sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Biletystä

 
Meidän talossa vietettiin lauantaina pikkujouluja. Isäntäväki oli kutsunut joukon ystäviään kylään ja meitsikin sai kutsua yhden kaverin. En kyllä ymmärrä millä laskukaavalla se vieraslista tehtiin koska meitsin kaveri vastasi 15 ihmistä. Voin mä jotenkin sen ymmärtää etten saanut 15 koirakamua kutsua mutta että yhden....No emäntä perusteli sitä sillä ettei meitsi olis muka osannut valita 15 parasta kaveria, kuulemma oli helpompi valita vain yksi. Jäi vaan mietityttämään että olisko ollut reilua jos isäntäväkikin olis kutsunut kumpainenkin vain yhden ystävän...sitten meitä olisi ollut 2 koiraa ja 4 ihmistä, ihan hyvät bileet niistäkin olis tullut.
 
Meitsi valitsi omaan lyhyeen kutsuvieraslistaan Taran. Pitihän narttukauneuttakin olla edustettuna pikkujouluissa. Valmistelut pikkujouluihin alkoi jo perjantaina. Imuri ulvoi koko illan ja emäntä riehui ympäri taloa pölyrätti kädessä, siinä vapaassa kädessä oli  punaviinilasi.
Osoitti taas monitalentin taitonsa kun pystyi siinä samalla huutelemaan vielä isännällekin ohjeita. Näköjään kauppareissu olisi isännän vastuulla koska se kirjoitteli listaa sitä mukaa kun emäntä huuteli tuotteita. Tiesin jo kokemuksesta että se kauppalistan teko on haastavaa koska emäntä luettelee tuotteita aina per ruokalaji ja isäntä suostuu kirjaamaan ylös vain siinä järjestyksessä miten ne tuotteet on sijoitettu tuttuun lähikauppaan. Tässä esimerkkinä kaksi eri tapaa kirjata tuotteet salaattia varten kauppalistaan: a) Emännän ohjeet: vihersalaatti, tomaatteja, rucolaa, halloumijuustoa, pinjansiemeniä. b) Isännän kauppalista: vihersalaatti, tomaatteja, rucolaa, perunoita, satsumoita, viinirypäleitä. Halloumijuusto kirjataan listaan vasta kun tullaan juusto-osaston tuotteiden kohdalle ja pinjansiemenet pääsee listalle mausteosaston kohdalle.
Kauppalista tehdään siis välillä hieman kireässä ilmapiirissä kun emäntä ei enää muista onko salaattiin tarvittavat pinjansiemenet jo listalla vai  pitääkö muistaa mainita uudelleen sitten kun kirjataan mausteosaston tuotteita.
 
Meitsi jaksoi ottaa lauantaina ensimmäiset vieraat tunteella vastaan, josta sitten tulikin toruja emännältä. Onneksi olivat ennestään tuttuja niin tiesivät että se on bulldogin rakkautta kun etutassut tuntuu rintakehällä ja pusun jäljet näkyy naamalla tai paidalla.  Meitsi ei jaksanut kaikkia vieraita ottaa yhtä lämpimästi vastaan, voi olla että se emännän kädessä oleva keltainen vesisuihkupullo vaikutti tunnelmaan. No toivottavasti vieraat ei loukkaantuneet vaikken jaksanut kaikkia pusutella eteisessä.
 
 
"Tara valtasi heti sohvapaikan ja se ón niin ovela että otti käsilaukun vartijan pestin niin kukaan ei hätistänyt sitä lattialle"
 
"Meitsi ei mahtunut sohvalle mutta raahasin pedin sellaiseen paikkaan että rapsutusten määrä olisi illan aikana vakio. Se oli hyvä plääni koska koko ajan joku meni siitä ohi ja pysähtyi juttelemaan ja rapsuttelemaan. Samalla säilyi katsekontakti Taraan siellä sohvalla, olisin mennyt itse sen hätistämään pois jos kaikki rapsutukset olisi menneet sohvanvaltaajalle"

"Pikkutunneilla kun Tarakin oli jo lähetenyt kotiin, asettauduin music corneriin. Väsy se tulee bulldogillakin vaikka olis kuinka pikkujoulut, ihan vaan koiranunta nukuin niin kauan kuin viimeinenkin vieras tanssahteli ja viimein pörähti taksiin. Emäntä muuten nukahti jo ennen kuin kuin viimeiset vieraat kotiutui. Se oli tossa mun vieressä ja valitteli että niskat tuli kipeeksi kun pää oli huonossa asennossa istuallaan nukkuessa"

