maanantai 18. elokuuta 2014

Duunihaasteita

"Kesälomat vietetty enimmäkseen, mulla alkoi taas arkinen aherrus. Toisaalta kiva kun on duunipaikka mutta vielä kivempi jos olis vähän vilkkaampaa. Koko päivän kun odottelee, että vois vahtia eli haukahdella niin alkaa se tympimään iltapäivästä kun ei ole ollut yhtään kohdetta. Postinkantaja on jo niin tuttu, ei sille viitsi ilmoitella itsestään kun se muutenkin jo osaa moikata sieltä postilaatikolta. Kylätiellä  tallustelee ne tutut ihmiset joka arkipäivä, eihän niille ole mitään järkeä haukahdella.
Joku vois olla iloinen kun on helppo duuni ja saa säännölliset ateriat  ja levätä viikonloput. Meikä haluais pikkasen enemmän haastetta. Se on niin mukavaa möreällä äänellä haukkua, esitellä sitä hyvää kaikupohjaa. Alkukesästä joku oli tuomassa huonekaluja väärään osoitteeseen niin otin sitten kerralla ilon irti. Kyllä se pitkään katsoi ikkunan läpi kun ilmoitin että täällä asuu meikä. Tarkisti myös uudelleen rahtikirjat ja karautti nopsasti oikeaan osoitteeseen. Omaksi piristykseksi haukahtelen silloin tällöin pihan oraville ja harakoille, harmittaa kun ne ei korviaan lotkauta vaan jatkavat puuhiaan kuin ikkunan takana ei bulldogia olisikaan. Enhän minä pahalla kenellekään hauku muutenkaan, mun tehtävä on vaan ilmoittaa että tämä huusholli on jo täynnä. Tänään oli vilkas duunipäivä kun tuli ilmastointimiehet aamusta. Isäntä oli kylläkin kotona niin aika pian komensi lopettamaan sen haukkumisen, kuulemma riittää kun kerran ilmoittaa. Sainpahan kuitenkin vahtia vierestä kun ne imuroi jotain luukkuja katossa. En tiedä saisko sitä työaikana ottaa rapsutuksia vastaan mutta enpä kieltänyt kun se toinen mies välillä tuli luokse juttelemaan ja rapsuttamaan. Pidetään sitä sitten vaikka luontaisetuna. Joskus kävi taulukauppiaita koputtelemassa ovelle, se on ehkä parasta kun saa haukkua samassa rytmissä kun ne koputtaa. Ihan kuin olisi bändissä solistina. Vähän on nyt syksyn alkaessa motivaatio ongelmia kun hiljaselta näyttää. Oliskohan vahtikoirille jotain uudelleenkoulutusta. Joskus on tullut mieleen uimarannalle  uimavalvojan duuni mutta siinäkin on talvella aika hiljasta. No ei nyt ole tarkoitus liikoja valitella, tuli vaan mieleen tässä olkkarin sohvalla päivystäessä."
 
 

14 kommenttia:

 1. Syvällistä pohdiskelua sohvalta. Pitäiskö sun lukea työpaikkauutiset ja tutkia markkinoita? Vai olisko sittenkin mukavampaa jatkaa palveluskunnan kouluttamista, että ymmärtäisivät järjestää sulle aktiivitoimintaa?
  Fantastinen ilme tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä kannata hötkyillä ettei ressiä pukkaa :)

   Poista
 2. Älähän Nero masennu, kyl sit haukkumist tulee syksyn aikanakii. Pyöriikö teillä se mainos telkkaris tai radios, mis soi ovikello? Se saa meiän Leon ainakii ihan villiks, ku luulee et joku tulee. Jospa huomen tapahtuis jotaa jännää kotitiellä, olehan valpas! T. Lennu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuttu mainos, pitääpä kunnella sillä korvalla...sitäkin olis kiva haukkua sitä mainoksen ovikelloa.

   Poista
 3. Häntä pystyyn Nero. Pimeänä aikahan sitä eniten tarvitaan tarkka- ja herkkäaistista vaksia. Täälläkin oli rosmot kurkistelleet taskulampun kanssa sisään erään mummon taloon vaikka asukkaita oli kotosalla. Koskaan ei tiedä, milloin römeästä äänestä on tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui noita rosmoja, haukkusin kyllä niin möreästi ettei enää tarvis tulla kurkkimaan

   Poista
 4. Me kyl uskotaan, että susta kuomahyvä lähtee kumeen römee haukku, semmonen uskottava. Harmi tosiaan, ettet oo pääsy toteuttaan kutsumustas tarpeeks usein. Ei kyl mekään tai toteutetaan ja heti torpataan ku ollaan alkuun päästy.

  VastaaPoista
 5. Elähän hättäele! Vielä sitä hommoo tulloo. Niinku nuo kamut tuola jo sano.
  Pimmeellä pittää olla terävänä. Kaekennäköstä rosmoo ja vorroo suattaa kuleksija. Eepähän ressi iske ku ee oo nyt liikoo töetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveempänä pääsee aikanaan eläkkeelle kun ei oo liikaa uraputkessa ressiä

   Poista
 6. Näyttää tosiaan epämukavalta siinä sohvalla loikoilu ;) Voisiko joku tilata vaikka huvikseen teille pizzakuskin. Tai jos tekisit naapureiden kanssa sopimuksen, että heidän vieraansa poikkeavat aina muka ensin teille :) Saisit moikata useammin möreällä äänellä.

  Tulee aina Nero mieleen, kun naapuritalon samanmoinen on lenkillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otankin asian heti naapuruston kanssa puheeksi että antavat vierailleen ajo-ohjeet meidän pihan kautta :)

   Poista
 7. Pitäiskö sun Nero ryhtyä talveks talviunille, kävisit syömässä aina nokosten välillä, niin ei nälkä vaan satu yllättämään. Silloin ei tarvitsisi keskittyä haukkumiseen vaan saisit kunnon hermoloman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ehdotukset huomioidaan...ja puntaroidaan :)

   Poista