lauantai 27. joulukuuta 2014

Oili ja Ralli muutti Tornitaloon

 
Meitsin lähi-sukulaiset Oili ja Ralli muuttivat uuteen kotiin Jouluna, Tornitaloon ! Tänään meitsi oli kutsuttu tutustumaan sukulaisten  kotiin ja pihapiirin. Meitsiä jännittti...tosi vähän kokemusta kerrostaloista ja katuvaloista ja vielä valtoimenaan pauhaavasta merestä ! Ennakkoluulottomasti Vantaalta Espoota kohti....mitä sitä ei tekisi sukulaisten takia.
 
Siis tosi pitkä matka meitsin kotoa sinne Espooseen, 45 minuuttia navigaattorin kanssa ja tunti emännän ohjeiden mukaan. En tiedä tarkkaa aikaa mutta perille löydettiin jokatapauksessa.
Voi herranenaika...tänään olisi mentävä kymppikerrokseen siellä tornitalossa....en ole muuten ainoa ketä jännitti, emäntäkin harjoitteli etukäteen mikä komento hissille pitää antaa. Emännän logiikalla kun ollaan menossa ylöspäin niin painetaan alaspäin-nappulaa...kutsutaan hissi hakemaan kyytiläiset alimmasta kerroksesta. Kaikki muut tietää, jos halutaan kerrostalossa ylöspäin niin painetaan sitä ylöspäin-nappulaa. Hissi silloin tietää että mistä nyt hakeekin kyytiläisiä niin ovat ylöspäin matkalla.
 
Piti vielä mainita että Oilin ja Rallin mukana muuttivat niiden lauman muut jäsenet eli Tytär ja Tompppa myös sinne Tornitaloon.
 
"Espoossa...Tornitalon rannalla....missä on Oili ja Ralli..?"

"Sieltähän ne kohta pyrähti Oili ja Ralli...taluttajat hihkui ei saa pitää kireetä hihnaa....eihän meistä kukaan vetänyt"


"Lenkin jälkeen Oili ja Ralli näytti mallia miten hissillä matkustetaan"


"Meitsiä jännitti....ai tuohon pieneen laatikkoon.."

 
"Ihmeitä tapahtuu, meitsi suoriutui hyvin hissimatkasta. Ralli ja Oili oli jo sillä välin  paikkansa valinneet...mahtuisiko meitsi vielä tuohon..."


"Meitsi ei saanut sylipaikkaa vaikka yritin Rallille kertoa ettei se ole sulta pois..."


"Tämä kiipeäminen kymppikerrokseen kävi voimille, Ralli ja Oili majottautui ruokapöydän alle, meitsi lähimmälle taljalle"


"Lepohetken jälkeen koko konkkaronkka kutsuttiin oleskeluhuoneeseen""Tässä sitten yhdessä....jokaisella oma sohvanpala"

"Hehhee....meitsi tajusi että talja oli melkein kuin oma Tyttis....aloin tehdä lähempää tuttavuutta. Ralli oli eri mieltä"


"Paikat vaihtui ihan huomaamatta...Ralli meni nukkumaan ja Oili otti talja-Tyttiksen haltuun. Kerroin Oilille että ei ollut tarkoitus omia koko taljaa...voitaisko vaikka jakaa"
"Tuli sitten kotiinlähdön aika....Ralli vanhimpana oli jo omalla pedillään nukkumassa, Oilikin meni jo omalle tuolille, meitsi lähti kotia kohti ja Oili huikkasi että nähdään taas !"


15 kommenttia:

 1. Rohkea rokan söi! :) Uskalsitkos kurkistaa ikkunasta maisemia? Ne on varmaan huimat sieltä kymppikerroksesta! Näkisi kerralla kaikki kivat paikat, joihin voisi pyytää Rallin ja Ollin opastuskierrosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oilin siis! Puhelimella on vaikea kirjoittaa oikein...

   Poista
  2. Hyvät oli näkymät merelle ja lenkkipolut merenrannalla, kyllä Oilin ja Rallin kelpaa :)

   Poista
 2. Hienosti selviydyitte hissistä! Palvelijattarella on ahtaanpaikankammo, eikä Se ihan lahjomatta tuollaiseen hissiin astu. Ei tosin kyllä kiipeä kymppikerrokseen jaloinkaan. Upeat näkymät sieltä korkealta on ja kyllä Se niitä ihastelee sujuvasti.
  Sinä olet Nero oikea herrasmies ja unelmavieras, kun osaat noin kauniisti käyttäytyä jengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä olla kiltti niin saa sitten Oilin ja Rallin oppaiksi merenrantalenkille :)
   t. Nero

   Poista
 3. Siis nou hätä! Mehän ei muusta tiedetäkään, kuin hissillä matkustamisesta. Hugokin kulkee abouttia 20 kertaa päivässä pissille hissillä. Astu sisään, rapsuta ovea ja avot! Kohta se aukeaa! Auta armias, jos on joku muutto käynnissä ja me joudutaan nousemaan portaita meidän kolmannen kerroksen asuntoon. Vaikka portaat on mukavia, kumpikaan meistä ei osaa laskea kolmeen. Yriteään jo toka kerroksen asuntoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisi niin hyvää hyötyliikuntaa käyttää hissin sijasta portaita, reidet hapoilla mennen tullen :)

   Poista
 4. Teitsi näytti aika massiiviselta siinä soffalla. Taitaa olla paree, että pötköttelet takanedestaljalla ni mahut kunnolla oikoon noita juaksijankoipias. Mut tommonen hissi on hirmee. Hyvin selvisit siitäkin, ku sää oot nero ja rohkimus, Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä meitsikin....siis että näytän massiiviselta enkä ylensyöneeltä. Emäntä meinas laittaa joulun jälkeen koko porukan dieetille.
   t. Nero

   Poista
 5. Ee oo kyllä mikkää tiijjeetti sulle tarpeesee. Oot iha sopiva. Ruamikas ja lihaksikas!
  Vuan eekö se oo kaekilla emännillä se tiijjeettivoohakka joolujjäläkee!? Aenahhii kaekki lehet on täännä niitä ohjeeta.
  Hienosti oot uskaltaatunna hissillä kulukemmaa. Ja herrasmiehenä istuksit sohvalla.
  Onneks olj tuommonen mukava talja että saet vähä koepijas oekasta :)
  Äet sano että minä oesin kuulema sutena syöksynnä nylykemmää sitä karvoo siinä sohvalla. Että en oes herrasmiehenä istuksinna.

  VastaaPoista
 6. Niin justiinsa, emäntä huolehtikoon vaan omista liikakiloistaan.
  Mulla vaan isot lihakset ja luut niin sen takia jostain kuvakulmasta näytän pullerolta :)
  t. Nero

  VastaaPoista
 7. Olipas jännää kuulla hissimatkasta, meidän koira ie kyllä varmaankaan hissiin uskaltautuisi! Mukavia ystäviä siulla kun suostuivat lainaamaan taljaa, ainakin vähäksi aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaavat sitten vuorostaan mun peitot ja pedit kun tulevat kylään :)
   t. Nero

   Poista
 8. Nero on vain sitä komeampi, mitä enemmän sen kuvia katselen.
  Tuo sohvakuva hieman huvittaa, kun Nero istuu niin täpäkkänä siinä, että vie yhtä vähän tilaa kuin kaksi pikkukaveria :D

  Tällainen uutinenkin muuten:
  http://karvapuusti.blogspot.fi/2014/12/blogin-nimimuutos_12.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :)
   Sylikoirahan musta piti tulla mutta kasvoin sitten yli....:)
   t. Nero

   Poista