tiistai 20. tammikuuta 2015

Kuvausharjoitukset


Olishan se pitänyt arvata kun emäntä aamulla lähti toimistolle kameran kanssa, että se tarkottaa meitsille illalla urakkaa. Tässä on ollut kuulemma ongelma saada teräviä valokuvia liikkuvasta kohteesta. Niin kuin varmaan oikein oletatte niin se liikkuva kohde on meitsi. Ei mun profiilissa mitään vikaa ole mutta kuulemma tuhruisia sellaiset kuvat missä meitsi liikkuu lujempaa kuin kastemato soratiellä.

Ei se emäntä kyllä ole osannutkaan kuin kolme säätöä siinä kamerassa. Auki, laukaisu ja kiinni. On saanut monisivuiset käyttöohjeet kameran mukana mutta muka hävinneet. Meitsi on aika varma että se on tuhonnut ne ohjeet niin ei tarvii tunnustaa kenellekään ettei ymmärrä niitä.

Tänään sitten tuli tohkeissaan töistä ja kailotti iloisena *nyt Nero harjoitellaan liike-kuvaa, mulla on ohjeet !*. Toimistolla oli joku viisaampi antanut pikakurssin liikekuvan säädöistä. Lenkin jälkeen meitsi komennettiin olkkariin kuvausharjoituksia varten.

Pikkasen tuli mulla aika pitkäksi olkkarissa odotellessa. Emäntä penkoi toimistolaukustaan ohjeita ja laittoi pöydälle sitä mukaa kun niitä lappusia laukusta löysi. Jännä kun se oli kirjottanut ne ohjeet sellaisille kirkkaankeltaisille tarralapuille, ne oli tosi pieniäkin. Niitä oli 6 tarralappua ja se yritti yhdistellä niitä kuin palapeliä kun oli ohjeita kirjoittaessa,kesken lauseiden,vaihtanut lappua ja nyt ne oli menneet sekaisin.

Siinä se sitten arpoi niitä lappuja toistensa viereen:
-mitä pienempi luku....sitä suurempi aukko vai mitä isompi luku sitä pienempi aukko
-laita hämärässä korkea iso-arvo....vai mitä isompi luku sen hämärämpää
-hmmph ei tästä ota selvää, pitää vaan kokeilla...Neroooo nyt liikkumaan niin mamma kuvaa !!!"Yritin piiloutua kun mamma huuteli kuvauksiin !"
"Niin se sitten löysi mut ja komensi liikkumaan lelun kanssa niin saa testattua kameran  säätöjä. Pikkasen on rakeinen kuva, tämä tietää sitä että testi jatkuu..."

"No nyt on liikettä....näpsää nyt se kuva !"

"Hö...nyt se lelu pomppii ihan omia aikojaan !"

"Njääh...en jaksa enää testailla, meen lepäilemään kun ei mistään kuvauspalkkiostakaan ole ollut puhetta !"

,
"Öitä....jaa en oo nähnyt isännän tossua, missä lie...ei havaintoa !"

,

14 kommenttia:

 1. Taas hieno tarina! Alkuasetelmineen, keskiosineen ja loppu"huipentumineen". Hyvää työtä kaikilta. Ja pitäköön isäntä vain ihan itse huolta tossustaan.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Paula :) Joo isännän tossut on isännän vastuulla :)

   Poista
 2. Hyvästihhän nuo onnistu kuvat! Jottae selevvee on kuitennii lippusistaa suanna emäntäs :)
  Onse vuan kumma ettee tuo palavelusväkj sua piettyvä huolta kamppeestaa. Tossuttii hukassa. Meellä äet ehtii aena villasukkijjaan. Ja muka minnoon niitä kannellunna. Kyllä en oo. Ite hävittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on meitsikin kerran vaan ottanut yhden sukan joka ei mulle kuulunut...kaikki muut ovat itse hävittäneet...:)
   t. Nero

   Poista
 3. Voi miten hienot liikekuvat! Täällä asuu sellainen kuvaaja, jolla on molemmat kädet täynnä peukaloita ja kaikki keskellä kämmeniä. Ohjeita on imuroitu joskus netistäkin, printattu ja laitettu kauniisti mappiin. Ei luettu kuin pari minuuttia sieltä täältä silmäillen "Äääh, en mä jaksa keskittyä! Kamalaa kapulakieltä!" Ja jälkihän on sitten sen mukaista. Meillä ei ikinä päästä teidän kuvien tasoa lähellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että tuollaiset manuaalit on yleensä tosi vaikeita tulkita vaikka olis kuvatkin selkeyttämässä...suosittelen jonkun asiantuntijan suullisia neuvoja ja omat muistiinpanot...tarralapuille...:)

   Poista
 4. Täälläkin vasta opetellaan kaikkia kameran hienouksia... Millaisella kameralla (minkä merrkkinen siis) emäntä oikein kuvaa? Joka postauksessa on niin hienoja kuvia, että on pakko kysyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on tosiaan ihan pokkari mutta joku sanoi että ehkä laatuaan paras sellainen. Tällaisia koodeja siinä on: Nikon Coolpix P310
   Olen ollut tosi tyytyväinen

   Poista
 5. Nyt tarttis saada ne Post Itit riviin muakin varten. :) Ohjekirja on kameraan tallessa ja moni on yrittänyt opettaa ja auttaa, vaan ei tartu oppi millään päähän. Mulla lasittuu heti katse, kun pitää yrittää ymmärtää jotain teknistä.... Mutta hyvin sait lelun ja Neron jähmetettyä noilla ohjelilla. Onko sulla muuten mitään ulkoista salamaa sisäkäyttöön? Mun pitäisi kai sellainen hommata, niin saisin parempia vauhtikuvia kattien agilitytreeneistä. Onko Nero muuten kokeillut koskaan agilitya? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasittunut katse tuttu täälläkin :) On tossa kamerassa salama mikä ponnahtaa näkyviin kun painaa yhdestä nappulasta (ja ihan itse opin !). Eipä ole Nero agiliity treenanntút, vois juuttua ehkä siihen putkeen ? Pitäis tehdä pihalle oma rata :)

   Poista
 6. Harjoitus tekee mestarin! Paitsi mun mamma ei kyllä edelleenkään muista noita säätöjä. Mutta yleensä, jos otetaan esimerkiks sata kuvaa, niistä muutamat kyllä onnistuu ;)

  Valokuvattavana oleminen on kyllä kaameen rankkaa. Kyllä siitä pitää herkundaalia saada vastineeksi, emmää ainaskaan muuten suostu oleen paikallani tai liikkumaan nopeesti, mitä sit millonki pyydetään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähintään keksejä pitää olla palkkiona ja pidemmistä poseerauksista sisäfie.
   t Nero

   Poista
 7. Hienoja liikekuvia :) Kun mikään ei näytä liikkuvan, liike on kai vangittu ja otos täydellinen. Kuten sinäkin, Nero <3

  VastaaPoista