sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Talviteloille

Voihan tuhat tulimmaista, kaatosade ja mökkireissu taas ohi. Nyt voi tosiaan olla niin että seuraava reissu mökille on vasta ensi keväänä. Paitsi että jo autossa emäntä tuumaili puoli-itsekseen että voishan sitä talvella avannosta kantaa vedet...ja äkkiä sellainen mökki lämpenee. Voi sitä lämpiämistä hyvin odottaa pari tuntia toppahousut jalassa takkatulen äärellä. Kaikki mausteetkin tuli jo mukaan lämpimään ja kuivaan vietäväksi mutta kyllä sitä vois kuulemma talvella vähemmälläkin ruoan maustamisella pärjätä, eikä suola ja pippuri paljon paina vaikka kuljettais edestakaisin pitkin talvea. Meitsi on ihan samoilla linjoilla, talvella olisi kiva kirmata järven jäällä ja bongailla ahvenen sinttejä avannosta. Se isäntäväen saunan eteisestä häätämä hiirulainen on varmaan jouluun mennessä muuttanut jo takaisin sisätiloihin, eihän sitä vois sitten ulos pakkaseen ajaa. Hiirulaiselle joutuis kyllä viemään vuoratun laatikon missä se vois nukkua sillä aikaa kun me ollaan mökillä. Emäntä kun ei tykkää että se koko ajan jaloissa pyörisi.  
 
Talvella sitten nähdään ollaanko ihan kaupunkilaisia ja käpristytään kaupunkikodin vällyihin vai löytyykö meistä erähenkeä ja vietämme pakkaspäiviäkin mökillä.
 
Tässä meitsi keräsi koosteen virallisesti viimeistä mökkiviikonlopusta, saas nähdä onko seuraava mökkiaiheinen postaus valkoisissa vai vihreissä maisemissa. Meitsi toivoo ensimmäistä vaihtoehtoa ja veikkaa jälkimmäistä.
 
  
"Kirmailu mökillä kuuluu rutiineihin siinä missä syöminen ja nukkuminenkin. Iso vaihde päälle ja menox !"

"Ruttupallon kuljetus on helpompaa kuin ihan pinkeän pallon"

"Laiturilla hengailu on yksi rentouttavimmista jutuista....paitsi välillä jännittää tuleeko sumusta joku mua isompi otus"

"Joka-aamuinen rantakiven valloitus....ja niinku huomaatte oon voittanut lajin ja kaulassa siitä mitali"

"Fanipostit tarkistan päivittäin....nyt oli hiljasempaa"

"Järven ainoa sorsa on mielenkiintoinen mutta se ei koskaan tuu seukkaamaan mun kanssa"

"Iltaisin tarkistus minkä puun taakse se aurinko laskee"


"Välillä vetäydytään isännän kanssa rannalle puhumaan poikien kesken...ja silloin ei tarvii osallistua ruoan laittoon"

11 kommenttia:

 1. Jos siristää silmiä tuon sumukuvan kohdalla, niin voi hyvin kuvitella, miten Loch Nessin hirviön ääriviivat piirtyvät esiin ulappaa vasten. Uskaltaisikohan se tulla joskus seukkaamaan Neron kanssa? :) Tulisi meinaa jänskää kuvamateriaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loch Pertunmaa taitais jäädä kuvaamatta, emäntä evakoisi varmaan itsensä rannalta alta aikayksikön :)

   Poista
 2. Uatteleppa mitenkä se oes mukavata kirmata jiällä ja lumessa! Kyllä sinun pittää suaha nuo kotjjookkos sinne talavellahhii. Ja se yks hiirj raakka mänis varmaa seenänkolloo siks aekoo eekä emäntees säekyttellees.
  Hienot on nuo teejjän mökkimaesemat. Ja kuvat tuas vertoosa vaella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ne kotijoukot taivutella talvimökkeilemään, jos se emäntä innostuis talvikuvaamisesta yhtä paljon kuin kesämaisemien kuvaamisesta...siinä se ratkaisu !

   Poista
 3. Oi Nero! Epäilen, että sinulla löytyy mitali useammastakin lajista. Varmana löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, emäntä on myöntänyt mulle ruoan kerjäämisen suomen mestaruusmitalin, voihan niitä tulla vielä muitakin :)
   t. Nero

   Poista
 4. Toivottavasti päsette mökkeilemään talvellakin, niin pääsisit tosiaan järven jäälle juoksemaan, siellä jos missä on tilaa juosta! :) Sasu kannattaa myös hiukan ruttuisempaa palloa, kuka sitä nyt ihan täysin pyöreää palloa pystyykään kantamaan!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pyöreässä pallossa on pakko iskeä hampaat heti sisään että pystyy kuljettamaan ja sittenhän se nopeasti onkin se ruttupallo :)

   Poista
 5. Ah, onpas mahtava tuo laiturikuva!
  Upea usva siellä taustalla ♥

  VastaaPoista