perjantai 24. lokakuuta 2014

Päiväni opaskoirana

Mun emäntä sai idean meikäläisen blogi-kamujen Iivarin ja Parekin postauksista, että mekin voitaisiin esitellä yksi meidän lenkkireiteistä. On ollut niin mukava nähdä ja lukea minkälaisissa maisemissa kamut lenkkeilee niin ehkä niitäkin kiinnostaa meitsin polut. Eilen emäntä ilmoitti mulle, että perjantaina saan olla opaskoirana ja esitellä lukijoille mun peruslenkin, sen suosituimman. Mua alkoi tietysti jännittämään saman tien ja sain juuri ja juuri syötyä iltapalan...tai ainakin se kesti kymmenen sekunttia pidempään kuin  normaalisti.
 
Yöllä nukuin ihan hyvin...niin kauan kunnes heräsin. Sitten tuli mieleen että huomenna mulla on suuri vastuu olla opaskoirana ja unet karisi silmistä ainakin minuutiksi.
 
Aamulla heräsin kerrankin ennen emäntää ja aloin odottamaan päivän valkenemista, tämä päivä olisi pieni askel bulldogille mutta suuri askel blogikamuille.
  
"Sieltä se päivä alkaa tulemaan kohti meidän kylää..äkkiä nyt !"

"Pihalta katsottuna näyttää jo valoisammalta"


"Vihdoinkin päästää aloittamaan opas-kierros. Tästä alkaa mun ihan suosikki-lenkki. Tervetuloa matkaan !" 


"Ensimmäinen etappi on vain 400 metriä kotoa. Vantaan ainut järvi....jännä että se on sattunut asettautumaan ihan lähelle meidän kotia, hyvä yhteensattuma !"

"Järven toisella puolella on uimaranta, saunoja ja kahvila. Meiltä karvakuonoilta on pääsy kielletty sinne puolelle mutta ei se haittaa kun saadaan lenkkeillä tällä toisella puolella"
 
"Tässä muuten hyvä esimerkki siitä kun emäntä pyytää poseeraamaan, alkaa heti jännittämään ja kuvakulmasta ei välttämättä tule kaikista edustavin"


"Sitten jatketaan matkaa !""Jaahas....anteeksi keskeytys...emäntä laittaa mut istumaan kun on hihna kireellä liian pitkään. Hihi...tiedoksi vaan...mulla ei oikeesti ole peppu maassa asti"


"Täällä on paljon polkuja...välillä pitää tarkistaa koordinaatit ettei joudu väärille urille. Tätä risteystä kutsun kolmihaaran ympyräksi. Joskus olen mennyt puun väärältä puolelta ja joutunut väärän puskan juurelle"


"Tätä luulin ekalla kerralla toooosi pitkäksi laituriksi. Ei se johtanutkaan järven selälle vaan ihan kuivalle maalle. Se on vissiin sitä varten että rospuuttu-kautena voi käyskennellä tassut kuivana"

"Sori taas keskeytys...vastasin kollegan eilen jättämään viestiin"

"Täällä on myös kusiaisia. Ne on menneet jo koisimaan talven ajaksi. Ei niistä kyllä ole haittaa kesälläkään, ne on niitä kivempia kusiaisia"

"Hihihi....varokaa tätä pitkää heinikkoa se kutittaa tuolta....nivusista"

"Mamma ! I have a problem !"

"Täällä tarvii hieman omatoimisuutta ja erähenkisyyttä, ei se mamma muakaan joka esteen yli nosta"

"Toivottavasti nautitte retkestä ja saitte kuvan minkälaisissa maastoissa meitsi tallailee"

15 kommenttia:

 1. Tosi hieno reitti! Tässähän paloi jo muutama kalori katsellessakin :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kivan oloinen lempparilenkki! Varmaan kiva aina kesähelteillä käydä ottamassa hörppy järvestä jos sattuu jano yllättämään kesken lenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Nero lenkkiesittelystä. Toimit ihan ammattioppaan otteella. Arvaas mitä, Palvelijatar tietää hyvin tuon järven, on kuulemma ollut kahvilla siinä kahvilassa muutamana kesänä ennen minun syntymääni, silloin Se vielä pyöräili ilokseen. Sittemmin myi melko uuden pyöränsä vietnamilaiselle harjoittelijatytölle parilla kympillä, ja siirtyi kävelyn harrastajaksi.

  Ihan mahtavat maastot ja maisemat teillä on siellä. Kyllä sinun kelpaa. Palvelijatar sanoo, että olet kaunislihaksinen ja moni-ilmeinen komistus, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, lihakset on ehkä tullut juuri tämän lenkkireitin ansiosta :)
   Ihme juttu ettei emännän lihaksisto ole kehittynyt.
   t. Nero

   Poista
 4. Teitsillä on kyl hyvät käppäilymaastot. Sä oot luantainen eräopas. Miälenkiintonen jutska eli tykättiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsitte ja saitti mielikuvan mun lempparireitistä :)

   Poista
 5. Mahtavat on sulla nuo muastot missä käppäellä! Ja oot oekee evustava opas. Hyvästi tälläätynnä kuvvii maesemija esitellessä. Kommee kaverj kommeessa maesemissa! Mukavata nähä minkälaesilla lenkkiteillä kulet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Joskus esittelen jonkun toisen lenkkireitin vaikka ei ne ole niin komeita kuin tämä.

   Poista
  2. luantevasti hoituu sulta nua opaskoirahommatkin...me asutaan siäläpäin kaupunkia,jossa on kulemma tekojärvi tai joku allas..se on airattu alue,jonne ei saa mennä,mutta siihen viäreen on joskus muarostunu sellaanen hiekkakuoppa,jossa tua mäntä on käyny jo piänenä uimas(siis joskus vuanna hohohhojaa melekeen kuuskytviis ja rokotiilirokki) ja siinä väliis mänöö se joki,johona on ny uimapaikka meille koiruuksillekin..oon siälä opeetellu uimahankin..

   Poista
  3. Vantaalla löytyy paljon kivoja ulkoilu-alueita, kyllä kelpaa merkkejä jätellä :)

   Poista
 6. Ihanat liikuntamaastot, ja kyllä kelpaa tuollaisten polkujen varrelle jättää viestejä kavereille. Niin lokoista ja mukavaa kuin kissaelämä onkin, niin tuo luonnosta yhdessä nauttiminen on meillä hiukan vähäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, Juju ihaili Neron hyppytaitoja ja tahtoisi päästä itsekin kokeilemaan puunrunkoestettä. Ehkä sitten ensi kesänä etsitään mummulasta sellainen. :)

   Poista
  2. Juju varmaan keveästi ylittäisi rungon kuin rungon :)

   Poista