perjantai 1. elokuuta 2014

Paluu arkeen voi alkaa

Tänä aamuna heräsin karmaisevaan kirkaisuun. "Viimeinen Lomapäivä !", karjui emäntä epätoivoisena ja pomppasi jaloilleen. Muuten kalpeilla kasvoillaan näkyi auringon polttama punainen nenä ja otsassa kuoriutuva rusketus. Silmälasit tuntuivat kutistuneen loman aikana koska toinen sanka jäi sojottamaan poskipäästä ulospäin kun ei yltänyt enää korvan taakse. Toinen riipaiseva kiljahdus kuului emännän katseen vahingossa osuessa peilikuvaansa. "Tällä matskullako sitä maanantaina töihin pitää suoriutua ?!" Sitten alkoi monologi tulevasta elämäntaparemontista; vähäsuolaista, rasvat minimiin  ja vesikuuri. Vähemmän ruokaa ja enemmän liikuntaa. Ei muuten ole toiminut aikaisemmin  niin voin sanoa ettei tule toimimaan tänäkään syksynä. Tuo on vain näköjään sellainen lomanlopettajais-rituaali. Ekan työviikon puolessa välissä se on jo onnkesi unohtunut. Kuulemma myös koti pitää siivota loman loputtua. Lomapölyt pussiin niin mukavampa aloittaa arki.Kauhea stressi tuosta viimeisestä lomapäivästä. Jos multa kysyttäisiin niin lepäisin vielä varastoon ja söisin triplamäärät niin jaksaa sitten arjen. Onneksi tämä loman viimeinen päivä ei kosketa mua. Mun rutiinit jatkuu stressivapaana. Niin luulin ennenkuin kuulin emännän huudon "Neeeroooo pesuuullleeee !!!" Ja vielä kovalla äänellä "Nyt pitää jätkästä pestä kaikki lomapölyt kun alkaa arki!"
 
"Ei siinä auttanut edes kysymysmerkki naamalla, kylppärista kohta itseni löysin !"
"Suihkun jälkeen jäin odottamaan kuivausta ja palkintoa. Yllätykseksi emäntä sanoikin että nyt kuule jätkä kans vaa'an kautta niin tiedetään millä ruokavaliolla se arki aloitetaan!"
 
"Emännän lanatessa kylppärin lattiaa hypähdin vaa'alle, voi kamala nyt tulisi sanomista..digimittarin lukema hehkui yli sallitun rajan !"
"Siinä sitten sitä ihmeteltiin miten se on mahdollista ja mihin toimenpiteisiin on ryhdyttävä. Jotain oli keksittävä etten joutuisi dieetille.."
"Sain kietaistua kuivauspyyhkeen kaulani ympärille ja katsoin emäntää suoraan  silmiin. Emäntä mietti tovin ja tuumasi...ai niin taisit Nero punnita itsesi se märkä pyyhe kaulassa, ilmankos lukema näytti liikaa. Pääsin pälkähästä, en joutunut dieetille. Arki on tervetullut puolestani."
 

10 kommenttia:

 1. Kuulostavatpa tutuilta nuo rituaalit! :) Itsellä ne toki on ohitettu kauan sitten, mutta nyt katse on jo kohti syyskuuta. Sitten kun ne jumpat alkavat, niin johan lähtee kunto kohisten nousuun! Vielä ei onneksi tarvitse rehkiä, kun on nämä helteetkin. Mukavaa paluuta arkeen, ja solakalle Nerolle muuten vain mukavia kesäpäiviä! (Jo mä vähän ihmettelinkin, että miten se vaaka sillä tavalla valehtel!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että kesä jatkuu vaikka arki alkaakin. Jumppaillaan tosiaan sitten kun ulkona on pimeää ja vettä sataa.

   Poista
 2. Kylläpä sittä osasittii näättee kysymysmerkiltä! :D Piäs yläpuolella näkkyy iso kasa niitä semmosessa ajatuskuplassa ja sittä vielä teksti MITTEE IHMETTÄ!!????
  Kaet se vuaka näättää omijjaan jos on märkä pyihe niskassa. Onneks piäsit pulasta :) Hyvi oot sutjakka poeka, ee oo liikoo tarttunna matkaa kesän aekaan.
  Ooto homma tuo lassiin kutistuminen...meellä kutistuu kuulema vuatteet iha omija aekojjaa kuapissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne osaa nykyään tehdä laadukkaita vaatteita tai silmälaseja kun noin itsestään kutistuvat. Pitääkö alkaa ostamaan silmlasitkin pari numeroa suuremmat niin kestää vuosien saatot.

   Poista
 3. Ihmiset taitaa olla sellaisia, että mitään ei tohdi tehdä yksin :) Jos laihdutetaan, niin porukalla sitten. Ja jos on viimeinen lomapäivä, se on sitä myös koiralle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jos minä en herkuttele niin ei kukaan muukaan herkuttele !" :)

   Poista
 4. Ensimmäisessä kuvassa on Neron naamalla ihan selvä kysymysmerkki. <3 Onneksi Nero pääsi pälkähästä eikä joutunut dietille. :)

  VastaaPoista
 5. Viekas koira kun välttyi dieetiltä :)

  VastaaPoista
 6. Nero, kiitos vinkistä! Pitääkin muistaa tuo pyyhejuttu, kun alkaa näyttää siltä, että punnitus uhkaa lähestyä... Olet nimesi veroinen, NERO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe....mulla on paljon muitakin kikkoja millä voi manipuloida isäntäväkeä...kertoilen tässä pikkuhiljaa....
   t. Nero

   Poista