"Nyt ollaan jo sunnuntaissa. Meitsi joutu odottamaan aamupalaa tosi pitkään. Näettekö nyt, kuvassa on selkeesti riutuneen ja laihtuneen näköinen bulldoggi kun vasta aamukymmeneltä nappulat ja piimä tarjoiltiin"

10 kommenttia:

 1. Joo, teitsi näyttää tosi riutuneelta ennen sitä myähässä olevaa aamupalaa. Gaumeeta tommonen kohtelu. ;)

  Ilmeisen hyvät piletykset. Mut hei, eiks se Tara leikkinny sun kaa ollenkaan? Sitä veskaako se jakso koko illan vahtia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin me Taran kanssa monta kertaa takapihalla seikkailemassa, emäntä ei vaan viitsinyt tulla korkkareissaan sinne pimeeseen meitä kuvaamaan :)
   t. Nero

   Poista
 2. Vielä ehtii pitää toisetkin pikkujoulut! Niissä on sitten 1 ihmisvieras 15 koiravierasta kohden! :o) Sen postauksen loppukuvassa on sitten emännän vuoro näyttää ryytyneeltä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolla teemalla tulee muuten olemaan kevät-juhlat viimeistään :)
   Olis muuten näistäkin juhlista saatu valokuva ryytyneestä emännästä mutta ei suostunut laittamaan kuvaa :)
   t. Nero

   Poista
 3. Taralla on narttujen metkut, ei ihmisnartutkaan voi vastustaa käsilaukkuja ; )
  Selvästi olet laihtunut aamupalaa odotellessa. Holtitonta meininkiä palveluskunnalta, ei pikkujoulut ole mikään syy myöhästyttää bulldogin aaminaista.
  Palvelijatar sanoo, että just sun isännän tapaan toimi meidänkin isäntä: kauppalapun kaikki tuotteet olivat aina tavaroiden sijoituksen mukaisessa järjestyksessä. Sanoi sen lyhentävän kaupassa vietettyä aikaa ainakin puolella. Ei se tapa kyllä Palvelijattareen tarttunut. Nyt kun Se joutuu yksin hoitamaan ostokset, Sillähän menee kaupassa ikuisuus pyöriessä siksakkia ostoslistan mukaan. Joskus Se yrittää sekavaan listaan saada järjestystä ostoksilla ollessaan ja siitähän seuraa, että puolet tavaroista jää ostamatta listasta huolimatta.
  Kuule, sinähän voisit järjestää ihan ikiomat pikkujoulut ja kutsua kaikki naapurustosi nartut takanedusbileisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meitsi ei niinkään noista käsilaukuista välitä...paitsi jos on aitoa nahkaa niin vois vähän pureskella. Nero + Nartut teemalla bileet pitää kyllä järjestää :)
   t. Nero

   Poista
 4. No teejjän isännällä on samallaene kaappalistatyyli ku meejjä äetillä! Justiisa nuin sehhii tekköö listan.Suap vuan arvata aena että montako tavarata jiäp puuttummaa :)
  On ollunna melekoset pilleet teellä. Iha on jiännä koerarukkahhii ruokkimata! Kyllä oot ohuven näkönen tuossa kuvassa. Nii oot ku kerjäläesen kelekannaru :)
  Toevottavasti saet sittä vähä enämpi sitä uamijjaesta hyvikkeeks.
  Kumma vieras on sulla ollunna jos vuan käsjveskan kansa on muanna! Vaekka semmosijahan ne naeset ruukkoo olla. Käsjlaakku on tärkeentä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnneksi sain hyvitystä sunnuntaina ja muutamat siankorvatkin. Siinä toisessa korvassa oli korvakarvatkin vielä jäljellä. Emännän mielestä ällöttävää, ei mua haitannut...tuli vaan autenttisempi fiilis sitä pureskellessa :)
   t. Nero

   Poista
 5. On sulla ollut vahtimista siinä pikkujouluporukassa! Ja vielä ruokakin tuli myöhässä. Ja hei, meidänkin emäntä nukahti sohvalle, television ääreen. Tosin sillä ei ollut niskat kipeänä, kun se asettui valmiiksi makuulle siihen sohvalle. Kyllähän sen arvasi, miten siinä kävi. Uni oli tullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännän mielestä on tärkeätä että se nukahti istualleen omissa pikkujouluissa. Silloin oli kuulemma vain väsähtänyt hetkeksi...jos olis nukkunut makuullaan niin kaikki olis luullut että se on sammunut....:)
   t. Nero

   Poista