perjantai 16. tammikuuta 2015

Pitkä perjantai

Taisitte kamut luulla otsikosta, että meidän perheessä on almanakka auki väärästä paikasta kun jo puhutaan pitkästä perjantaista. Tämä ei nyt kuitenkaan liity pääsiäiseen vaan ihan tähän päivään. Meinaan kun isäntä on luvannut tuoda töiden jälkeen thaimaalaista ruokaa ja mulla ja emännällä on niin pitkä aika odottaa. Emäntä oli kotona jo neljältä ja sitten heti alettiin odottamaan sitä thaikku-ruokaa...tai siis isäntää. Oltiin vielä aamulla unentokkurassa annettu isännälle lupa mennä kuntosalille töiden jälkeen, helppoahan se oli vatsa täynnä luvata. Nyt meitä kyllä kaduttaa ettei ohjeistettu isäntää töistä suoraan thaikku-ravintolaan ja sieltä pika-pikaa kotiin. Meitsihän ei tietty sitä väkevän hajuista kastiketta syö vaan se riisi on herkullista nappuloiden kanssa.
 
Käytiin emännän kanssa jo lenkilläkin kuluttamassa aikaa. Siellä tuli muuten vastaan joku nainen vetäen pulkkaa missä istui pieni lapsi. Siitähän on ollut vissiin joskus puhetta, että meitsi pikkasen pelkää pulkkia ja skeittilautoja. Emäntä nyt aina liiottelee, että muka panikoisin. Kunhan nyt vähän säpsähtelen ja vedän hihna suorana emäntää ylä- ja alamäet ilman taukoja, pikkasen semmoista jänisloikkaa mennään kunnes vaara on kokonaan ohi. Tänään kuului jo ennen kuin edes näkyi, että pulkka oli liikenteessä sohkalumessa, missä oli soraa päällä. Kohta sitten sain katsekontaktin ja sieltähän semmoinen karavaani tuli kapealla tiellä vastaan. Emäntä tietty ohjasi meidät tien toiselle puolelle. Pulkan kuljettaja näki meidän toimenpiteen ja karavaani pysähtyikin omalle puolelleen. Lapsi pulkassa alkoi kiukuttelemaan *äääää---äiti--- pulkka liikkuu----ääää liikkuu !* Siihen äitinsä sanoi rauhallisella äänellä lapselleen *ei voi nyt liikkua pulkka kun hauva pelkää pulkan kovaa ääntä* Me oltiin emännän kanssa ihmeissään kun oli noin huomaavainen pulkka-karavaani. Emäntä kiitteli kovasti  karavaania huomaavaisuudesta. Meitsikin haluaa kiittää, se pulkka ei ole yhtään pelottava ilman sitä ääntä.
 
Sitten me ollaan isäntää odottaessa kulutettu aikaa tuijottelemalla seiniä ja ottamalla huikopalaa. Meitsi sai siankorvan ja emäntä otti alkupalaksi jäätelön. Emäntä sanoi, että menishän se odottavan aika siivoamallakin mutta ei se jaksa keskittyä kovassa nälässä. Kello on jo kuusi, eikä ruokaa ja isäntää vieläkään näy. Emäntä laittoi just pari tekstaria, että täällä muutamat nälkäkurjet on kohta päänsäryssä kun veren sokeri laskee epäterveellisiin lukemiin.
 
 
"Perjantai-aamukin alkoi odottamalla...että emännän voileivästä tippuisi kalkkunaleikettä"
  
"Aamupalan jälkeen ehdin taas isännän työvaatteiden kanssa lepäilemään, ennen kuin taas kiellettiin karvoittamasta vaatteita. Se on vaan jotenkin niin mukavaa loikoilla räätälin tekemän paidan päällä, henkat ja maukat jätän väliin""Mitäs nyt tehdään että menis aika nopeammin, en jaksa tuota seinää enää tuijottaa"

"Jaa....kiitti muovimakkarasta. Ei nyt oikein ilahduta kun vatsa vaatii riisiä ja nappulaa"

"Siankorvasta sentään on hyötyä, seuraavat 45 sekunttia menee nopeasti"

14 kommenttia:

 1. Tätä postausta lukiessa alkoi jotenkin odottaa itsekin sitä thaikkuruokaa! Ja mikä pettymys, kun sitä ei olekaan tulossa tänne, vaan pitäisi kaapia tuolta kaapeista jotakin, mikä ei ole takuulla yhtä hyvää. Toivottavasti ruokalähetys on jo saapunut ja oli pitkän pääsiäispaastoamisen arvoinen! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paasto kannatti, thaikku maistui tavallistakin paremmalle :)

   Poista
 2. Toevottavasti ruokalähetti on jo kottiunna. Ettee tarvihe tyhjällä mahalla kuilottee ennee.
  Se ee oo mukavata se.
  Siankorva on semmonen sopiva alakupala. Ja jiätelö, sano äet. Joka on jiätelövani.
  Se suattas syyvvä sitä alakupalaks, piäruuvvaks ja jäläkiruuvvakssii. Heleppoo on tuon immeesen ruokkiminen :D
  Vuan seon oottavan aeka pitkä. Puaston jäläkeen kyllä sittä maestuu hyvä eväs vielä paremmalle :) Makosata iltoo teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olikin hyvää riisiä se taikkulainen. Tänään uusi päivä ja uudet herkut :)

   Poista
 3. Jännä juttu tuli mieleen, en oo koskaan vielä syöny thairuokaa, enkä kiinalaista ruokaa, ois joskus pitäny kokeilla, nyt en enää voi syyä niitä. Voiku teille ois nyt tullu jo se ruoka, meiän isäntä paistelee täytettyi lettui meille iltapalaks. Mukavaa viikonloppuu t. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytetyt letut...naaam ! Kivaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista
 4. On teillä ollut kärvistelemistä siinä odotellessa. Palvelijatar on tosi huono odottamaan mitään ja minä vielä huonompi.
  Sulla onkin hyvä maku, Nero, kun suostut makoilemaan vain räätälintekemien vaatteiden päällä. Sano isännällesi, että koirankarvakuorrutus vaatteissa pitää reumatismin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä antaa ohjeet räätälille, että seuraavat paidat koirankarvan kanssa kiitos :)

   Poista
 5. Voi Nero mussu mutruhuuli! Ja nälissään vielä. Ei kyllä ole reilua tuo.

  VastaaPoista
 6. Taidat olla jo riisit ja nappulat mahassa kellistynyt punaiselle matolle ottamaan nokoset :) Hauskaa, kun emäntäsi keksi teille "välipalaa" noutoruokaa odotellessa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina oltava jäätelöä pakkasessa ja siankorvia kaapissa ettei jouduta pulaan :)

   Poista
 7. Tuo on kasvattavaa, että joutuu odottamaan. Ettei kaikki tule, kuin manulle ( = Nerolle) illallinen. Odottaminen opettaa kärsivällisyyttä ja näläntunne muistuttaa siitä, että ruokakaan ei ole itsestäänselvyys. Pitkän perjantain pitkä oppitunti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä ei kyllä opi vaikka pitäis kuinka kauan odottaa :)

   Poista