittenkin haravoida yksi lehtikasa. On tarkoitus illalla näyttää isännälle että vaikka saatiinkin aikaiseksi vain tämä yksi niin se oli niin korkea että meikästä näky vaan kaulasta ylöspäin vaikka seisoin neljällä jalalla"

12 kommenttia:

 1. Kyllä on urakkaa! Ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 2. Ompa teellä paljo sielä lehtijä. Eekö kannattas ootella että kaekki tippuu ja sittä vasta niitä haravoejja. Monta hommoo suap muuten tehä. Ja oes sittä sullahhii isompi läjä mihinkä sukeltoo. Ku tuossa läjässähhän sulla vielä piä näkkyy :)
  Äet totes tänäpäevänä että tyhjän suap pyytämätähhii. Ku kahto takapihhoo joka olj täännä lehtijä. Ja eelen justiisa sen haravoe puhtaaks.
  Kommee on tuo aaringonnoosu ollu. Ja hyvästi oot valassu tienoota pimmeen aejjan :) Mutta kyllä sitä suap koera monena olla. Jo iha uamutuimaa. Mullae tulj lähtö pihalle jo ennen ylösnoosuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on syksyä jäljellä....vielä tulee syyspäiviä....turha tässä tosiaan on hötkyillä

   Poista
 3. Haha, vai kuutamourakointia? Ai, se olikin auringonnousun aikaan. Herttinen miten paljon sulla on erilaisia hommia, Nero. Valaistusmestarinakin toimit. Vähän ihmettelen miten se teidän isäntä pystyi vastustamaan teidän tarjousta - eilisen sapuskan lämmittämistä valmiiksi haravoinnin jälkeen? Kylmästi vain jätti hommat teille.
  Tosi hienon ja ison kasan saitte aikaan vartissa. Seuraavan päivän tulos on varmaan vielä upeampi, ja saattaa luonnistua jopa kymmenessä minuutissa : ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaan asiaan sitten kun se seuraava kasa on tehty...voi mennä muutama tovi :)
   t. Nero

   Poista
 4. Olisipa meillä yhtä tehokkaat haravoijat! Upeita kuvia muuten!

  VastaaPoista
 5. No johan on nyt mennyt melkoiseksi työleiriksi, vaikka niin hyviä ehdotuksia oli teillä sille isännälle. Toivottavasti ei tule tavaksi, että Nero joutuu silmät unesta sirrissä haravointihommiin. Vaikka tokihan sen tavallaan ymmärtää, miksi noin kävi: Kun silmät vihdoin aukeaa, niin niillähän valaisisi vaikka sen naapurikylänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurit vetäs sälekaihtimet kiinni kun Nero avas silmät :)

   Poista
 6. Siis oot sä varma, että onko sun emännällä ns. "kaikki kotona"? Kuka hull... eiku vähän seonnut, vai miten sen nyt sanoisi, lähtee ennen kukonlaulua haravoimaan? Meillä toistaiseksi on vielä se tilanne, että ainakin mä saan mennä aamupalan jälkeen loikoilemaan... Ja hyvä idea poimia ne kolme vaahteranlehteä. Sen jälkeen saa kyllä olla ihan oikeasti haravointi-marttyyri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännän motto: *aamulla kun aikaisin aloittaa niin ehtii ottaa monet päivätirsat*
   Kello oli muuten 07.30 kuvaushetkellä, ei ihan aamuyö kuitenkaan :)

   Poista